We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Antrenament multiskill

În august 2010, s-a produs ultima runda de schimbări în modul de funcţionare al hattrick care a influenţat antrenamentul şi sprijină jucătorii multi-skill. Consider că această schimbare a fost picătura care a umplut paharul, până la schimbare jucătorii multi-skill ofereau avantaje salariale echipelor din primele divizii, după schimbare jucătorii multi-skill au devenit o necesitate pentru orice echipă care doreşte să joace hattrick la nivel competitiv fie că este în Liga I, în divizia IV sau VI.

De aceea antrenamentul jucătorilor multi-skill va deveni o necesitate pentru manageri şi prognozez că în 7-8 sezoane se va crea o prăpastie între cei ce antrenează multi-skill şi cei care nu s-au adaptat.


Care sunt schimbările de antrenament introduse în august 2010?
Pe scurt, abilităţile jucătorilor vor creşte în urma antrenamentului mult mai repede până la formidabil şi mult mai încet după titanic. Efectele sunt vizibile cu ochiul liber, de la creşterea abilităţii de extremă la două săptămâni de la acceptabil la bun pentru jucătorii de 17 ani până la creşterea abilităţii de apărare la douăzecişişase de săptămâni (şase luni) de la utopic la divin pentru un jucător de 27 de ani.

Va fi mult mai simplu de acum înainte să se creeze o echipă cu jucători multi-skill care folosindu-şi toate atributele să obţină ratinguri mai bune decât o echipă de jucători uni-skill creaţi în acelaşi interval de timp.

Dar pentru a antrena multi-skill principala sarcină este de a schimba antrenamentul cu timpul şi de a aloca mai mult timp pentru a crea proprii jucători decât pentru antrenament, vânzare şi achiziţie de jucători din profituri. Este încă imposibil ca o echipă să-şi formeze singură toţi jucătorii şi este bine că este aşa pentru că atunci piaţa de transferuri ar avea de suferit, dar după cum o să vă arăt, este posibil să îţi formezi propriul nucleu al echipei şi apoi să-l dezvolţi.

Sunt mai multe moduri de a face asta iar eu vă voi prezenta abordarea aleasă de mine. Sunt convins că vor fi dintre voi cititori care vor dezvolta alte abordări poate chiar mai performante.


Am pornit de la situaţia mea, sunt în prima ligă din România, fără o echipă competitivă pentru acest nivel şi cu 500 de milioane de lei în cont. Banii îmi ajung pentru a cumpăra jucători buni dar nu pentru jucători extraordinari de buni care se vând cu peste 100 de milioane fiecare. Deci am ales să reconstruiesc echipa.

Etapa I – antrenament de fundaşi şi pentru profit

Încep cu fundaşii pentru că voi avea nevoie doar de 5 fundaşi în echipă şi îmi rămân astfel 5-7 poziţii antrenabile pe care pot să le folosesc în această etapă pentru antrenament profitabil. Antrenez apărare cu 5% rezistenţă.

Am cumpărat în acest sezon trei fundaşi de 17 ani:
- Radu "Românul" Rohat (307816808), apărare bun, extremă şi pase acceptabil
- Christophe "Francezul" Paris (301000425), apărare excelent, construcţie, pase şi extremă inadecvat
- Iván "Rusul" Zayas Méndez (304426819), apărare excelent, construcţie şi extremă inadecvat

Pe aceşti trei fundaşi îi aşteaptă patru sezoane de antrenament de apărare după care vor ajunge undeva între titanic şi extraterestru la calitatea principală. Pe lângă ei am cumpărat 10 fundaşi de 18-19 ani cu apărare între excelent şi formidabil care vor fi antrenaţi şi vânduţi treptat pentru profit.

Sezonul viitor voi mai cumpăra două tinere extreme de 18 ani cu apărare inadecvat şi le voi antrena trei sezoane la apărare până la legendar devenind nişte buni fundaşi laterali.

Peste încă un sezon voi cumpăra trei mijlocaşi de 19 ani cu magnific construcţie şi inadecvat apărare pentru a-i duce la sclipitor apărare.

Etapa II – antrenament de mijlocaşi

Când voi trece la etapa a doua voi fi în situaţia în care voi avea o sumă considerabilă de bani în cont, aproximativ 700 milioane de lei, 5 tineri fundaşi şi 3 mijlocaşi de 21 de ani bine antrenaţi. Va fi timpul să întărim mijlocul echipei.

Voi cumpăra două extreme de 21 de ani supranatural la skill principal şi excelent-formidabil la construcţie.

Cei trei mijlocaşi împreună cu 1-2 extreme şi cu 1-2 fundaşi vor primi pentru două sezoane antrenament de construcţie 100% iar ceilalţi 4 jucători vor primi doar 50%. Mijlocaşii vor ajunge şi ei la skill titanic – extraterestru iar ceilalţi jucători vor creşte între 3-7 trepte la construcţie ajungănd să am 1-2 extreme cu construcţie supranatural şi 1-2 fundaşi cu construcţie magnific, ceilalţi ajungând la formidabil – impresionant construcţie.

Etapa III – antrenament de pase

După şase sezoane voi avea o echipă competitivă formată din fundaşi, mijlocaşi şi extreme. Probabil voi fi în divizia VI, dar cu puţin noroc voi reuşi să nu retrogradez chiar în fiecare sezon. Ca bani voi avea o sumă interesantă, de aproximativ 500 de milioane de lei, suficientă ca să achiziţionez trei atacanţi, un portar şi poate un al patrulea mijlocaş toţi de 23 de ani şi toţi gata antrenaţi până la titanic skill principal şi cu pase impresionant. Voi creşte rezistenţa la 10% şi voi antrena pe toţi cei 14 jucători la pase pentru două sezoane având şi ceva flexibilitate în alegerea formaţiilor de joc.

După încă două sezoane mă aştept să fi promovat cel puţin până în divizia IV şi să am deja o echipă aproape completă multi-skill cu pase de la sclipitor la supranatural în vârstă de 25 de ani.

Etapa IV – antrenament de extreme

Nu voi mai avea prea mulţi bani în această etapă dar echipa gata formată nu are nevoie decât de câteva îmbunătăţiri aşa că un sezon şi jumătate voi antrena skillul de extremă pentru cele două extreme şi cei doi fundaşi laterali crescându-i cu două niveluri la extraterestru şi respectiv legendar. Mă aştept să promovez în acelaşi timp până în divizia III şi vor primi antrenament de extremă în subsidiar şi alţi patru jucători.

Etapa V - adaptarea echipei

Cu o echipă de 14 jucători de 26 de ani cu skill principal titanic-extraterestru (cu excepţia fundaşilor laterali legendari), secundare de la magnific la supranatural şi în cazul a 10 dintre ei, terţiare de la formidabil la sclipitor voi avea la dispoziţie 6-7 sezoane să antrenez orice va fi nevoie pentru a îmbunătăţi performanţele echipei în faţa adversarilor. Un sezon de faze fixe va fi cu siguranţă pe acolo, cel puţin un sezon de construcţie, dacă nu chiar două etc. În aceste 6-7 sezoane va trebui să găsesc culoarul de a accede în Liga I şi de a obţine un nou titlu la un moment dat în 2014. :)

Mi se pare un plan bun şi dacă mai adăug un antrenor excelent la un moment dat, sper să depăşesc problemele datorate accidentărilor şi evenimentelor neprevăzute din următoarele 10 sezoane şi să construiesc o echipă de invidiat.

2010-12-22 13:39:46, 10534 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=12187]

 
 
Server 081