We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Marcajul om la om

Acest articol este o traducere a anunțului făcut de HT-Tasos (10800601) pe blogul dezvoltatorilor jocului referitor la noua opțiune tactică pe care o avem la dispoziție: marcajul om la om.
Ne propunem ca acest scurt material să fie completat cu ajutorul vostru, al cititorilor. Pe forum au apărut diverse postări care aduc informații utile în privința marcajului. Avem rugămintea de a le semnala și noi le vom introduce în articol sub formă de spoiler.

Link-ul către articolul original: (https://devblog.hattrick.org/2017/12/let-the-man-marking-game-begin/ )

*Notă: pe parcursul articolului apar termeni precum "marcator" și "marcat". Primul face referire la jucătorul care face marcajul, iar cel de-al doilea la jucătorul care este luat în marcaj.


Care este întrebarea-cheie? Ar trebui să folosesc marcajul om la om? Un marcaj folosit bine ar crește șansele de victorie cu 1,5-2%. Dacă veţi analiza atent oponentul și ați încerca să vă folosiți de toate avantajele acestei opțiuni tactice, veți putea să creșteți și mai mult acest procent.

Dar ce înseamnă "a folosi bine marcajul"? Un răspuns pe scurt ar fi a îndeplini următoarele condiţii:

- jucătorul marcat trebuie să fie pe teren;
- jucătorul marcat să nu reducă efectul marcajului datorită specialității sale;
- poziția în teren a jucătorului marcat este corect anticipată;
- cel care face marcaj are nivel de apărare cel puțin egal cu nivelul celui mai mare skill al jucătorului marcat.

Dacă sunt îndeplinite toate condițiile de mai sus puteți fi sigur că șansa de victorie este mai mare folosind opţiunea tactică "marcaj" decât dacă ea nu ar fi utilizată.


Și acum să dăm un răspuns detaliat, cu matematica aferentă:

Penalizarea marcatorului în cazul în care jucătorul marcat nu se află pe teren este de 10%. Motivul? Ați folosit o săptămână întreagă pentru a pregăti cu el această tactică pentru ca în final ea să nu fie folosită. Marcatorul este nepregătit.

Dacă jucătorul luat în marcaj se află în sectorul "opus", atunci marcatorul va pierde 50% din contribuția sa la ratinguri. Ce înseamnă sector "opus"?

-orice fundaș vs orice atacant;
-orice fundaș lateral vs orice extremă;
-orice mijlocaș vs orice mijlocaș.


În orice alt caz marcatorul va pierde 65% din contribuția sa.

Să vorbim și despre penalizarea jucătorului marcat.
Aici un jucător valoros și puternic își face simțită contribuția. Calitatea de apărare a jucătorului care face marcajul se compară cu cea mai mare calitate a jucătorului marcat, adăugându-se câteva bonusuri sau penalizări legate de specialități.

Formula după care se calculează această penalizare este:

Penalizare = Apărare ^ 3.5 / (Apărare ^ 3.5 + Cea_mai_mare_calitate ^ 3.5)

Ce înseamnă această formulă? Cu cât calitățile sunt mai apropiate, cu atât mai mare va fi efectul dacă aceste calități cresc sau scad.

În plus, marcatorul va avea un bonus de 10% la calitatea sa de apărare dacă este Puternic și 5% dacă nu are specialitate. Acest bonus se va aplica doar la măsurarea calităților sale versus cele ale jucătorului marcat, nu pentru influența directă asupra ratingurilor din meci.

Un ultim factor este specialitatea jucătorului marcat. Dacă este un jucător Tehnic, el va primi o penalizare cu 10% mai mare datorită faptului că marcatorul va fi cu el tot meciul și nu îl va lasă să își facă driblingurile sale de magician. Dar, dacă este Imprevizibil, penalizarea va fi cu 10% mai mică pentru că jucătorul care îl marchează nu va putea să îi ghicească mișcările.

Va ajută detaliile de mai sus în a alege tactici pe viitor? S-ar putea spune că aceste detalii sunt mai multe decât obișnuiam să dezvăluim. Dar, deoarece contribuțiile sunt diferite pentru diferite calități și a pierde 50% din calitatea de construcție versus a pierde 50% din calitatea de atac duce la rezultate diferite este la latitudinea voastră cum veți decide să folosiți marcajul.



Nota editorului: Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like, un comentariu sau o declaraţie de presă cu referire la acest material.

Vă aşteptăm pe forum: [post=].

Articolul poate fi urmărit și pe pagina noastră de Facebook: (https://www.facebook.com/notes/hattrick-press-romania/noua-pagin%C4%83-a-ordinelor-de-meci/1885590888423394/).

Articolul anterior: Noua pagină a ordinelor de meci (1)(20337).

2018-01-21 17:32:56, 479 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=20483]

 
Server 071