We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Interviu cu pasadia

Echipa Națională a României este calificată matematic la Campionatul Mondial ce va avea loc în Indonezia.

Cum au decurs meciurile oficiale până acum, ce obiective avem, dar și multe alte lucruri interesante puteți afla de la selecționerul NT România, pasadia (702868).

Vă așteptăm la citit!

1. Spune-ne câteva lucruri despre tine. Cine se află în spatele utilizatorului pasadia?

Lucrul ăsta l-am mai făcut de câteva ori, inclusiv cu ocazia prezentării celor două candidaturi – (16774513.1) sau (16552083.1).
Probabil că acele prezentări nu sunt complete, dar mi-ar fi greu să le completez, căci fiecare cititor s-ar putea să fie interesat de câte un amănunt aparte, distinct. În plus, am dezvoltat obiceiul de a povesti pe forumuri experiențe destul de personale, deci cred că oricine a fost interesat de persoana mea a avut ocazia până acum să afle destule detalii.

Așadar, Paul îmi este numele, am 35 de ani, locuiesc dintotdeauna în Brașov. Studii economice la bază, însă, ulterior, am ajuns să lucrez în domeniul distribuției de produse de instalații. Pasionat de politică, infrastructură (mă gasiți cu același username și pe (http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1984) sau pe (http://forum.peundemerg.ro/index.php?board=4.0), trekking și Hattrick.

2. Te afli pe primul loc în Grupa 15, cea de calificări, calificat matematic la Campionatul Mondial. Sunt sigur că ai dedicat o bună parte din timp naționalei.
Așadar, povestește-ne puțin... Cum decurge o zi obișnuită de vineri, pentru tine?


Campania de calificări, atât aceasta, cât și cea de la U-20, au fost oarecum liniștite. Diferența de valoare dată de loturile disponibile e reală și, cât timp nu se fac greșeli flagrante, calificarea vine natural. Sau, cel puțin, așa am simțit eu.
Singurele zile de vineri mai agitate au fost cele de la începutul campaniei, atunci când urmăream și evoluția formelor jucătorilor adverși. În retur, nu m-a mai interesat acest aspect, deja tactica o alegeam fără să țin cont de condițiile adversarului (forme, jucători disponibili, situația in clasament, etc).

În rest, vinerea era zi de ales tactica finală din cele două sau trei discutate în prealabil, de setat schimbările și de urmărit meciurile (cred că am urmărit live 10 sau 11 din cele 13). Și, evident, era zi de conferință telefonică cu athoss (1332895), -amby- (845863) și GM-George (753524).

3. Cum ți s-a părut campania de până acum? Dacă ar fi să alegi meciurile care ți s-au părut cele mai dificile, care ar fi acelea și de ce?

Dificile mi s-au părut meciurile cu Armenia. Insistența lor pe atacul central m-a pus în situația de a alege destul de greu o așezare sigură, o așezare care să nu ofere nici o șansă pentru ”worst case scenario” – adică victoria adversarului.

În rest, m-a deranjat (și surprins) insistența unor adversari pentru all-defensive (pressing fară atac, cu extreme defensive, așa cum au jucat Bosnia și Honduras la noi acasă). De altfel cele 2 puncte pierdute cu Honduras au reprezentat cel mai prost moment, venit și pe un pariu greșit făcut de mine – acela de a insista cu atac central, crezând că ei se vor deschide și, cel puțin pe centru, nu vor avea rating mare de apărare.
Și, bineînțeles, nu o să uit prea curând meciul cu Siria, jucat în 9 jucători de câmp din minutul 11 și încheiat în 8 jucători încă din minutul 49.

4. Până în momentul de față, nu ai niciun meci pierdut, felicitări! Au fost trei partide încheiate la egalitate. Ce crezi că ne-a lipsit în acele meciuri să obținem numărul maxim de puncte (pentru fiecare partidă)?

La una dintre partide, cea cu Honduras (525353875), m-am referit și în răspunsul precedent. După cum am spus, mă așteptam ca și ei să-și dorească victoria și să ”iasă la joc”. Practic, acea partidă m-a determinat să caut obținerea unui rating de atac și mai mare, motiv pentru care în următoarea partidă am jucat cu 3 atacanți clasici în teren!
Din păcate, unul dintre ei a luat un cartonaș roșu fapt ce, din punctul meu de vedere, a condus și la cel de-al doilea rezultat de egalitate cu Kuweit-ul (525353877).

Cât privește primul egal, tot contra Kuweit-ului (525353851), aș zice că vina îmi aparține mie pentru că am ales să joc acel 3-5-2, clasic, lipsit de imaginație. De altfel, cred că acest 3-5-2 clasic reprezintă cea mai slabă așezare pentru NT România, lucru pe care îl știam, oarecum, dinainte. Dar a trebuit să-l testez pentru a mă convinge.

5. Haide să ne îndreptăm puțin și către Filipinele lui Klaudiu. Încă mai are șanse matematice de calificare, dar tu pe ce loc îl vezi la finalul calificărilor și de ce? Cum ți s-a părut campania sa?

Pe locul 3, categoric. Zic asta acum, când mai e un singur meci de disputat. Campania sa a fost una foarte bună care s-a decis, însă, într-un singur meci, cel de acasă cu Siria – (525353888). Din păcate, în acel meci, Klaudiu și-a dorit atât de mult să înscrie, încât a uitat că primordial ar fi fost să nu primească gol. Iar aceasta este o tendință des întâlnită și chiar "dorită" de către mulți useri români, obsedați de 2-5-3 și de rating mare de atac. Rating de atac pe care caută să-l obțină în dauna apărării (ordin de ofensiv dat fundașilor laterali) și nu în dauna posesiei (prin renunțarea la atacanți defensivi).

6. Spune-ne câteva lucruri despre despre actualul lot al Echipei Naționale. Văd, pe de o parte, câțiva veterani, dar și jucători care nu au trecut prin vestiarul naționalei în ultimele sezoane. Faptul că ai reușit o întinerire a lotului, dar și o calificare la mondial, e un lucru care ar trebui să te mulțumească.

Întinerirea lotului e un proces firesc, natural. Nu avem generații de aur, tot timpul la NT unii jucători vor părăsi vestiarul (pentru că au ajuns la 33-34 de ani sau pentru că jucătorii mai tineri aduc un randament mai bun decât ei) iar alți jucători le vor ocupa curând locul. Ca atare, la NT, întinerirea lotului nu are de ce să pună în pericol calificarea. Ba chiar e de dorit ca în perioada meciurilor de calificare să le fie oferită experiență jucătorilor mai tineri, jucători ce vor aduce valoare in sezonul de campionat mondial.
Punctual, situația poate fi urmărită în google docs-urile pe care le-am mai făcut publice – precum cel de aici: (16788861.27). În compartimentul portarilor selecția s-a făcut alegând un portar cu experiență și unul fără. La capitolul fundașilor laterali și-a spus cuvântul valoarea indubitabil mai mare a lui Ungureanu și Grigorescu, însoțiți fiind de noul SP-er, Stancu. Fundașii centrali au reprezentat un pariu asumat de mine pe fondul faptului că această poziție nu e una foarte utilizată. Am selectat practic 2 nume noi, Mihaiu si Bogyay, ajutați și de una din preferințele mele, respectiv IMD/CDO-ul Viorel Pană.

La IMTW-ei am fost nevoit, ca și în cazul WB-ilor, să merg pe mâna experimentaților Savu și Munteanu, alături de care am adus vedeta de la mijloc, respectiv Duduman. Iar în celalate compartimente am îmbinat experiența cu tinerețea (între extreme, experimentatul Duțu alături de mai tinerii Sivar și Grosu, între atacanți experimentatul Alistar alături de marea vedetă Sălăgean sau juvetele de Iureș).

După cum se vede și din tabel, există pentru fiecare post în parte mai multe opțiuni disponibile care au fost și vor fi luate în calcul în orice moment, funcție de evoluția formelor și a accidentărilor. Iar acest fapt e unul pozitiv, menit să-mi ofere mie puțină liniște știind că am mai multe variante de jucători la dispoziție. Sper doar ca la ora meciurilor de la Campionatul Mondial formele titularilor noștri să fie cât mai bune cu putință.

7. Ținând cont că am reușit să ne calificăm la Mondial, cum ne vezi acolo? Ai studiat și celelalte echipe de top, cum vezi lotul nostru față de a celorlalte naționale? Astfel, obiectivul real este medalia? :)

Față de calificări, situația se schimbă complet la Mondial. Diferențele de valoare dispar în întregime și, cel puțin din Grupe III, sunt mari șanse să întâlnim loturi foarte bine puse la punct în toate privințele. Din acel moment mai departe orice rezultat e posibil și abia atunci intervine inspirația selecționerului, capacitatea acestuia de a intui adversarul și de a alege tactica corectă pentru fiecare meci în parte.

În ceea ce privește studiul adversarilor, trebuie să recunosc că sunt în urmă: până acum nu m-am interesat decât de Chile, campiona ultimelor 2 ediții, și de Polonia. Într-o oarecare măsură stilul celor 2 echipe e complet diferit: prima e cunoscută pentru un joc mult mai defensiv, bazat pe 4-5-1 sau 4-4-2 cu CA, în vreme ce cealaltă are tendința de a utiliza atacanții clasici într-un mod foarte interesant din punctul meu de vedere, combinând deseori 4-3-3 CA cu 3-4-3. Însă pentru mine ceea ce este cel mai relevant, în cazul ambelor echipe, este faptul ca NU consideră că mijlocul câștigă partida. Acesta este un principiu la care ader și eu, motiv pentru care, sunt convins, vor exista si la CM mai multe partide jucate de România pe CA.


8. Cum crezi că vor afecta actualele schimbări echipele naționale? Ca idee, mie mi se pare interesant să văd cum se vor organiza echipele pentru a introduce cât mai repede noul nucleu de jucători, cei cu atac, atac, atac. :D

Acei jucători există deja – o parte dintre ei nu au fost băgați în seamă suficient (atacanții clasici) iar ceilalți (atacanții defensivi) nu știau că vor avea rolul lor și la mijloc. Problema e ca aceste modificări să nu conducă la planuri greșite (cum erau, de exemplu, celebrele ”triplu-titanic”).
Probabil că e firesc faptul că eu, cel care consideră că e mai important să te asiguri că nu pierzi decât să faci tot posibilul să câștigi, să privesc lucrurile mai relaxat acum – nu sunt înflăcărat după noi planuri pentru că sunt convins că primele idei vor fi cele greșite. Mai întâi ar trebui să așteptăm ocazia de a juca primele meciuri și abia apoi, cu mintea deschisă la orice variantă, să alegem noi planuri de antrenament. Și chiar nu îmi doresc ”graba de a introduce cât mai repede” orice.

Speranța mea e că aceste modificări vor face ca diversitatea să fie obligatorie într-o așezare de 11 jucători. Şi până acum puteau fi jucați mijlocașii cu 4 ordine distincte (normal, ofensiv, defensiv, spre flanc), dar de acum cred că va fi obligatoriu ca fiecare mijlocaș să aibă ordinul său distinct (adică IMO-ul nu va putea fi și IMN fără o penalizare serioasă în ratinguri). Și mai ales cred că o să devină obligatoriu ca în orice așezare puternică să existe roluri distincte, diferite (nu ca acum, 2 IMTW obligatoriu la mijloc). Sper să văd cât mai curând echipe ce vor juca, concomitent, cu IMD, IMO și IMTW. Sau cu FTW, FWN și DF. Și sper ca aceste așezări să fie cele mai puternice.

9. Transmite un mesaj comunității, cititorilor.

Un mesaj de Revelion? Hmm, eu încă mai am o podoabă capilară, n-am ajuns în situația tipică a celor ce transmit astfel de mesaje. :D
Sincer, mi-aș dori ca eventualii anonimi, cei care nu au descoperit forumul sau nu și-au făcut curajul de a pune întrebări pe forum, să participe cât mai mult la forum. Atâta tot.

Nota editorului: Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like, un comentariu sau o declaraţie de presă cu referire la acest material.

Vă aşteptăm pe forum: (16832050.1).

Acest interviu poate fi accesat şi pe pagina noastră de Facebook: (https://www.facebook.com/Ht.P.Romania).

Articolul anterior: Romania Cupa PerSempre - organizare şi scurt istoric - (19005).

2015-06-29 16:31:41, 3588 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=19043]

 
Server 071