We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Cum să ajungi în top cu proprii jucători

În speranța că va fi util, am tradus acest articol (13392), scris de Frank30 (11074935).
În articol este vorba despre un plan de antrenament pe termen foarte lung, plan care ține cont și de bonusul jucătorilor promovați de la propria academie.

Luna trecută HT-Tjecken anunța un plus de performanță pentru jucătorii scoși din academia proprie. Asta înseamnă că jucătorii care sunt extrași și crescuți în clubul tău vor juca mai bine decât înainte. În acest articol voi explica cum poți fi avantajat din plin de această îmbunătățire. Voi calcula și îți voi arăta o echipă din academia proprie, capabilă să joace în prima ligă din țara ta, atingând 448 htstats și un mijloc mitic.
Toate astea fără a cumpăra niciun jucător din afara clubului tău
.


În primul rând îți voi explica un plan de antrenament pentru juniorii tăi pentru următoarele 15 sezoane. Acest plan a fost prima dată scris pentru echipele noi, însă poate fi folosit și de echipele existente care vor pleca de la zero. După explicarea acestui plan voi arăta ce jucători și ce rating-uri veți avea la sfârșitul acestui ciclu de 15 sezoane. Doar antrenorul va fi cumpărat de afară, toți jucătorii fiind crescuți în pepiniera (academia) proprie.


Planul de antrenament

Vom începe cu extragerea a doi portari de la vechea rețea de scouteri. Antrenăm acești jucători ca portari timp de un sezon, sau puțin mai mult. Nu vă faceți griji despre nivelul mic de portar, așa cum vă voi arăta mai târziu, odată cu viteza crescută de antrenament ei se vor îmbunătăți foarte repede. În următorul pas vom extrage 9 fundași de la academia de tineret. Din nou, nu vă faceți probleme în legătură cu nivelul lor. Îi vom antrena 2 sezoane la apărare (incluzând un portar), 4 sezoane ca mijlocași, 2 sezoane ca extreme și 2 sezoane la pase scurte. Antrenându-i multe sezoane la mai multe skill-uri ne vom folosi de viteza mare de antrenament la nivele mici și vom beneficia de faptul că jucătorii bătrâni se pot antrena mai mult timp acum.

După ce antrenăm apărare, vom extrage doi juniori (tehnici) pentru a umple sloturile cu 50% antrenament pentru mijlocași și extreme. Ei vor primi de asemenea antrenament 100% la pase scurte și atac. Acești doi jucători vor deveni mult-apreciații atacanți tehnici defensivi.
Înainte de a antrena pase scurte vom promova 3 sau 4 atacanți normali de la academie. În final, toată echipa se va antrena la faze fixe în combinație cu un procent ridicat de rezistență pentru cel puțin unul sau două sezoane.

După 15-17 sezoane, portarul tău va fi în vârsta de 32-34 ani și va trebui să îți înlocuiești vechii jucători cu alții noi. Acesta este motivul pentru care trebuie îndeplinit scopul (antrenamentul) în această perioadă de timp.


Ce skill-uri vor avea jucătorii tăi după cele 15 sezoane?

Cu ajutorul uneltelor de simulare a antrenamentului ca acesta (http://www.htspain.es/index.php?pag=train_calc) putem calcula nivelul jucătorilor noștri după o anumită perioadă de antrenament. Pentru a-ți forma o opinie despre posibilitatea construirii unei echipe din academia proprie am introdus planul de antrenament menționat în calculatorul de skill-uri.

Am presupus că jucătorii vor fi extrași (în medie) la vârsta de 17 ani și jumătate. Doar portarii vor avea skill mizerabil la portar și apărare, pentru că vor fi scoși de către rețeaua de scouteri. Restul jucătorilor vor fi extrași cu skill principal inadecvat și skill-uri secundare de slab. Antrenamentul va fi făcut cu un antrenor bun, 100% intensitate și 10% rezistență (până la 20% în perioada de faze fixe).

Am mai luat în considerare și faptul că nu toți jucătorii vor putea fi antrenați în intersezon. Acest lucru este relevant în special în perioada de antrenament de mijlocași, pentru că acest antrenament durează 4 sezoane. De asemenea, am luat în considerare și sloturile cu antrenamentul la doar 50%.

După antrenamentul de portar și apărare vom avea un portar sclipitor cu apărare impresionant.

Cu 9 fundași în cele 9 sloturi disponibile putem să ne construim defensiva și de asemenea, mijlocul:

- 2 fundași laterali cu apărare sclipitor, extremă legendar și pase sclipitor.
- 3 fundași centrali cu apărare sclipitor. Unul dintre ei va avea construcție supranatural și ceilalți doi vor avea construcție magnific (pentru că ei s-au antrenat la 50% în sloturile de extremă). Toți vor avea pase la sclipitor.
- 2 extreme cu apărare sclipitor, construcție supranatural+ (pentru că nu s-au putut antrena și în intersezon), extremă legendar și pase sclipitor.
- 3 mijlocași centrali. Unul dintre ei va fi fără nimic la apărare. Doi dintre ei vor avea însă apărare sclipitor. Toți trei vor fi titanici la construcție și sclipitori la pase.

Pe lângă asta totuși vom avea niște sloturi nefolosite la antrenamentul de pase scurte. Acestea vor fi folosite pentru a antrena un tânăr set de atacanți. Acești 3 sau 4 atacanți vor ajunge la atac supranatural și pase magnific după sezonul 14.

Și totuși încă mai avem niște sloturi nefolosite, în special cele cu 50% antrenament pentru construcție și extremă. Acestea pot fi ocupate pentru crearea celor doi atacanți tehnici defensivi. După cel de-al 14 sezon ei vor ajunge la construcție magnific, extremă sclipitor, pase magnific și magnific+ la atac.

În imaginile de mai jos veţi putea vedea, ca un exemplu, cum vor arăta fundaşii după ce vor primi antrenamentul complet la apărare, construcţie, extremă şi pase. Doar după cea de-a 27-a aniversare ei vor ajunge la ultimul antrenament, după care procentul de rezistenţă va fi ridicat la 20%.

(http://farm6.static.flickr.com/5316/5849390668_f2c557e6a1_b.jpg)


Ce ratinguri veţi obţine după sezonul 15?

Cu aceşti jucători veţi avea flexibilitatea de a juca orice tip de formaţie. Orice este posibil, de la un 5-4-1 ultradefensiv (AD) sau un extrem 5-2-3 contraatac (CA) la un 2-5-3 ultraofensiv (AO). și pentru că am setat faze fixe în timpul ultimului sezon de antrenament putem introduce toţi jucătorii fără să pierdem sloturi de antrenament.

Cu ajutor de la Hattrick Organizer 1.430 (http://www.hattrickorganizer.net/) putem simula mai sus menţionatul grup de jucători şi putem verifica ratingurile pentru orice tip de formaţie la sfârșitul celui de-al 15-lea sezon. Presupun că la acel moment vei avea un antrenor cu lider bun. De asemenea presupun următoarele pentru meciurile simulate:

- fără antrenor defensiv sau ofensiv (adică unul normal, care nu favorizează nici apărarea nici atacul)
- jucat normal (fără PIC sau MOS)
- joc acasă
- spiritul echipei la mulţumiţi
- încrederea în sine a echipei la uşor exagerată
- rezistenţa şi forma la bun
- experienţa va fi la acceptabil
- vom simula un meci destul de important de la mijlocul sezonului

1) Jucând obişnuitul 3-5-2 (1 fundaş lateral normal, 2 fundaşi centrali, 1 extremă normal, 3 mijlocaşi centrali, o extremă către mijloc şi doi atacanţi centrali), vom avea următoarele ratinguri:
Apărare: sclipitor (scăzut), sclipitor (foarte ridicat), bun (scăzut)
Mijloc: sclipitor (scăzut) (11.49)
Atac: magnific (foarte scăzut), sclipitor (scăzut), bun (foarte ridicat)
Total htstats: 353

2) Utilizând aceeaşi formaţie, dar folosind cei doi atacanţi tehnici defensivi, vom obține un mijloc mai ridicat: legendar (scăzut) (13.42). Atacul va rămâne acceptabil: magnific (ridicat), formidabil (scăzut) şi impresionant (scăzut). Totalul punctelor htstats va creşte la 373.

3) Dacă punem fundaşii centrali ofensivi şi ambele extreme către mijloc atunci vom ajunge la un mijloc supranatural (foarte scăzut) (14.17!)

4) Cu un 5-4-1 ultradefensiv (AD), cu fundaşi, extreme şi mijlocaşi defensivi, apărarea ta va creşte la: legendar (scăzut), extarterestru (foarte scăzut), legendar (scăzut).
E evident că datorită vitezei mici de antrenament la apărare această zonă va fi veriga ta slabă. Tocmai de aceea poți lua în considerare un sezon în plus la antrenamentul de apărare. Pe de altă parte rişti să nu ajungi în cea mai bună ligă în ciclul de 15-17 sezoane.

5) Jucând 2-5-3 ultraofensiv (AO), cu fundaşi, extreme şi mijlocaşi ofensivi, atacul tău va urca la: supranatural (ridicat), titanic (foarte scăzut), supranatural (ridicat). Asta e mai mult decât suficient.

Una peste alta, acestea sunt ratingurile cu care te vei bate în campionat în orice ligă a II-a a unei ţări dezvoltate în Hattrick. Cu ceva noroc vei fi în stare să faci pasul către prima ligă!
Și ţine minte, aceste calcule au fost făcute fără extra bonusul pentru jucători crescuţi din academia proprie. Adaugă 20% la aceste ratinguri și vei ajunge la un mijloc mitic (foarte scăzut) (17.00) jucând opţiunea numărul 3). De asemenea, jucând opţiunea 5), atacul tău central va fi magic (foarte scăzut). Jucând formaţia 2) totalul htstats va ajunge la 448. Nu mai există nici un dubiu: pentru ca să ajungi în cea mai tare ligă va trebui să-ţi creşti proprii jucători!


Ultima piesă din puzzle: economia

Până acum este deja clar că undeva între sezoanele 15 şi 17 vei fi în stare să ajungi în topul absolut al ţării tale cu o echipă din jucători proprii.
Dar ce se va întâmpla cu salariile?
Până în momentul în care vei ajunge în sezonul 15, jucătorii tăi vor avea salarii decente. Chiar dacă ne aşteptăm să jucăm în liga a III-a până atunci, va fi dificil să plătim salariile jucătorilor. Dificil, însă nu este o problemă aşa mare precum pare, pentru că antrenăm jucători multi-skill care nu au pretenţii financiare aşa de mari.

Cu aceeaşi unealtă utilizată mai devreme putem, de asemenea, să avem o privire de ansamblu asupra salariilor.
În exemplul menţionat mai sus, totalul salariilor va fi undeva pe la 7.520.000 lei în fiecare săptămână. Oricum, noile schimbări vor diminua salariile cu cel puţin 13%. Asta înseamnă că salariile vor fi undeva pe la 6.540.000 lei. Media cheltuielilor pentru întreţinerea stadionului şi a personalului în liga a III-a va fi undeva pe la 2.000.000 lei pe săptămână, în timp ce câştigurile din meciuri şi de la sponsori vor fi undeva pe la 8.000.000 lei (media a două săptămâni fără meci de cupă). Există doar o mică diferenţă, în minus, de 540.000 lei pe săptămână.
Putem însă finanţa restul cheltuielilor cu câştigurile din cupă.

Când vom reuşi să facem pasul către liga a II-a vom obţine o balanţă economică mai sănătoasă. Asta deoarece veniturile sunt mai mari în liga a II-a, în timp ce salariile rămân aproapela fel. Binenţeles că nu este încă uşor să atingi prima ligă: vei avea nevoie de o disciplină de fier.
Însă oricum ai face este dificil să ajungi în liga I, chiar şi cu o echipă construită altfel.

Cel mai important lucru pentru orice echipă din Hattrick este să aibă un plan pe termen lung bine gândit, fără a pierde bani cu transferuri impulsive sau cu planuri de antrenament cu management greşit din start.
Echipa ta crescută din jucători promovaţi de la academia proprie aduce către maxim beneficiul acestui plan pe termen lung, cu ajutorul bonusului de performanţă dat de jucătorii proprii.
Există un singur dezavantaj: nu putem ajunge în liga I toţi, în acelaşi timp. ;)Mulţumiri lui Faas_Voorthuizen (5155557) şi federaţiei olandeze Eigen jeugd in het eerste... (97038)!

Nota editorului:

Se pot lăsa scurte comentarii cu privire la acest material apăsând simbolul pentru comentarii, de mai jos.
Mai mult chiar, aprecierea cititorilor se poate cuantifica prin numărul de like-uri primite de la fiecare dintre noi.

Pentru dezbateri mai ample s-a deschis şi: (15132173.1).

2011-07-31 21:47:51, 4106 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=13487]

 
 
Server 081