We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Συνέντευξη με τον νικητή του HT-Masters [Μέρος 1ο]

Αυτό είναι ένα αντίγραφο του άρθρου (18359), στο οποίο ο Malk77 (7908379) έδωσε στον εκδότη του HT-Press Αγγλίας μια αποκλειστική συνέντευξη, εξηγώντας πως κέρδισε το Masters.

Η ομάδα Thought Police's Unfortunate Victory κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας την περασμένη σαιζόν (συνέντευξη πριν το ματς: (18095)), και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κέρδισε την είσοδο στο HT-Masters αυτής της σαιζόν. Μετά τη νίκη σου επί του Red στον τελικό, αν κάποιος υπαινισσόταν πως θα επαναλάβεις την επιτυχία του Bud και θα γίνεις ο δεύτερος Άγγλος τροπαιούχος του Masters, τι θα του έλεγες;

Δεν περίμενα καν να κερδίσω εκείνο το παιχνίδι. Ο Red ήταν το φαβορί και εγώ είχα κάτι σαν εφιάλτη τραυματισμών και φόρμας. Ακόμα, η κυριαρχία του Red σε στημένα του έδινε 65% πιθανότητα νίκης, οπότε είχα αρκετή δόση τύχης.

Η πρώτη μου σκέψη όσον αφορά το Masters ήταν πως το ηθικό θα επηρρέαζε την πορεία μου στην Premier αλλά στάθηκα άτυχος και έχασα στο μπαράζ, οπότε δεν θα με επηρρέαζε και τόσο σε αυτόν τον τομέα. Έριξα μια γρήγορη ματιά σε προηγούμενους αγώνες του Masters για να δω το επίπεδο και να αποφασίσω εάν αξίζει να χαλάσω £ για να δω πόσο μακριά θα μπορούσα να φτάσω. Αποφάσισα πως δεν άξιζε με τα λεφτά που είχα!

Έτσι, αν κάποιος μού έλεγε πως θα μπορούσα να φτάσω ως το τέρμα, δεν θα έπαιρνε σοβαρή απάντηση!

Μπορούμε να συζητήσουμε την προετοιμασία σου; Δεν αγόρασες παίκτες εξ αρχής, πίκαρες στο εκτός Κυπέλλου αλλά μετά πίναρες στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, ακριβώς πριν το εναρκτήριο παιχνίδι σου στο Masters (497040718). O αντίπαλός σου από τα Μπαρμπάδος κατέβηκε με 4-5-1 πρέσσα με μία πλάγια επίθεση και σχεδόν ικανοποιητικές άμυνες, αλλά σε άφησε με 73-76% κατοχή. Σκέφτηκες να πικάρεις σε αυτό το ματς για να κερδίσεις ηθικό;

Καμία προετοιμασία λοιπόν, εκτός από το να σκανάρω τον αντίπαλο και να συνειδητοποιήσω πως είχα μια ευνοϊκή κλήρωση στον πρώτο γύρο. Όπως προανέφερα, δεν θεωρούσα σκόπιμο να αγοράσω παίκτες και πολύ περισσότερο γι' αυτό το παιχνίδι. Το πρωτάθλημα ήταν πιο σημαντικός στόχος τότε – εξ ου και το πιν και μπουστάρισμα ηθικού δεν θα χρειαζόμουν αφού θα μπορούσα να τερματίσω ηθικό με τον αγώνα Κυπέλλου για το δεύτερο παιχνίδι του masters.

Αφού λοιπόν σού δόθηκε η ευκαιρία για πικ στο κύπελλο, ο δεύτερος αγώνας σου ήταν ενάντια στον Ισλανδό πρωταθλητή (497212981). Περίμενες να παίξει αντεπιθέσεις τόσο αποτελεσματικά βγάζοντας 3 αντεπιθέσεις και σκοράροντας και με SE γρήγορου;

Περίμενα πως θα αντιμετωπίσω μια ισχυρή άμυνα και υψηλό επίπεδο αντεπιθέσεων σ' αυτόν τον αγώνα, αλλά ο αντίπαλος δεν είχε τις κατάλληλες ειδικότητες για CA και αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα σε ομάδα που παίζει αντεπιθέσεις. Σίγουρα, δεν είχα στο μυαλό μου πως ο αντίπαλος θα βγάλει 3 αντεπιθέσεις, ούτε πως το δικό μου SE γρήγορου θα πήγαινε σε πάσα προς παίκτη χωρίς σκορ, ενώ αργότερα θα δεχόμουν γκολ από το SE . Σίγουρα, το να σκοράρεις 5 φορές σε τέτοιες άμυνες μπορεί να θεωρηθεί τυχερό, αλλά σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν σωστό.

Αποφάσισες μετά να πικάρεις στο εντός πρωταθλήματος και να μοτσάρεις κόντρα στην ομάδα από την Αργεντινή με την οποία κληρώθηκες στον τρίτο σου αγώνα (497320890) (ας έχουν υπ' όψιν τους οι αναγνώστες πως η επίδραση του πικ/πιν/μοτς στο Masters έχει μειωμένη επίδραση στο ηθικό σε σχέση με τα παιχνίδια Κυπέλλου/Πρωταθλήματος). Ο αντίπαλος έβγαλε ελαφρώς περισσότερα hatstats, αλλά η απόφασή σου να μοτσάρεις φαίνεται να απέδωσε καρπούς, αφού πήρες το κέντρο με 2,5 επίπεδα παραπάνω απ' όσο περίμενε ο αντίπαλος. Πες μας σε παρακαλώ για το σκεπτικό που σε οδήγησε να πάρεις μια τέτοια κρίσιμη απόφαση

Το πικ εντός ήταν σε αγώνα όπου έτσι κι αλλιώς θα πήγαινα για αντεπιθέσεις και αυτό με βοήθησε. Από κει και πέρα, υπολόγισα τα νούμερα και είδα πως το μοτς στο Masters με το πικ στο Κύπελλο θα με άφηναν σε μία κάπως καλή κατάσταση για τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος, γι' αυτό και πήρα το ρίσκο. Καθώς αντιμετώπιζα μια ομάδα με καλό σετ ειδικοτήτων, χρειαζόμουν αυτό το κάτι παραπάνω στο κέντρο για να προκριθώ. Το ίδιο το ματς, ήταν ακόμα ένα γεμάτο ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Μια non tactical CA για τον αντίπαλο, ακόμα ένα χαμένο SE γρήγορου που πήγε σε πλάγιό μου με σχετικά χαμηλό σκορ, SE κεφαλιάς για τον αντίπαλο και εμένα να μην εκμεταλλεύομαι το λάθος του απρόβλεπτου αμυντικού του. Με δεδομένο το πρόβλημα στις ειδικότητες, έμεινα ικανοποιημένος από την απόφασή μου να μοτσάρω, αφού έτσι εξασφάλισα τις κανονικές ευκαιρίες που χρειαζόμουν για να κερδίσω έναν αγώνα στο 50-50.

Στο 4ο ματς, βρέθηκες αντιμέτωπος του Εσθονού πρωταθλητή (497361272) και μάζεψες λίγο ηθικό πικάροντας στον προηγούμενο αγώνα κυπέλλου. Ο Εσθονός έβγαλε ίδιο κέντρο με σένα, αλλά είχε 482 hatstats απέναντι στα 436 δικά σου, το οποίο σημαίνει πως έβγαλαν καλύτερες γραμμές στην άμυνα και την επίθεση. Θεωρείς πως η απόφασή του για AOW του κόστισε το ματς, ή ήταν μια σωστή τακτική και απλά στάθηκε άτυχος;

Το AOW ήταν μια κακή απόφαση που δεν την περίμενα καν. Είχα το πάνω χέρι στις ειδικότητες και γι' αυτό δεν μότσαρα. Δεν σκέφτηκα καν σαν επιλογή το intensity trick και έδωσα προτεραιότητα στον αγώνα πρωταθλήματος, ελπίζοντας πως το 35% που είχα σαν πιθανότητα νίκης θα βγει με κάποιο τρόπο. Παρόλα αυτά, ο αντίπαλος γνώριζε πως θα υστερώ σε μία πλάγια άμυνα (είτε από φόρμες,είτε επειδή θα χρειαζόμουν DF για να μπουστάρω το κέντρο) και θα άφηνα την μία πλευρά σχετικά ακάλυπτη. Θα μπορούσε να αποφύγει το AOW και να παίξει με τους IMTW κανονικά για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές του. Παράξενη η απόφαση του Εσθονού κατά τη γνώμη μου.

Στο 5ο παιχνίδι, βρέθηκες να αντιμετωπίζεις την Ουκρανική ομάδα FC DeRibas (497445991) που πήγαινε για hattrick σε τίτλους Masters. Σκέφτηκες στα σοβαρά κάποια στιγμή πως θα μπορούσες να την κερδίσεις; Το πιν σου στο πρωτάθλημα φανερώνει πως παραδόθηκες και τα στατιστικά που κατεβάσατε στο γήπεδο με τον Ουκρανό να βγάζει 518 hatstats κόντρα στα 428 σου με 57%+ κατοχή, θα κέρδιζε το παιχνίδι 9 στις 10 φορές.

Σωστά, ήμουν σίγουρος πως έχω ηδη αποκλειστεί. Θα μπορούσα να μοτσάρω αλλά σκέφτηκα πως δεν έχει κανένα νόημα! Παρόλα αυτά, όσο κι αν είναι δύσκολο να κάνεις κριτική σε μία ομάδα που πηγαίνει για τρίτη φορά για το Masters, ήταν κι αυτή άσχημα πλαισιωμένη από ειδικότητες και, γιατί να αφήσει την δεξιά του άμυνα ανοικτή; Μετακινώντας τον CD του στην απέναντι πλευρά θα τού έδινε πολύ καλύτερες πιθανότητες για τη νίκη. Θα κατέβαινα ασύμμετρος μόνο αν ήμουν το ξεκάθαρο αουτσάιντερ – αυτός δεν το χρειαζόταν.

Ωστόσο, πήγα για ένα ματς όπου είχα 7-10% πιθανότητες να κερδίσω, αλλά και πάλι έχασα SE γρήγορου που πήγε στον ίδιο πλάγιο και τό 'χασε. Τα άλλα δύο γκολ που μπήκαν από SE, με αποζημίωσαν!

Aκούσαμε για τον αμπελώνα όπου ήπιες κατιτίς παραπάνω σε μπύρες μετά τη νίκη σου αυτή. Κάποιοι μάλιστα είπαν πως ήσουν τόσο λιώμα που ξέχασες να στήσεις για το κύπελλο και κατέβηκες με default εντεκάδα και πικ, έχασες και είχες και έναν καθαρόαιμο αμυντικό τραυματία. Έτσι, βρέθηκες αντιμέτωπος του Κινέζου πρωταθλητή στον έκτο αγώνα, τον προημιτελικό (497498379) ο οποίος παρέταξε 519 hatstats κόντρα στα δικά σου 425 και πήρε με 52% την κατοχή. Σοβαρά τώρα, οι περισσότεροι από εμάς θα είμασταν χαρούμενοι αν παίρναμε μία τυχερή νίκη στη σαιζόν, πόσο περισσότερο όταν σού κάθεται δύο φορές συνεχόμενες στο masters, με μέσο σου να τραυματίζεται στο 34'.

Ναι, είναι όλα αλήθεια. Όταν είδα το αποτέλεσμα κόντρα στον Bunfolds ήμουν απόλυτα εκνευρισμένος με τον εαυτό μου. Όχι μόνο πέταξα στα σκουπίδια την πορεία μου στο κύπελλο Αγγλίας, αλλά και η αυτοπεποίθησή μου δέχτηκε ένα γερό πλήγμα και έτσι το παιχνίδι κόντρα στον Arcadia έφερνε ακόμα πιο άσχημα μαντάτα. Το μόνο που μπορώ να πω γι' αυτόν τον αγώνα, είναι πως οι Θεοί του Hattrick έστειλαν ένα ηχηρό μύνημα στις ομάδες που δεν έχουν σωστές ειδικότητες! Το αστείο είναι πως αν αυτή η ομάδα είχε σωστό αριθμό κεφάλων και γρήγορων, θα ήταν η ομάδα που ονειρεύομαι πως μια μέρα θα φτιάξω. Ίσως να ανέβαζα λίγο την κεντρική επίθεση αν τα λεφτά το επέτρεπαν, αλλά πάνω κάτω αυτό είναι που ονειρεύομαι.

Λοιπόν, με κάποιο μαγικό τρικ έφερες την ομάδα σου στα ημιτελικά και μπροστά σου στεκόταν μια ομάδα από το Λιχτενστάιν. Στο ενδιάμεσο, πικάρισες στο πρωτάθλημα (χάνοντας εντός), αγόρασες αντικαταστάτη για τον τραυματία αμυντικό σου, ένα αναπληρωματικό μέσο και έναν TDF. Ανάμεσα στους νεαποκτηθέντες, ένας κακός και ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας, ο καθένας από τους οποίους θα μπορούσε να σού κάνει ζημιά στο ηθικό. Αποφάσισες πως άξιζε τον κόπο; Στον αγώνα (497566586) μοτσάρισες κερδίζοντας την κατοχή με 51%, αλλά και πάλι υστερούσες σε hatstats με 468 κόντρα σε 524. 1 τέτοια νίκη μοιάζει τυχαία. 2 σερί ακόμα πιο πολύ, αλλά με 3 συνεχόμενα τέτοια αποτελέσματα φαίνεται πως ξέρεις κάτι για την ΜΕ που εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε! Τί είναι αυτό;

Το ματς ενάντια στους H00ligans στο πρωτάθλημα ήταν 50/50 με δεδομένο το πικ μου. Μπήκα στον πειρασμό να πινάρω και να κάνω μετά ινtensity trick, αλλά σκέφτηκα πως θα τα βγάλω πέρα παίζοντας εντός και ενισχυμένος από τις μεταγραφές μου. Ο αντίπαλος όμως ήταν καλύτερος απ' όσο περίμενα και ένας τραυματισμός μέσου μου σε συνδυασμό με μία non tactical CA που έβγαλε, σφράγισε τη νίκη του. Και πάλι, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά από πλευράς αυτοπεποίθησης και προετοιμασίας για αγώνα Masters.

Οι χαρακτήρες των νέων παικτών ήταν ένα υπολογισμένο ρίσκο. Το πικ μου θα αντιστάθμιζε λίγο την πιθανή πτώση ηθικού και χρειαζόμουν την σχέση τιμής απόδοσης που αυτοί προσέφεραν. Ευτυχώς, είχα και πάλι να αντιμετωπίσω μια ομάδα με όχι αρκετούς κεφάλες οπότε θα μπορούσα να αγοράσω έναν ακόμη ΙΜ χωρίς να ανησυχώ για την ειδικότητα. Φυσικά, σκόραρα ένα με κεφαλιά στον αγώνα. Δεν χρειαζόμουν και τόση τύχη τελικά. Πήρα το κέντρο, είχα και τις ειδικότητες, πιο κοντά στην κεντρική απ' όσο θα είχα το δικαίωμα να είμαι... 30% πιθανότητα ισοδυναμεί με αυτόματη νίκη για μένα στο Masters!

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης θα το βρείτε εδώ: (18372)

2014-11-21 18:11:57, 3874 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=18371]

 
 
Server 080