We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Reîntoarcerea multiplului campion în lumina reflectoarelor

E despre performanță, faimă, o mulțime de trofee, Banca Națională a României, cărți și un roman cu personaje sărite de pe fix.

Dacă nu v-ați dat seama despre cine este vorba, atunci dați-mi voie să îl readuc în lumina reflectoarelor pe sayyourpray (3178524), care a oferit un interviu în exclusivitate pentru fanii naționalei României.

1. Ce a determinat lunga ta absență din cadrul comunității Hattrick?

După mai bine de cinci ani de Hattrick, pasiunea se transformase într-o rutină a succesului. Simțeam că mă pot bate la nesfârșit pentru supremație, atât în competițiile interne, cât și în Masters, cu o singură condiție: să investesc tot atât de mult timp în continuare.
Nu eram adeptul jumătăților de măsură: ori îmi jucam șansele cu aceeași determinare dusă la extrem (în condițiile în care nicio victorie nu mă mai entuziasma, iar pentru orice înfrângere sufeream de nu se poate), ori trăgeam echipa pe dreapta. Toate celelalte activități care mă defineau înainte fuseseră (unele complet) neglijate în misiunea mea oarecum nebunească de a antama cât mai multe trofee virtuale.

Cu pasiunea față de joc erodată și mânat de imboldul de a-mi investi energiile în alte zone, renunțarea la Hattrick s-a produs natural. Dovadă faptul că peste trei ani aveam să scot o carte de proză scurtă.
Mai multe despre aventura mea în Hattrick și considerentele care au stat la baza deciziei de a renunța (cu un sezon mai devreme decât îmi propusesem, ce e drept) am scris la vremea respectivă pe conferința internațională: (14628589.64) & (14628589.65).

2. Acum, după câțiva ani, cum vezi cele două victorii din Hattrick Masters?

La prima finală, mi-au dat lacrimile. În sezonul respectiv aveam să realizez un Hattrick de vis (Campionat, Cupă, Masters).
Meciurile din sferturi și semifinale le-am pregătit de pe un pat de spital (fusesem operat de ligamente încrucișate). Finala am urmărit-o de-acasă, cu sufletul la gură, între două ședințe de recuperare. Curând după aceea, am fost luat pe sus de danpana (3295385) și dus la un pub, unde se strânsese multă lume pentru a celebra victoria.

La a două finală, intensitatea emoțiilor n-a mai fost la fel. Deja îmi dădea târcoale gândul de a renunța.
Rezultate frumoase, însă, am avut și în celelalte participări în Masters (mai puțin la ultima, când renunțasem la joc). De fiecare dată am fost în cărți.
Competiția era acerbă, cu multe echipe gata să-și sacrifice stabilitatea financiară pentru un titlu atât de râvnit. Deși odată cu accederea în prima ligă, am avut în permanență grijă să am la dispoziție o echipă capabilă să facă față cu succes pe toate cele trei fronturi (nu te poți lupta cu un băț împotriva tancurilor), nu am periclitat niciodată perspectivele pe termen lung. Iar rezultatele din competiții au contribuit în bună măsură la asigurarea liniștii financiare.

3. Am observat că niciodată nu ai fost interesat de a prelua frâiele vreunei echipe naționale. De ce?

Greșit. :) Am preluat o națională, la începuturile mele în joc, pe când eram în liga a VI-a. În perioadă aceea, axată preponderent pe acumulare financiară și descoperirea secretelor din joc, simțeam nevoia de a-mi măsură forțele cu cei mai buni. Am concurat în Filipine împotriva unui user străin – matys (193316), bine văzut în comunitate, și am câștigat la mustață. Pornind cu a cincea șansă în grupă, am terminat la 2 puncte de calificare (cu 8 victorii / 2 egaluri / 2 înfrângeri) și m-am preocupat ca următorul antrenor să beneficieze de o generație antrenată ca la carte. De altfel, cu generația de care am avut grijă (posibil ca cea mai bună din istorie, având în vedere și specialitățile jucătorilor), în mandatul următor, matys a obținut calificarea la turneul final.

Episodul Filipine a fost o piatră de hotar în ascensiunea mea ulterioară la nivelul echipelor de club. Îmi făcusem botezul în meciurile cu miză, jucate împotriva unor antrenori de primă mână.
De atunci, nu m-a mai interesat să candidez pentru vreun mandat la națională. Știam cât e de muncă în condițiile în care te implici la maximum și nu mai eram dispus să-mi negociez timpul alocat echipei de club (de altfel, după aceea, am reușit promovări consecutive până în prima ligă și am câștigat campionatul încă din primul sezon).

4. Te-ai mai putea adapta la actualul sistem de joc al Hattrick?

Cred că da, însă nu mă mai încearcă niciun fel de ambiție. În ultimii ani, am antrenat niște fundași cât să-mi întrețin apetitul de a mă loga în joc. La fiecare logare îmi petrec însă doar câteva minute.

5. Urmărești forumul național sau orice alt aspect ce ține de comunitatea Hattrick?

Fără îndoială, comunitatea reprezintă punctul forte al jocului. Când mi-a apărut "Viața face toți banii", în 2014, am dat de știre pe forum și mulți din joc mi-au fost alături (nu numai achiziționând cartea, ci și participând la evenimentul de lansare sau împărtășindu-mi impresiile despre lectură). Țin să le mulțumesc și pe această cale.

În momentul de față, rareori mai întru pe câte un topic care-mi face cu ochiul, fără însă a mă implică în discuții.

6. Știu că ai mai zis-o în numeroase interviuri în trecut, dar mai spune-ne câte ceva despre ține - profesie și alte cele, și, mai ales, dacă s-a schimbat ceva în aceste aspecte în ultimii ani.

N-am dat chiar "numeroase" interviuri la viața mea. :)
N-ar fi atât de multe de spus. Lucrez de 11 ani la Banca Națională (expert în cadrul departamentului Relații Internaționale), joc tenis când și când, mai merg la câte un meci de fotbal ("U" Craiova) sau handbal (CSM București), citesc pe rupte (cu precădere literatură contemporană) și de mai bine de doi ani meșteresc la un roman în registru absurd, cu zeci de personaje sărite de pe fix.

Nota editorului: Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like, un comentariu sau o declaraţie de presă cu referire la acest material.

Vă aşteptăm pe forum: (17080273.1).

Articolul poate fi urmărit și pe pagina noastră de Facebook: (https://www.facebook.com/notes/hattrick-press-romania/re%C3%AEntoarcerea-multiplului-campion-%C3%AEn-lumina-reflectoarelor/1778357795813371).

Articolul anterior: Do you know Victoria's secret? (20012).

2017-03-24 23:37:26, 1369 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=20035]

 
Server 071