We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Antrenament mai rapid - prilej de reconstrucţie

Câţi dintre noi nu s-au gandit să aibă in lot jucatori polivalenţi? Câţi dintre noi sunt aceia care doresc să îşi pregătească meciul in funcţie de adversar şi nu in funcţie de posibilităţile pe care i le oferă lotul actual? Câţi suntem aceia care de-a lungul timpului au avut măcar un sezon-doua această posibilitate? Mă tem ca nu foarte mulţi. Mânat de acest gând şi inspirat de un thread de pe forum am ajuns să scriu acest articol şi să susţin că a venit momentul reconstrucţiei.

Aşadar, pentru susţinerea acestui proiect propun o variantă poate cam radicală pentru unii. Se pretează cel mai bine pentru cei din VIII, VII şi poate VI.

Pentru acest tip de antrenament propun achiziţionarea a 16 jucători de câmp pe care să îi antrenăm astfel: prima parte a antrenamentului este o sesiune de pase scurte în sistemul de joc 2-5-3, astfel avem 8 jucători antrenabili pe meci, în consecinţă 16 pe săptămână. Apoi la finalul acesteia vindem 6 jucători. Cea de-a II-a sesiune de antrenament va fi de apărare unde vom antrena 10 jucatori pe săptămână, adică 5 pe meci. La finalul acesteia vindem 4 jucători. Cea de-a III-a sesiune este de construcţie. Antrenăm câte 3 jucători pe meci deci 6 pe săptămână pentru a ne bucura de antrenament maxim. La final vindem 2 jucători. Apoi ultima etapă este de antrenament de extremă unde antrenăm câte 2 jucători pe meci adică 4 pe săptămână. La final avem 4 jucători cvadruplu-skill demni de orice tactică.

Mai exact: cei 16 jucători achiziţionaţi trebuie să aibă vârste între 17 şi 20 de ani. Cu cât ne îndepartam de vârsta celor 17 ani cu atât vor fi mai ieftini la achiziţie. În funcţie de cât de sus dorim să-i ducem cu nivelul skill-ului, e mai indicat ca la achiziţie el sa aibă nivel mai ridicat de skill. Însă pentru ca acest lucru să nu presupună un buget prea mare şi pentru ca mulţi să îşi permită acest lucru eu propun achiziţionarea jucătorilor cu nivelul inadecvat, însă dacă se poate acceptabil pe ici colo e şi mai bine.

Aşadar cei 16 jucători ar trebui să fie astfel:

-pentru primul lot de 6 propun achiziţionarea a 2 extreme rapide dublu acceptabile la skill-urile pase şi extremă (preţurile sunt mici), 4 atacanţi din care 2 rapizi şi 2 tehnici dublu acceptabili la skill-urile atac şi pase. Pentru că sunt dublu skill veţi lua ceva bănuţi pe ei, iar la vânzare vor avea atac/extrema acceptabil, iar pasele eu propun sa le duceţi până la formidabil/impresionant.

-pentru cel de-al II-lea lot de 4 propun să achiziţionaţi 4 fundaşi imprevizibili cu skill-urile de pase şi apărare dublu acceptabile (din nou preţurile sunt mici). Acum veţi antrena apărare. Veţi avea 10 jucători rămaşi cu pasele la formidabil/impresionant ce se vor antrena până la formidabil/impresionant apărare. Aceşti 4 fundaşi imprevizibili buni pentru CA vor avea acum 2 skill-uri formidabil/impresionant: apărare si pase.

-pentru cel de-al III-lea lot de 2 propun achiziţionarea a 2 jucători triplu inadecvaţi la skill-urile apărare/pase/construcţie. Dacă puteţi ciupi măcar un skill mai ridicat către acceptabil/bun şi mai bine. Preţurile sunt mici la triplu inadecvat. Specialităţile trebuie să fie de asemenea una cap una puternic. Cel puternic poate fi folosit ca IMD sau IM normal de pressing. La fel vom antrena pana la formidabil/impresionant. Acum vom avea la vânzare 2 jucători triplu-skill.

-pentru cel de-al III-lea lot de 4 propun achiziţionarea a 4 jucători cvadruplu-inadecvaţi apărare/construcţie/pase/extrema cu specialităţile: unul puternic unul imprevizibil sau puternic si doi cu specialitatea cap. Duşi până la formidabil/impresionant extremă, putem spune că ciclul de antrenat s-a terminat. Acum putem să o luăm de la capat sau parţial de la capăt. Fie incepem iar ciclul cu alţii noi, fie acestora 4 le mai acordăm un ciclu impreuna cu alţii noi. Posibilităţile sunt multiple.

Durează: primul ciclu conform spuselor lui Tjecken, în cazul jucătorilor de 17-20 ani, cu 10 secunzi şi a unui antrenor bun cu rezistenta 5%, 19-21 săptămâni până la impresionant. Cel de-al II-lea ciclu va dura în aceleaşi condiţii:26-29 de săptămâni. Cel de-al III-lea ciclu durează 20-23 de săptămâni , iar ultimul durează 15-16 săptămâni. Iată că după 5 sezoane sau 5 sezoane şi jumătate avem în lot 4 jucători versatili cu vârstă maximă de 26 de ani. Asta în cazul in care am achziţionat jucători mai spre 20 de ani. Dacă reuşim să achiziţionam la limita de 17 ani scoatem la 23 de ani aceşti jucători. În etapele 3 şi 4 putem antrena fie alţi 4 jucatori la 50% din intensitate construcţie fie să antrenăm acei 4 imprevizibili dublu impresionanţi fundaşi de CA la construcţie. La fel putem face şi în cazul antrenamentului de extreme 50% intensitate pentru fundaşii laterali.

La final nu ramâne decât să vă decideţi dacă veţi păstra vreun jucător sau veţi începe cu alţii noi dar de data asta de 17 ani.

Pentru calcularea perioadelor de antrenament am folosit site-ul (http://trainingspeed.freehostia.com/) şi am ajustat timpii cu cele spuse de HT-Tjecken în editorialul Din sezonul viitor, antrenament mai rapid.

Spor la treabă!!!

2010-07-19 17:18:15, 4210 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=10648]

 
 
Server 080