We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Hattrick Pullitzer Cup (6/6)

Wat is de Hattrick Pullitzer Cup?

Dit is een toernooi (een nieuwe feature waarover je ongetwijfeld maandag de editorial van HT-Tjecken hebt gelezen) tussen 8 editors van verschillende landen.

Het is het eerste toernooi wat in Hattrick gespeeld en geregistreerd zal gaan worden en ook daarom is het een beetje extra speciaal.

Als Nederlandstalige editor en deelnemer aan dit toernooi zal ik jullie op de hoogte houden van wat er zoal in dit toernooi gebeurd, terwijl ik gaandeweg de toernooi features wat uitleg.

Vandaag het 6e en laatste deel, met nogmaals ALLE uitleg over de toernooi functie en uiteraard een terugblik op de finale!

De finale van de Pulltizer Cup is bij deze gespeeld, en misschien was het wel volgens de meeste verwachtingen, dat we Regia (de Italiaanse deelnemer, en voormalig winnaar van het WK voor landenteams en het WK voor landenteams onder 21) als winnaar kunnen opschrijven.

In de finale (316543) werd er met 4-2 gewonnen van Sebartom uit Frankrijk, een team wat tot de finale alle partijen wist te winnen (Regia kreeg dit niet voor elkaar, in de voorrondes werd er verloren van de Ierse deelnemer FCB-Ier).

Nogmaals een prijs om bij te schrijven dus voor Regia, en zijn toch al overvolle bekerkast. Gefeliciteerd!


Ik had jullie allen beloofd zeer veel uitleg te geven over de toernooifunctie in dit artikel, en nogmaals alle al gegeven informatie bij langs te gaan, zodat alles netjes in 1 artikel te vinden is. Bij deze:

Ten eerste, om een toernooi op te zetten, moet je supporter zijn. Ben je dit niet, kun je nog altijd uitgenodigd worden om mee te doen aan een toernooi, met de kosten van 2 credits.

Als je, als supporter, een toernooi opzet, zul je gevraagd worden om een naam voor het toernooi, alsmede hoeveel teams er meedoen (momenteel de keuze tussen 4 en 8) en het type beker dat er gewonnen kan worden (er kan uit 3 bekers gekozen worden).

Hierna kun je teams gaan uitnodigen, en hiervoor moet je steeds de gebruikersnaam van de manager gebruiken, dus NIET de naam van het team.

Zodra je de uitnodigingen verstuurd hebt, is het misschien handig om alle managers die je hebt uitgenodigd hierover ook een berichtje te sturen, zodat ze weten dat ze zijn uitgenodigd en snel kunnen accepteren. Mocht het toernooi 72 uur voor aanvangstijd van het toernooi op maandag (de aanvangstijd kun je bij aanmaak van het toernooi ook instellen) nog niet vol zitten, dan wordt het toernooi automatisch een week uitgesteld.

Zit het toernooi eenmaal vol, dan wordt het schema meteen automatisch aangemaakt, evenals het forum voor het toernooi (het aanmaken van een forum kan tot 10 minuten duren, en het kan zijn dat je als je bent ingelogd hiervoor moet uitloggen en opnieuw moet inloggen voordat je het ziet).

De wedstrijden zelf:

Alle wedstrijden worden afgewerkt op neutraal terrein, en alle teams hebben hetzelfde zelfvertrouwen en teamgeest. Omdat dit niet veranderen kan tijdens het toernooi, worden alle wedstrijden normaal afgewerkt, en is er dus geen optie voor "speel het rustig" of "wedstrijd van het seizoen".

Tijdens toernooiwedstrijden kunnen er geen spelers geblesseerd raken. Echter, spelers die in je team al geblesseerd zijn, kunnen niet spelen op dagen dat ze nog geblesseerd zijn. Zodra ze een pleister hebben, mogen ze weer meedoen, net als bij de normale clubteam wedstrijden.

Spelers die in de competitie geschorst zijn mogen echter wel meedoen; ieder toernooi heeft zijn eigen kaartensysteem. Dit wil zeggen dat als een speler de rode kaart krijgt tijdens een toernooi, hij de volgende toernooiwedstrijd geschorst is. Dit heeft dus geen effect op de wedstrijden van je clubteam.

Wedstrijden in toernooien geven geen enkel voordeel aan je team; je kunt geen formatie ervaring, spelerservaring, training, inkomsten van recettes, of wat dan ook krijgen voor het meedoen aan een toernooi. Het enige wat je kunt krijgen is de roem, en als supporter een beker in je bekerkast mits je het toernooi weet te winnen.

De twee formats waaruit gekozen kan worden (4 en 8 teams) hebben de volgende schemas, na een willekeurige loting die automatisch wordt gedaan:

4 teams:

1 poule van 4 teams, waarin alle teams eenmalig tegen elkaar spelen. De nummers 1 en 2 van de poule spelen hierna nogmaals tegen elkaar in de finale. Dit komt dus neer op 4 wedstrijddagen.

8 teams:

2 poules van 4 teams, waarin alle teams eenmalig tegen elkaar spelen. De nummers 1 van de poules spelen in de halve finales tegen de nummers 2 van de andere poule - je speelt dus nooit tegen iemand uit dezelfde poule in de halve finale. De winnaars van de halve finale spelen daarna tegen elkaar in de finale. Er is geen troostwedstrijd voor de 3e en 4e plek. Dit geeft dus een totaal speelschema van 5 wedstrijddagen.


Zodra je uit het toernooi ligt maar het toernooi is nog wel bezig, kun je je al inschrijven voor een nieuw toernooi. Je hoeft dus niet, als je je niet voor de halve finale of finale plaatst, te wachten op dat het toernooi af is.

Ik hoop dat het hiermee volledig duidelijk is voor jullie allen.
Mits er nog vragen zijn kun je deze altijd aan me stellen.
Veel succes en plezier toegewenst in deze nieuwe optie binnen hattrick!

2012-03-18 17:20:58, 188 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=15018]

 
 
Server 096