We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Nervozitatea

Un mic studiu, pe care, cu ajutorul vostru, sper să-l dezvoltăm sezoanele viitoare.

Cum multă lume nici nu a auzit de acest eveniment special, vom începe, evident, cu o definiţie. Manualul, ca de obicei, ne va lamuri această problemă (/Help/Rules/LineupExpConf.aspx), iar la al 4-lea subcapitol găsim:

''Căpitanul echipei şi experienţa totală


Poţi desemna un căpitan pentru fiecare meci. Experienţa şi nivelul de lider al căpitanului sunt foarte importante întrucât aceşti factori reprezinta un bonus atunci când se calculează experienţa totală a echipei – care poate atât să prevină confuzia cât şi să ducă la evitarea situaţiilor de nervozitate din meciurile importante. Reţine că numai echipa cu experienţă inferioară poate ajunge în situaţii de nervozitate, a căror intensitate e decisă de diferenţa între nivelurile de experienţă ale celor două formaţii. Fenomenul nu are niciodată loc în meciurile de campionat sau amicale.
Căpitanul echipei trebuie să fie ales dintre titulari. Dacă nu ai desemnat un căpitan, jucătorii vor alege un coechipier căruia cred că i s-ar potrivi rolul.''

Ce mai ştim despre ecest event? Poate apărea oricând, începând cu minutul 71(392315190) şi nu are leac. Diferenţa de scor trebuie să fie de maximum 2 goluri. În meciurile de cupă probabilitatea de apariţie creşte odată cu avansarea în competiţie şi de asemenea există mitul conform căruia o eliminare pentru echipa cu experienţă inferioară stopează apariţia eventului.

Ce urmăreşte studiul? Am verificat manual 1024 de meciuri, care au avut loc sezonul trecut în preliminariile Campionatului Mondial U-20. Dintre aceste meciuri am selectat meciurile în care erau îndeplinite condiţiile de apariţie ale nervozităţii şi am observat în câte a apărut. Am numărat golurile primite/marcate şi am calculat numărul punctelor pierdute/câştigate după apariţia acestui event.

Cel mai bine încep “partea practică” a acestui articol cu nota pe care doream s-o las la sfârşit.

Următoarea statistică este foarte inexactă şi (aproape) complet nerelevantă din mai multe motive. Să începem să le enumerăm:

1. Condiţiile de apariţie pot fi îndeplinite o perioadă limitată de timp. În minutul 71 condiţiile de apariţie pot fi prezente, dar un gol marcat în minutul 73 poate face imposibilă apariţia nervozităţii. Astfel, acest event poate apărea doar într-un interval de 2 minute(392315220).

2. Evoluţia scorului este influenţată doar într-o mică măsură de apariţia eventului. Foarte posibil meciul s-ar fi desfăşurat la fel şi fără apariţia nervozităţii.

3. În cazul în care eventul apare în minutul 90, sau mai târziu în meci, după epuizarea ocaziilor, efectul său tinde spre 0 (392315154).

4. Eliminările ridică semne de întrebare.

Şi o scurtă prezentare a datelor:

711 meciuri din campania de calificări pentru WC XVIII au prezentat cel puţin timp de un minut condiţiile pentru apariţia eventului de nervozitate, acest event apărând într-un număr de 329 de meciuri, adică în peste 46% dintre cazuri.
După apariţia eventului au fost marcate 112 goluri, dintre care 66 în poarta echipei afectate de nervozitate.
Cele 46 de goluri marcate de echipa mai puţin experimentată au influenţat scorul în aşa fel încât echipele neexperimentate au câştigat 29 de puncte în plus, decât dacă meciul s-ar fi încheiat în momentul apariţiei nervozităţii.
63 de puncte au fost pierdute de echipele mai puţin experimentate după apariţia eventului.

Când vine vorba de România U-20, 13 meciuri au prezentat condiţiile de apariţie, nervozitatea apărând în 6 meciuri. În 3 dintre aceste meciuri România a fost egalată, pierzând în total 6 puncte.

Acest articol a fost scris mai mult pentru a atrage mai mulţi utilizatori într-un studiu de mai mari proporţii. Doresc să adun informaţii mai precise despre nervozitate(probabilitate corelată cu numărul de minute în care există posibilitatea de apariţie), eventul de rapid vs rapid, în funcţie de poziţiile pe care se găsesc jucătorii cu o astfel de specialitate şi numărul lor, eventul negativ de vreme ce afectează fundaşii cu o astfel de specialitate şi eventul de corner + cap, în funcţie de posesie şi numărul de căpoşi din teren(dude’s idea!).

Aş avea nevoie de încă 14 oameni, aşa că vă aştept ajutorul pe topicul dedicat articolului sau pe HT mail. Mulţumesc!

Mulţumiri speciale: Cipone (399620)

Nota editorului:
Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like, un comentariu sau o declaraţie de presă cu referire la acest material.
Vă aşteptăm pe forum: (15948309.1)Articolul anterior: Un nou început(16121)

2012-10-16 17:41:55, 845 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=16178]

 
 
Rate this page
Server 095