We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Road to the Masters Final: Fc Guerez

Het is al lang geleden, 27 seizoenen om precies te zijn, dat er nog eens een Belgisch team de finale haalde in de Hattrick Masters. Dit seizoen is manager -Geus (13290823) van Fc Guerez (317890) aan een zeer sterke run bezig, en afgelopen maandag wist hij zijn concurrent in de halve finale te verslaan. In de aanloop naar de finale bespreken we zijn reeds afgelegde parcours, en maken we een voorbeschouwing van de finale.

Dit artikel is geschreven door stoorzender (2871669) en Zlatan2601 (3259414)

Het is al lang geleden dat er nog eens een Belgisch team ver is geraakt in de Hattrick Masters. We moeten al 17 seizoenen terug bladeren in de geschiedenisboeken om nog eens een Belgische halve finalist tegen te komen, en maar liefst 27 seizoenen terug om een Belgische finalist tegen te komen. Dankzij -Geus (13290823) van Fc Guerez (317890) eindigt deze lange reeks en kan HT-België weer trots zijn op een nieuwe Belgische finalist! Voor de volledigheid hieronder het erelijstje van Belgische deelnemers, die tot in de halve finale of verder geraakten sinds de start van de Hattrick Masters.

*Erelijst Belgische deelnemers aan de Hattrick Masters*
49e editie HM (Global season 76) Fc Guerez (317890) - Finalist (*)
32e editie HM (Global season 59) KVC Wingene (105440) (team is bot geworden - Halve finalist
22e editie HM (Global season 49) Real Gentbrugge (team bestaat niet meer) - Finalist
14e editie HM (Global season 41) FC Holcim (516292) - Winnaar
07e editie HM (Global season 34) spiroezie (189107) - Finalist

(*) en mogelijk meer? :)

Aanloop naar de Masters
Gewoon mogen deelnemen aan de Hattrick Masters is al een privilege, aangezien enkel de landskampioen en de bekerwinnaar van elk land hieraan mogen meedoen. Voor -Geus was zijn bekeroverwinning van afgelopen seizoen ook zijn toegangsticket voor de Hattrick Masters van dit seizoen.

Om nog even te onderstrepen wat voor indrukwekkend parcours -Geus reeds afgelegd heeft, moeten we er bij vermelden dat zijn team Fc Guerez onze nationale beker gewonnen heeft in slechts het 13e seizoen in het bestaan van de club! En deze beker heeft hij zeker niet cadeau gekregen, aangezien hij onderweg zowel VK De Koeien '08, Toppie!!!, Forza Jody als Patman Rovers (mede-finalist) moest overwinnen. Afgelopen seizoen was dan ook een topseizoen, met als kers op de taart de promotie naar Eerste Klasse en de verovering van de nationale beker!
Ook binnen het huidige seizoen is Fc Guerez nog steeds in de running voor de tripple (nationale beker, nationale landstitel en dus ook de Hattrick Masters).

Ronde 1: Musashi Panthers – Fc Guerez 1-3 (668299012)
De eerste wedstrijd vond plaats tegen de Japanse landskampioen in een uitverkocht stadion. Fc Guerez speelde in een 3-5-2 tegen een Japanse counteropstelling, maar de ratings stonden goed en Fc Guerez kon snel 0-2 op voorsprong komen. Na een geslaagde counter in minuut 82 werd het nog even spannend, maar Fc Guerez nam 3 minuten later alle twijfels weg door de 1-3 te scoren. Meteen ook de einduitslag en een geslaagd debuut van Fc Guerez in de Masters!

Ronde 2: Fc Guerez – Gretna 3-2 (668400315)
Goed begonnen is half gewonnen? Dan zal het even slikken geweest zijn bij de loting voor de tweede ronde, waar Fc Guerez tegenover het beruchte hybride long shots team kwam te staan, alsook de (nog steeds) laatste winnaar van de Hattrick Masters: Gretna! Tegen de landskampioen van Barbados is de grootste tactische afweging telkens of hij in een long shots formatie zal spelen of niet, aangezien hij in beide een zeer sterk team kan neerzetten. Uiteindelijk kwamen beide teams in een 3-5-2 opstelling op het veld. Fc Guerez was reeds licht favoriet bij aanvang, maar na een man mark van beide teams won Gretna nipt het middenveld, maar versterkte Fc Guerez zowel zijn aanval als verdediging. Fc Guerez liet er opnieuw geen gras over groeien, en kwam na 16 minuten opnieuw 2-0 op voorsprong, mede door een kopbaldoelpunt op corner (special event). De wedstrijd was gelijkopgaand, en ondanks een slot offensief van Gretna eindigde de wedstrijd op 3-2 in het voordeel van Fc Guerez.

Ronde 3: Fc Guerez – Ragnarok FK 5-1 (668465582)
In de Masters kom je enkel maar kleppers tegen, en in ronde 3 was dit de Jamaicaanse bekerwinnaar Ragnarok FK. Beide teams vatten de wedstrijd aan in een 3-5-2 opstelling, en ondanks een geslaagde Mandekking van de centrale verdediger van Fc Guerez op een spits van Ragnarok FK, beloofde de wedstrijd zeer moeilijk te worden, vooral om dat Fc Guerez de slag om het middenveld verloor. Toch was de kansverdeling Fc Guerez opvallend goed gezind, en stond de tussenstand na 39 minuten reeds op 4-0, na onder andere 3 Special Event doelpunten! Ragarok FK kon in de 58e minuut nog tegenscoren via een PNF event, maar na een rode kaart in de 66e minuut was alle hoop verloren. Fc Guerez stoot met wat geluk en overdreven cijfers door naar de 4e ronde!

Ronde 4: Fc Guerez – COLLA-AERIA H. 2-1 (668490808)
Ronde 4 werd gespeeld tegen een voorspelbaar maar zeer sterk longshot-team, die zich gekwalificeerd had door de beker in Honduras te winnen. Zoals wel vaker in wedstrijden tegen longshot-teams, koos Fc Guerez voor een 2-5-3 opstelling tegenover een voorspelbare 5-5-0. Fc Guerez verloor initieel bijzonder nipt het middenveld, maar met een zeer succesvolle mandekking van opnieuw Isaiah Blake (geen krachtige maar zowaar technisch man marker) kon Fc Guerez het middenveld naar zich toetrekken. Er vielen deze wedstrijd 2 doelpunten op een afstandsschot, maar wonder bij wonder werd de eerste reeds gescoord na amper twee minuten door Fc Guerez zelf! Van een statement gesproken... Fc Guerez kon zijn voorsprong in de 2e helft zelfs nog uitbreiden tot 2-0. De aansluitingstreffer van COLLA-AERIA H. kwam te laat om deze achterstand nog om te buigen.

Ronde 5: F.C. Wolves - Fc Guerez 2-4 (668544401)
In de 5e ronde mochten de spelers van -Geus het opnemen tegen de Bulgaarse landskampioen. Beide ploegen startten de wedstrijd in een 3-5-2 formatie. Nog voor de beide coaches vanop de zijlijn konden roepen wie er welk mannetje moest dekken, stond Fc Guerez al op voorsprong. Guerez miste z'n start niet, en beide ploegen voerden een effectieve mandekking uit (Guerez voor meer middenveld, Wolves voor een betere aanvals/verdedigingsratio). Guerez ging echter door op z'n elan, en na amper 22 minuten stond de score al op een overtuigende 0-3. Echt spannend werd het daarna nooit meer, met een mooie 2-4 eindstand als resultaat.

Ronde 6 - Kwartfinale: Sol Mar – Fc Guerez 0-3 (668576666)
In ronde 6 kwam Fc Guerez tegenover Sol Mar te staan, de winnaar van de beker en landstitel in Oman, alsook de nummer 2 binnen de Supporter week trophy van het voorgaande seizoen. Om de kwaliteiten van manager Morelos (215249) nog wat te benadrukken, Morelos heeft reeds een zilveren medaille behaalde op de U20 wereldbeker, alsook had hij reeds heel wat ervaring in de Hattrick Masters (1x 1/4 en 2x 1/8e finales).
Fc Guerez was echter niet erg onder de indruk. Na opnieuw een geslaagde mandekking had Fc Guerez opnieuw de bovenhand in de ratings, wat zich vertaalde in een 0-3 overwinning. Fc Guerez stoot door naar de halve finales.

Ronde 7 - halve Finale: TSV Gronau (1610752) – Fc Guerez 0-3 (668623363)
De halve finale werd gespeeld tegen de landskampioen van Azerbeidzjan, die er al een heel indrukwekkend parcours had opzitten, aangezien TSV Gronau zowel Black-Sabbath (het Israëlische team van HT guru Papa-mish), Pretorianer, BEBE_BANDIT als Melbourne F.C reeds had verslagen in deze editie van de Masters! Ietwat verrassend, maar toch niet helemaal door een vrij lage teamgeest en de beker van Azerbeidjan op het programma, koos TSV Gronau voor de countertactiek. Fc Guerez overheerste het middenveld, kreeg de meeste kansen en had een reële kans op scoren. De uitslag was ietwat overdreven, maar na een 0-3 overwinning was de finaleplaats een feit!

Ronde 8 - Finale: Caesar Spor II - Fc Guerez (668660533) - donderdag 12.11.2020 20:00
De finale belooft een zeer lastige klus te worden. Caesar Spor II wist zowel afgelopen seizoen als het seizoen ervoor de landstitel én de nationale beker van Senegal te veroveren. Dit seizoen wist hij in 6 van de 7 wedstrijden van de Masters te starten met 600+ hatstats. In de halve finale haalde hij zelfs een ongelofelijke 642 Hatstats startratings! (Ter vergelijking, Fc Guerez haalde in de Masters als hoogste startrating 587 hatstats). Caesar begon in de meeste Masters-wedstrijden in een 3-5-2, met een behoorlijke hoop middenveld en aanval. Af en toe kwamen ze iets verdedigender aan de aftrap, maar doorgaans lijkt hun centrale defensie wel hun achilleshiel te zijn. Hun centrale aanval daarentegen lijkt bij momenten echt onstopbaar. De 2 finalisten halen doorgaans een zeer hoog middenveld, en dit zal mogelijks bepalend worden voor de wedstrijd. Op papier lijkt Caesar Spor II de torenhoge favoriet, maar het gunstige competitieschema voor Fc Guerez kan in -Geus zijn voordeel spelen. Laat ons hopen dat -Geus z'n tactisch brein nog 1 keer op volle toeren laat draaien, en zijn konijnenpoot niet vergeet mee te pakken om de HT-goden gunstig te stellen.

Succes en heel HT-België duimt donderdagavond mee voor jou, -Geus!

2020-11-10 23:26:06, 416 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=21925]

 
 
Server 080