We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Medaliații U-20

Nu a trecut foarte mult timp de când Cupa Mondială U-20 a ajuns la final. Asta înseamnă că avem medalii ce acum strălucesc în vitrina unor naționale. Cu siguranță că a fost nevoie de foarte multă dedicare din partea antrenorilor pentru a ajunge într-o fază atât de avansată a competiției, așa că am decis să aflăm chiar de la ei cum a decurs semifinala lor, precum și puncte de vedere cu privire la cel mai așteptat meci al competiției - finala.

Cipone (399620) - România, Medalia de bronz

Meciul nostru din semifinale contra Germaniei, (583753009), părea a fi asemănător cu cel din Irlanda, (583517812), din Grupe IV. Asemănător în sensul că diferența de TS era cam la fel. Acum, a fost chiar mai rău, fiind o diferență de peste 6 trepte între noi.

În primul rând, noi am pierdut doi inneri și, oricât am căutat pe plajele din toată lumea, nu am găsit nimic decent care să-i înlocuiască. În aceste condiții, în cel mai bun caz, ne-am fi apropiat la o posesie de 44-45%, dar cu atac foarte slab. Nu mai spun că acel 44-45% se putea transforma în 60% pentru ei dacă intuiau așezarea noastră și apăsau (nu mult) pe pedală la mijloc. Așa că am lăsat deoparte această idee.

M-a contactat, la momentul respectiv, și antrenorul din Chile ca să jucăm MOTS amândoi. Nu i-am spus dacă o voi face sau nu, i-am zis, însă, că voi face totul să câștig. Totuși, mă așteptam ca Chile să nu aleagă să joace MOS, dar se pare că au făcut-o.

Marea mea problemă a fost: event-urile. Așa cum am spus în nenumărate rânduri, nu îmi place să las posesia atât de mult unei echipe care are atâția căpoși, rapizi, etc. Dar am văzut că plouă și am prins doi iepuri dintr-un foc. Am adus niște tehnici care, în caz că ajungem la 11m, au promis că nu vor rata. Erau trei la număr. În plus, am încercat event-urile de vreme, evenimente care nu ar afecta rating-urile pe posturile pe care joacă ei. Atrăgând event-urile de vreme, probabilitatea de apariție a restului de evenimente scade. Deci și cele de gol ale adversarului. Era maxim ce puteam face.

Atunci, am mai gândit și că probabil vom primi event negativ la fundașul rapid, dar nu puteam lăsa un flanc fără el, căci avea extreme rapide în lot. Nu am pus căpoși în linia de apărare, dar am pus doi în echipă, în caz că apare corner+head să avem totuși și noi o mică șansă să-l primim, adică să nu-l dăm chiar cadou.

Cam aceasta este povestea semifinalei. Ideea mea era aceea de a schimba puțin probabilitățile de victorie, de la 10-0-0, cum le vedeam eu înainte de meci, la x-0-x (egal nu se putea), ca apoi să avem și noi un pic de șansă. Am urcat 0-ul nostru la 2 dar nu a fost suficient, aveau prea multe fronturi care nu puteau fi acoperite, în special SPer-ul. Cu atât mai puțin că am avut ghinionul ca portarul nostru să se accidenteze exact înainte de lovitura lor liberă. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă era în teren sau dacă ei nu primeau acea lovitură liberă. Rejucările spun că 80% din șanse erau ale lor.

2. Cât despre finală, (584019321), puține chestii se pot spune. Dezechilibru total este cuvântul de ordine. Dovadă și rejucările : 10-0-0.


AL-X_Thunder (1061230) - Chile - Medalia de Argint

1. Am pierdut mulți jucători importanți din această generație, din diferite motive, astfel că nu am avut lotul de mondial foarte bine pregătit atunci când au început meciurile de calificăre... A fost dificil să creăm o echipă decentă doar din jucătorii ce ne-au mai rămas la dispoziție. În runda precedentă, am avut patru jucători care nu au mai putut intra pe teren, datorită vârstei înaintate.

În turul IV, a trebuit să jucăm contra Franței, (583517813), Germaniei, (583517819), (ei au avut jucători extraordinari și un spirit al echipei în jurul nivelului 9 - fiind, evident, candidați cu șanse mari la obținerea medaliei de aur) și Cehiei, (583517820), (aveau un lot asemănător cu al nostru, cu un TS aproximativ egal, în jur de 8).
De asemenea, adversarii noștri mai câștigaseră medalii în trecut, spre deosebire de noi, așa că ne gândeam la faptul că vor încerca să mențină TS-ul cât mai ridicat, cu scopul de a obține aurul... După cum am spus, noi nu mai obținuserăm vreo medalie până acum, așa că, de la meci la meci, ne era tot mai dificil să ne obișnuim cu ideea că, dacă vom ieși din competiție, ne vom trezi cu mâinile goale.

Așa că, pentru a spera să mai obținem o medalie, dar, în același timp, să avem șanse și în cel de-al treilea meci al grupei, am decis să jucăm cât mai bine la început, mergând pe un PIN împotriva Franței - cu siguranță se așteptau la un CA -, surprinzându-i... Înainte de ultimul meci, clasamentul era în favoarea noastră, însă ne-am decis că MOS-ul ar fi cea mai bună variantă - era mult mai important pentru noi să câștigăm prima medalie la U-20, ajungând fără TS în semifinale, decât să părăsim Grupe IV cu un spirit al echipei ridicat...
În felul acesta, am câștigat partida și am avansat în semifinale.

Pentru semifinale, (583753008), eram fără TS, contra Angliei cu un TS peste 10 și încredea în sine la nivelul 7. Pentru noi, să jucăm această partidă, a fost un mare bonus, neavând vreo obligație să țintim aurul, precum ei.
Nu pot să uit că update-ul de antrenament a fost groaznic, multora dintre jucători scăzându-le forma. Astfel că am fi putut juca:

- 4-5-1, MOTS, cu un mijloc care ar fi fost aproape de al lor dacă ar fi mers pe PIC, dar niciodată mai bun, rămânând fără o apărare extraordinară și nici cu cine știe ce atac;
- 5-3-2 sau 5-4-1 CA, cu o posesie aproape de 33%, având apărare puternică, dar tot insuficientă împotriva atacului advers, plus ceva atac pentru noi, sperând să "furăm" doar o ocazie normală;
- sau un 5-4-1, cu un CA "extrem", fără mijloc, fără ceva așteptări de a avea vreo ocazie normală, dar cu o apărare mai puternică decât atacul lor, cu un nivel tactic mai bun, respectiv un atac mai puternic, dar care era capabil să "spargă" apărarea lor doar pe o parte.

Astfel că ne-am decis să mergem spre acest ultim tip de CA și, pentru că mă așteptam ca ei să primească vreo 10 ocazii și toate evenimentele speciale, am cerut ca unii jucători să fie antrenați la faze fixe, pentru a ne apăra împotriva fazelor fixe indirecte. În final, ne-am decis să jucăm cu 2 SP-eri...

Ne-am așteptam la ceva mai mult atac din partea lor, însă au decis să vină cu ceva mai mult mijloc, asta fiind avantajos pentru noi. Nu au făcut schimbări în cazul în care nu se află la conducere după x minute pentru a-și mări atacul, ceea ce a fost și mai bine.
N-au înscris din vreo ocazie normală (chiar dacă au primit 7 ocazii pe atacul lor cel mai puternic), ci doar dintr-o lovitură liberă (a doua pe care au avut-o în acest meci). În plus, noi am înscris dintr-un CA venit pe partea unde am avut atac puternic.

Căpitanul nostru pentru partida aceasta, cel mai bun SP-er, precum și un alt atacant, au primit cartonașe roșii (cam nemeritat, din moment ce ei aveau personalitate "normală"), dar am reușit să nu mai primim gol, cu tot cu evenimentele de confuzie și nervozitate ce au apărut...

Al doilea SP-er al nostru a oprit un event de rapid, așa că eram foarte fericiți că scăpaserăm cu bine... La sfârșitul prelungirilor, am făcut două schimbări, gândindu-ne la penaltiuri - unul dintre cei intrați pe teren a înscris, iar celălalt a ratat. :(
Poate că, având cel mai bun SP-er pe teren, am fi reușit să câștigăm cu 3-2 la penaltiuri, după seria de 5 lovituri.

Cred că a fost o imensă, dar cinstită, victorie, ținând cont eforturile noastre de a planifica meciul cât mai bine posibil.

2. Pentru finală, (584019321), a fost mult mai complex, Nemţii cu siguranță că au văzut modul în care am jucat în semifinală și deja ne știau toate ideile de până acum, era foarte greu să îi surprindem...
Era foarte probabil ca ei să nu facă aceleași greșeli precum Anglia. Așa că am încercat doar să pierdem, dar nu la foarte multe goluri diferență, cu scopul de a părăsi competiția cu capul sus. Așa că am mai adus câțiva jucători în lot, doar pentru a mări apărarea, chiar dacă nivelul atacului a scăzut semnificativ.

De data aceasta, nu am primit niciun CA pe partea cu atac mai puternic, ci am primit gol dintr-o ocazie normală. Celelalte goluri au venit din două evenimente speciale, deci a părut a fi un țel atins pentru noi.

Am obținut prima noastră medalie de argint, nimeni nu se aștepta, mai ales cu o generație de jucători care nu a arătat precum ne-am fi dorit.

Întreg staff-ul, precum și eu, ne-am distrat pe cinste, am avut foarte mult de lucru și adesea gândul era doar să nu pierdem, nu neapărat să câștigăm. :D

Mulțumesc frumos!


_Kowalski_ (3682061) - Germania, Medalia de aur

1. România - Germania, (583753009). Diferențele de TS și TC au fost foarte mari: Cu capul în nori & exagerat (Germania) vs. iritați & puternică (România). România a scos din lot trei jucători după ultimul lor meci. Așa că, pentru început, am verificat nivelul maxim de mijloc pe care ei l-ar fi putut atinge. Aproximativ formidabil ar fi trebuit ei să scoată maxim, într-un 3-5-2 cu atacanți defensivi, respectiv extreme spre centru. Dar, desigur, ne așteptam de la ei să vină pe contraatac împotriva noastră. Mai exact, credeam că vor juca un 5-4-1 cu apărare foarte mare și atac pe o singură parte.

Update-ul nostru de forme nu a fost extraordinar:

Eisert 7 -> 6 (Portarul al doilea)
Kaderabek 8 -> 7 (Primul portar)
Misztal 6 -> 5 (Portarul al treilea)
Bruckböck 7 -> 8 (CD-SPer)
Tessin 8 -> 7 (Mijlocaș)
Linge 7 -> 8 (Extremă)
Klukowski 7 -> 6 (Atacant normal)
Pachler 7 -> 8 (Al treilea atacant defensiv)
Kiefinger 6 -> 7 (Al doilea atacant defensiv)

Update-ul lor de forme:

Buga, Mijlocaș, 7->6
Patiu, Extremă, 8->7
Călin, Mijlocaș, 5->6
Serban, Fundaș central, 8->7
Lois, Mijlocaș, 8->7
Cărbune, Extremă, 7->8

Nici update-ul României nu s-a dovedit a fi mai norocos.

Așa că am încercat diferite variante de 3-5-2, în final ajungând la:

Kaderabek
Töpfer - x - x - Bruckböck na - Landgraaf
Linge - Hodatsch - Tessin - Daimer - Hasenfuss off
Offenthal def - x - Sachsen-Paule

100% ofensiv, PIC

Apărare: 9,75 - 9,00 - 12,50
Mijloc: 9,25
Atac: 12,00 - 11,00 - 16,00

România a jucat 5-3-2 cu atac pe o singură parte, dar rating-urile au fost așa cum ne-am așteptat. Am fost norocoși să acoperim, la limită, partea lor puternică. Păream a fi favoriți și eram sigur că vom câștiga meciul. În final a fost un 2-1, cu un raport al ocaziilor de 10-3 în favoarea noastră.
Frumos! Am ajuns în finală. :)

În ultimele minute împotriva României, ne gândeam deja la finală. Care urma să fie contra Angliei, desigur. Am reconstituit ultimele meciuri ale Angliei cu jucătorii noștri. Dar, stai... Chile învinge Anglia? Incredibil! De fapt, nu chiar, Anglia se pare că mereu pierde la penaltiuri. ^_^

2. Germania - Chile, (584019321). Ok, nici nu știu ce aș putea să spun despre modul în care am plănuit acest meci. Să mai spun despre diferențele de TS și TC dintre noi și ei? Nu cred că are rost.

Formația noastră pentru partidă a fost pregătită în vreo 5 minute. 4-4-2, totul spre flanc, MOS. Zis și făcut. Ba chiar am folosit doi atacanți spre flanc care au debutat la naţională în această finală și ambii au înscris. Bună treabă, băieți!

Nota editorului: Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like, un comentariu sau o declaraţie de presă cu referire la acest material.

Vă aşteptăm pe forum: (17037566.1).

Articolul poate fi urmărit și pe pagina noastră de Facebook: (https://www.facebook.com/notes/hattrick-press-romania/medalia%C8%9Bii-u-20/1707566889559129).

Articolul anterior: Cupa Mondială U-20 - Grupe III (19718).

2016-11-16 19:41:58, 1156 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=19840]

 
Server 070