We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

FYR Macedonia FYR Macedonia

National info

Season 49 is being played right now.

Has 23 regions and is located in Europe. Currency is MKD.

Out of 2 728 available teams, of which 164 are active, 6 are logged in.

Reigning champions

View all reigning cup champions

Next event

3-21-2019 10:30 - Daily updates

Hattrick Press

12-29-2017 Беда

Македонска работа...

105 views Written by VirtusMK

Read article

4-25-2015 Тркалезна маса - Дел 6

Влегуваме во нова рунда од тркалезната маса - која според бројот на учесници се редуцира на моно, односно дијалози.
Се надеваме дека менаџерите ќе најдат нешто повечко време да ја прочитаат пораката со потсетување за новата рунда и исто така ќе имаат време да дадат коментар (краток и долг - не е важно)

1621 views Written by minskj-GIGANT

Read article

4-18-2015 Тркалезна маса - дел 4

Претходната недела од организациски причини (читај мрзеливост на едиторот да ги потсети менаџерите од ПМЛ за достава текстови) ја пропуштивме анализата и предвидувањето за минатото и тековното коло во ПМЛ.

Сега одиме со нови сили и ентузијазам за тековното коло, особено што ситуацијата на табелата стана многу поинтересна. Лоши стартови на Запад и Питачи, од друга страна изненадувачки резултати и тактики на новодојденците ДрКостов и Вучко (ака БигБос).

1754 views Written by minskj-GIGANT

Read article

4-4-2015 Тркалезна маса - Дел 2

Второ коло од тркалезната маса на ПМЛ. Почесен гостин е Самсон (селекторот на националната сениорска репрезентација на Македонија).

Присутни: Бушав, ДрКостов, Александар, Самсон и Минскј.

1672 views Written by minskj-GIGANT

Read article

3-28-2015 Тркалезна маса - дел 1.

Тркалезна маса на менаџерите од ПМЛ со почесен гостин - актуелниот селектор на младинскиот национален тим, Пикито

Идејата за оваа серија од разговори на високо ниво се роди при една средба во Босилево помеѓу менаџерите на Питачи и Запад, минскј и Бушав, во меаната "Кај Ицката". Се надеваме дека останатите менаџери од ПМЛ ќе ни се придружат во текот на сезоната.

1550 views Written by minskj-GIGANT

Read article

1-13-2015 дел 2. У20, скаутинг и нешто трето

Интервју со моменталиот селектор на У20 Македонија, pikyto (1748329)

продолжува од тука (18581)

1807 views Written by minskj-GIGANT

Read article

1-13-2015 У-20, скаутинг и нешто трето

Кратко интервју со цел запознавање на ХТ-Македонија со pikyto (12060148), моменталниот У-20 селектор и неговиот елан за спроведување на доследен тренинг и скаутинг во рамките на "младата репка".

1792 views Written by minskj-GIGANT

Read article

12-25-2014 Интервју HТ-Johan & Co

Направивме интервју со HT-Johan, еден од сопствениците на Хетрик и се надеваме дека ќе уживате читајќи го. :)

напишано од Pallim (9160546), англиска верзија овде (18358), превод и адаптација minskj (10562696)

1589 views Written by minskj-GIGANT

Read article

11-2-2014 Една можност како да се изгради LS тим – краток водич

Навистина интересен текст за менаџери кои би сакале да изградат сопствен LS-тим, а не знаат како. Уживајте!

На 13. јануари 2009 воведена е тактиката „шут од далечина“ (Long Shots - LS). До сега малку се знае за оваа стратегија. Пронајдена е емпириска формула за пресметка на нивоата на тактичката вештина за шутеви од далечина. Истата по се изгледа работи како што треба - дури постои и алатка за пресметка на вашата тактичка вештина. Во меѓувреме, во некои ХТ-земји LS-тим го има освоено националниот куп, па дури и националното првенство. Меѓутоа многу менаџери се сеуште скептични во всрка со LS и поради тоа истата ретко се користи. Оваа статија, која е мешавина од преводот од холандската статија на менаџерот mokkel (1337917) и погледот врз LS на Mr_Hahn - ќе се обиде да даде практичен преглед како да се изгради сопствен пристоен LS тим во рок од пет сезони со само неколку десетици милиони МКД. Според мислењето на авторите на оригиналната статија, LS тактиката е најсилната тактика во ХТ светот.

Статијата на глобал(16500) ја напиша Mr_Hahn (566338), а превод и адаптација на македонски minskj (10562696)

1743 views Written by minskj-GIGANT

Read article

10-1-2014 Врм, врм, врм: моторот на ХТ светот

Симулаторот: тој е одговорен за генерирање на сите настани при еден ХТ натпревар и го одредува конечниот резултат. Тој е најверојатно најкритикуваниот дел од оваа игра (не секогаш на вистински начин) и е дел од играва, којшто дел од корисниците би сакале да се подобри и обнови (да бидеме искрени: поготово по пораз).
Додека поголемиот дел од нас се жали на симулаторот, дали си сигурен дека знаеш како работи? Во оваа статија ќе се обидеме да објасниме сé во врска со него!
На тој начин преку читање и учење ќе бидеш во можност да го подобриш планирањерто на твоите натпревари и, што е најважно, слениот пат кога ќе изгубиш и покрај подобрите рејтинзи ќе можеш да се жалиш на подобар начин! :P

Уживај!

превод и адаптација од англиски од страна на minskj, оригиналната статија (италијански) се наоѓа овде (17994), глобал верзија овде (18016)

1753 views Written by minskj-GIGANT

Read article

Previous page 1 2 3 4 Next page
 
 
Server 095