We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Dirty NT: Piszkos munkában

Forrt a nyári hétvége a magyar NT főhadiszállásán… Mod-mcatis Oláf alakú buborékokat böfizett az elfogyasztott nagy mennyiségű világos sörtől, majd elszenderedett… Amikor már horkolt, kinyílt mögötte az ajtó… Atisunk észre sem vette, hogy a Top Secret feliratú dossziéja (ebben tartotta az NT névsorát) eltűnt a kiürült sörös doboza alól. A dosszié helyett egy félig lerágott almacsutka maradt az asztalon. Az ajtó becsukódott. Atis még mindig aludt…

Szép augusztusi nap volt a megszokott budapesti szmog ellenére is. Valahol a Puskás stadion közelében egy takaros kis kávéházban kb. másfél órával egy barátságos meccs előtt járunk, amit elvileg Málta ellen vívott volna a válogatott. Egervári szövetségi kapitány és Piszkos Fred ült egymással szemben.

Egervári Úr kávét iszogatott, Fred rumos teát, amiben azért volt egy kis tea is…

- Kedves Fred, ez nem fog menni – mondta a mester. – Ebből világra szóló botrány lenne…
- Ugyan már, Sanyi! – fojtotta bele Piszkos Fred a szót. – Te ezzel akarsz kiállni? Ezzel a kerettel?

És Fred rábökött egy papírlapra, amin az alábbi névsor állt:

„A magyar válogatott kerete

Kapusok:
Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paks).
Védők:
Lázár Pál (Samsunspor), Fehér Zoltán (Győri ETO), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank).
Középpályások:
Elek Ákos (Videoton), Koman Vladimir (Sampdoria), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Koltai Tamás (Győri ETO), Czvitkovics Péter (KV Kortrijk), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (DVSC-TEVA).
Csatárok:
Rudolf Gergely (Genoa), Szabics Imre (Sturm Graz), Priskin Tamás (Ipswich Town), Németh Krisztián (Olimpiakosz Pireusz).”- És akkor Te mit javasolnál, Fred? Csak nem az egykori Oláf-hívő főpapot?
- Nem, csak az ötleteit – kacsintott a vén tengeri medve, és odatolta Egervári mesternek a „Top Secret” feliratú dossziét. – Ez a megoldás. Egészségedre, Sanyikám…


Meccs -75 perc:

Egy szürke furgon fékez le egy igazi, turisztikai látványosságnak is beillő tanya előtt. A sofőr bezörget a ház ajtaján. Az ajtót egy öreg nénike nyitja ki otthonkában és bolyhos rózsaszín mamuszban.
- Csókolom, Dimák néni! Zsoltit keressem!
- Ááá, édes fiam! Zsóti hátul rotakapázik a kertben…

Zsolti nem sokat teketóriázott, amikor a sofőr megkérte, hogy hagyja ott az ekeszarvát, és kövesse. Tény, nem volt nehéz dolga, a pakli dohány és az üveg pálinka elég meggyőző erőnek bizonyult…

Meccs -68 perc:

A külvárosi „Lövész Klub” előtt egy por lepte, borostás, poncsós lovas áll meg. A lovas kiköpi a csutkáig szívott szivar csonkját. Majd nem sokat teketóriázik, megpörgeti a lasszóját, és behajítja a kötelet a klubba a lengőajtón keresztül. Fél perccel később két lovas vágtat el a belváros felé. Az egyik szivarozva, a másik, a Laci megkötözve és stoplis csukában.

Meccs – 56 perc:

Huszár Viktor le volt törve, mint a bili füle. El volt keseredve, amikor kilépett egy templomszerű ház ajtaján. Hangosan felsóhajtott fájdalmas hangon:

- A francba, már megint elbuktam a jedi vizsgán, pedig éreztem, hogy velem van az erő, legalább 6 és fél csillagnyira…
- Akkor nem lennél inkább hátvéd? – szólította meg egy alak a sarkon túli sötét sikátorból.
Viktor beleegyezően rándította meg a vállát.

Meccs -49 perc:

Telefoncsörgés. Valaki felvesz egy telefont:

- Háló, a Gázsit keresem…
- Nem t’om adni …
- Há’ akko’ téves…

A telefont lerakják.
A telefon újra csöng. Újra felveszik:

- Há, ha nincs a Gázsi, akko’ küldje a Zolit.
- Me mé küdjem, van aluminyium?
- Hát, az nincs, de van neki való munkám…
- Munka? Tudományos dolgokat nem bírja ám…
- És focizni?
- Azt tud, de csak 5 sör felett.
- És mennyit ivott már?
- Négyet.
- Akko’ mondja meg neki, hogy siessen! Kap egy sört a stádionban!

Meccs -35 perc:

Egy budapesti aluljáróban az eldobált cigarettacsikk-kupacokon túl:

- Itt a piros, hol a piros?
- Lóránt! Hagyd már abba a Fekete Péterezést! Irány a pálya, vagy feldobunk a maffiásoknak, hogy Te itt lopod a napot meg a bevételüket!

Fekete Lóri úgy eredt futásnak a stadion irányába, hogy repültek utána a lapok…

Meccs -24 perc:

A stadion kerítésén épp Vadkerti Endre mászik át kezében egy kanna igazi vadkerti kémiagyöngyével… Alighogy földet ér, elsötétedik a szeme előtt minden, mintha keceli májrobbantót ivott volna. A következő, amire eszmél, az az, hogy egy öltőzőben van címeres mezben…

Meccs -10 perc:

Valahol egy Késdobálóban:

- Fredi bátyám! A kezdő 11-ből 6 megvan. Honnan szerezzük be a hiányzó 5 főt?
- Na, figyelj. Így kell ezt csinálni: - Piszkos Fred körbenézett a kocsmában, és kiválogatta a benn ivók közül az 5 legbizarabb arcút. Odalépett hozzájuk – Ti vagytok Eszes, Valastyán, Winkler, Benkő, Mózes. Na és akkor Ti most jelentkeztek Egervári mesternél! Futólépés indul!

A meccs:

„A mai időjárás különösen kellemesnek ígérkezik, és 134742 szurkoló döntött úgy, hogy élőben szurkol csapatának a felújított Nemzeti Stadion stadionban. A nagyon elszánt Magyarország átgondolt ‭2-5-3‬ taktikát választott a mai mérkőzésre. A kezdőjátékosok: Dimák - Lövész, Huszár - Lakatos, Fekete, Vadkerti, Eszes, Valastyán - Winkler, Benkő, Mózes.

Mivel az ellenfél Málta csapatának játékosait valaki orvul leütötte egy sötét sikátorban, a mai ellenfél az utolsó pillanatban befutó Crna Gora!

Crna Gora ezúttal egy ‭3-5-2‬ felállás mellett döntött. Az összeállítás: Svilanović - Vukotić, Ćurčija, Perezić - Mladenović, Tomanović, Petković, Aranđelović, Glavić - Radojević, Šofranac.”…Meccs +90 perc: Magyarország 7 - 0 Crna Gora (345947863)

Meccs +95 perc:

- Fredi bátyám! Maradj velünk! Segíts minket továbbra is!
- Nem lehet, kedves Egervári mester! Vissza kell vinnem a dossziét, mielőtt Atis felébred. Meg aztán találkozóm van Blatter úrral is…

The End? Ugyan már! Nincs vége, a sztori még csak most kezdődött!
Utózönge:

Érdekes bejegyzés található augusztus óta a (http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_labdar%C3%BAg%C3%B3-v%C3%A1logatott) oldalon:

„A válogatott stábja [szerkesztés]

Beosztás Név
Szövetségi kapitány Mod-mcatis (3546445)
Szövetségi edzők Kenyeres Imre, Csábi József
Kapusedző Andrusch József
Technikai igazgató Piszkos Fred, a kapitány (8898031)
Sajtófőnök sztvoreczmilan (9569588)

2011-08-06 12:02:46, 817 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=13664]

 
 
Server 096