We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Interview met de bekerwinnaar én landskampioen: Rolmop

Het is gebeurd”, zou Erik Van Looy zeggen: Rolmop (877272) heeft de dubbel te pakken! Een mooie gelegenheid om eens wat meer te weten te komen over de succesmanager van "Toppie!!!" (193715).


Van start gaan doen we met enkele persoonlijke vragen. Stel jezelf eens voor, wie is de man achter Rolmop?
Ik ben 29 jaar en fiere vader van een jong gezin. Ik ben afgestudeerd als burgerlijk ingenieur en ben werkzaam in de chemische sector.

Je bent begonnen in 2004. Hoe heb je Hattrick leren kennen? Wat was de inspiratie voor je teamnaam?
Ik heb Hattrick leren kennen via vrienden. Ik was amper 13 jaar toen ik deze ploeg aanmaakte. Ik denk niet dat ik toen veel inspiratie had voor een teamnaam :)

Van mijnentwege ook een dikke proficiat met de dubbel te pakken! Om even te kaderen hoe zeldzaam dit is: het werd in de geschiedenis van HT-België (60 seizoenen oftewel 18 jaar en een half) nog maar door 4 managers behaald: Patrickske, Niels2k, Chippen17 (2x) en jijzelf nu ook voor de 2e keer. Hoe fier ben je op deze prestatie?
Ik was niet op de hoogte van deze statistiek. Bedankt om dit op te lijsten! Ik ben hier wel behoorlijk fier over. Als je seizoenen lang bouwt aan een ploeg, geeft het voldoening om daar de vruchten van te kunnen plukken.

Hoe vergelijk je deze prestatie met je eerste dubbel, 18 seizoenen (5 jaar en een half) geleden?
Vrij gelijkaardig. Ik ben met beide generaties vrij snel naar Eerste Klasse kunnen promoveren. Daarmee bedoel ik dat de kernspelers van mijn ploeg toen telkens ongeveer 27 jaar waren. Dan weet je dat je minstens nog 5 seizoenen op topniveau kunt presteren. In mijn vorige generatie heb ik op die 5 seizoenen in Eerste Klasse 3 titels en 1 beker kunnen binnenhalen. Met deze generatie heb ik na 4 seizoenen ook hetzelfde aantal trofeeën kunnen binnenhalen.

Beschrijf het afgelopen seizoen eens: hoe moeilijk was het om op beide fronten telkens een zo goed mogelijke opstelling neer te zetten?
Dat viel eigenlijk best wel goed mee dit seizoen. Ik heb de eerste 10 bekerrondes telkens PIC kunnen spelen en toch telkens nog een ruime winstkans kunnen behalen. In de achtste en kwartfinale heb ik 2 keer Normal gespeeld. Vervolgens had ik meeval in het wedstrijdschema van de competitie. Op speeldag 12 en 13 moest ik tegen de 8e en 7e van de competitie, en had ik reeds 4 punten voorsprong op de 2e in het klassement. Dat gaf me de vrijheid om me volop op de beker te richten. Zeker wanneer die 7e en 8e in het klassement in tussentijd een deel van hun ploeg hadden verkocht. In de halve finale van de beker wachtte me dan de zeer sterke ploeg van VK De Koeien. Ik verwachtte dat hij ging MOTS'en, dus ik deed hetzelfde. Nadien deed ik een kleine TI-truc, om vervolgens nog een MOTS te plaatsen in de finale.

Welke match van dit topseizoen blijft jou altijd bij, en waarom?
Toch wel de bekerfinale. Ik had vrij veel vertrouwen op een goede afloop, maar deed uiteraard toch nog mijn uiterste best om mijn winstkansen te optimaliseren. Toen ik na een half uurtje eens vlug naar de match keek op mijn gsm, was het vertrouwen nog groter geworden: 0-2 voor en dominantie op vlak van ratings. In de tweede helft liep het helemaal verkeerd en ik had ei zo na de verlengingen zelfs niet gehaald. Ook in die verlengingen incasseerde ik nog een doelpunt. Op naar de strafschoppen dan om te beslissen over de beker. Veel spannender kan het niet worden. Maar goed dat ik die match niet volledig live kon volgen of het had me een pak stress bezorgd. De replays na de match gaven 1-99 aan, dus ik was de Match Engine zeer dankbaar om niet die ene replay uit te kiezen!

Als je volgend seizoen zou moeten kiezen tussen bekerwinst of de landstitel, welke zou je dan kiezen? Welke van de twee is het moeilijkst om te behalen?
Ik verkies de titel altijd boven de beker. In de competitie heb je 14 belangrijke matchen. In de beker heb je, als ploeg in Eerste Klasse, gemiddeld gezien maar zo'n 5-tal matchen die erom spannen. Statistisch gezien is de competitie dus minder onderhevig aan willekeur van de Match Engine en bijgevolg is in mijn ogen gemiddeld gezien de titel een betere weerspiegeling van sterkte dan bekerwinst.

Hoe hard ben je als manager afhankelijk van de eventueel tegenzittende of meewerkende Match Engine, als je deze ultieme prestatie wilt neerzetten?
Je bent hier uiteraard afhankelijk van. Als je pech hebt in enkele essentiële matchen mag je een trofee zo op je buik schrijven. Ik zou echter niets aan de Match Engine willen veranderen, want dan wordt alles te voorspelbaar. Op lange termijn middelt alles zich uit. Als je 5 seizoenen lang de sterkste bent in de competitie met bijvoorbeeld telkens 50% kans om de titel te pakken, heb je na 5 seizoenen maar 3% kans om nooit een titel behaald te hebben.

Heb je enkele tips voor managers die ooit hetzelfde hopen te bereiken?
Plan vooruit. Niet voor enkele weken of een seizoen, maar voor 5 à 10 seizoenen. Onderweg kan je het plan altijd licht bijsturen, maar dat zou niet te extreem mogen zijn want dan was het geen goed plan om mee te beginnen :)

Met 5 landstitels en 2 bekeroverwinningen behoor je tot de allergrootste teams van België. Wat is jouw drijfveer om nog door te gaan? Heb je nog bepaalde ambities?
Correctie: 6 landstitels! Een sterke prestatie in de Masters ontbreekt nog voor mijn ploeg. Al ben ik zeer voorzichtig om de Masters als doel te stellen want dat kan niet zonder risico's te nemen in de competitie en de beker. Verder wens ik ook nog wat op te schuiven in de eeuwige ranglijst van Eerste Klasse.

Mijn excuses, je nieuwste titel stond nog niet bij je clubgeschiedenis, waardoor ik het totale aantal fout had. :)
Ter informatie, ik heb de ranglijst van het aantal landstitels van de Belgische topmanagers nog eens nagekeken: Pettachi heeft er 7, Jijzelf en Chippen17 hebben er 6, en Patrickske heeft er 5. Ook hier sta je dus tussen de absolute top in België!


Je beste prestatie in de Hattrick Masters was de kwartfinale in seizoen 44, wat uiteraard enorm knap is. Hoe groot acht je de kans om dit ooit te evenaren of te verbeteren? Ben je bereid om de competitie en beker hiervoor op te offeren?
Als het wat meezit moet dat haalbaar zijn, maar ik zal niet rap geneigd zijn om de competitie of beker hiervoor op te offeren.

Mocht je ooit de Hattrick Masters winnen, zijn dan al je doelen bereikt? Wat zou je dan nog willen bereiken in Hattrick?
Nee, ik zie dat zeker niet als een einddoel. Mijn ambitie is om nog seizoenen lang generaties te bouwen om aan de top te presteren en af en toe een trofee mee te graaien.

Met al jouw ervaring, zou je ooit U20/NT-Coach willen worden?
Om eerlijk te zijn spreekt me dit niet echt aan. Ik haal meer plezier uit dit spel door een ploeg op te bouwen, dan door urenlang tactieken te bestuderen.

Rolmop, hartelijk bedankt voor het interview, en nog veel succes met je topteam!

2020-02-03 14:52:42, 232 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=21463]

 
 
Server 080