We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Cea mai performantă academie de juniori

Interviu cu Aggie67, proprietarul echipei Lucky Aggie (1231081) din divizia VI din Olanda şi a unei echipe de juniori extraordinar de productive - Aggie's Ugly Ducklings (91552). Echipa sa conduce clasamentele de vânzări din Youth Squad Federation (57571) atât ca valoare a jucătorilor antrenaţi şi vânduţi (peste 240 milioane lei) cât şi ca număr de jucători valoroşi promovaţi (28).

Încep cu câteva întrebări de încălzire – când ai început să joci hattrick şi ce te-a făcut să îţi infiinţezi echipa?

Am început să joc în mai 2006. Până atunci eram pasionat de jocuri care cereau mai mult timp liber (cum ar fi Civilization). Dar deja aveam nevoie de mai mult timp pentru alte activităţi (acum am doi băieţi). Prietenii de pe internet jucau Hattrick şi erau entuziasmaţi aşa ca am decis să-mi fac şi eu echipă…

Spune-ne pe scurt despre echipa ta, realizările de până acum şi ambiţiile pentru viitor.

Am început în divizia IX din Olanda. Nu mi-a fost prea greu să promovez. Dar am înţeles că trebuie multă răbdare pentru a construi o echipă competitivă. Mi-a luat patru sezoane ca să promovez până în divizia VII. Acum, după încă patru sezoane sunt aproape de promovarea în divizia V.


Obiectivul meu este să ajung cât de sus este posibil cu echipa mea. În prezent mă gândesc că asta înseamnă să ajung până în divizia III.


Prima menţiune privind noul sistem de antrenare a tinerilor jucători a apărut într-un editorial din noiembrie 2006, la doar şase luni după ce începusei să joci hattrick. Ce părere ai avut despre ideea developerilor şi la ce te aşteptai?

Imediat mi-a plăcut ideea de a conduce o a doua echipă. Dar nu mă aşteptam să obţin profit din asta.

hattrick tocmai a aniversat doi ani de la lasarea academiilor de tineret. Tu când ţi-ai pornit-o pe a ta?

Am cerut echipa de juniori în prima zi în care a fost posibil. Ba chiar mi-am cumpărat pachetul Supporter pentru a câştiga câteva zile. (Deţinătorii de pachet Supporter puteau să se înscrie cu câteva zile înaintea celorlalţi useri).

Cât de greu a fost să înţelegi cum funcţiona academia de juniori pe vremea aceea?

Nu era prea greu. Toată lumea începuse de la zero, aşa că toţi eram în aceeaşi barcă, experimentând şi făcând greşeli. Şi echipele se construiau încet pentru că jucătorii de pe maidan erau inutili oricum. Aşa că aveai timp să te acomodezi cu noua echipă.

Ce ai antrenat la început şi ce schemă de antrenament consideri că ţi se potriveşte acum?

În a treia săptămână am tras un fundaş promiţător. Atunci am decis să antrenez apărare/pase. Antrenamentul de apărare este în continuare favoritul meu pentru că poţi antrena 5 jucători deodată. Acestea fiind zise, dacă nu ai fundaşi promiţători trebuie să găseşti altceva.

Conduci clasamentul vânzărilor din Youth Squad Federation cu incredibila sumă de 261 milioane lei şi eşti al doilea ca număr de jucători vânduţi cu 28 până acum. Toată lumea are aceeaşi întrebare în gând: Cum ai reuşit?

Întotdeauna m-am concentrat pe cel mai talentat jucător. L-am antrenat până şi-a maximizat skill-ul principal. Dacă nu îl puteam promova, treceam la antrenarea unui skill secundar. Dar asta s-a întâmplat destul de rar. Prefer să am un jucător cu o singură calitate principală dar foarte tânăr decât un jucător multi-skill mai bătrân.

Am observat că pe piaţa de transfer sunt foarte apreciaţi jucătorii foarte tineri (17 ani şi câteva zile). Aceştia obţin preţuri record. Dacă te concentrezi numai pe un jucător talentat vei neglija alţi jucători care poate ar fi meritat efortul de a-i antrena. Dar niciodată un potenţial mijlocaş bun nu va rivaliza cu un fundaş ce poate ajunge excelent…

În plus: Am fost norocos până acum. De două ori am avut norocul să am doi jucători care au crescut la apărare excelent aproape în acelaşi timp. Şi alţi jucători cu potenţial bun sau acceptabil pe care i-am putut antrena în acelaşi timp. De aceea am putut să vând atât de mulţi jucători.


Care este cel mai bun jucător de la academie pe care l-ai vândut?

Cel mai mult noroc l-am avut cu Umut Odyakar (227416697). Nu numai că avea apărare excelent, dar avea pase, extremă şi faze fixe de nivel acceptabil la 17 ani şi 11 zile! L-am vândut cu 82.240.000 lei.

Cum stai cu juniorii în pregătire, ce fel de viitoare vedete ai în prezent în echipa de juniori?

În prezent este puţin neclar. Tocmai am promovat şi vândut trei fundaşi şi vreau să schimb antrenamentul pe construcţie. S-ar putea să am jucători cu potenţial bun la construcţie. Este a patra oară de când am început academia când sunt într-un hiatus. Aştept să trag un jucător cu potenţial extraordinar şi n-am de unde să ştiu cât va dura până găsesc unul.

Ce i-ai recomanda unui începător care se gândeşte să aleagă între academie şi şcoala de juniori?

I-aş recomanda academia. E mai distractiv. Şi i-aş recomanda să cheltuiască 400.000 lei pe săptămână de la început cu trei căutători de talente chiar dacă sunt mulţi bani pentru un începător. Dar aşa ai mai multe şanse să găseşti un jucător extraordinar.

Crezi că în medie se pot câştiga mai mulţi bani cu academia comparativ cu şcoala de juniori?

Cred că da. Chiar dacă nu aş lua în considerare cei mai buni trei jucători pe care i-am vândut, tot aş ieşi în profit. Şi până acum am avut profit la academie în fiecare sezon. Cu şcoala de juniori eram mulţumit dacă îmi scoteam banii la sfârşitul sezonului.

Cât de greu este să înţelegi cum funcţionează Academia de Juniori şi să obţii cunoştiinţele care te ajută să îţi antrenezi eficient juniorii?

Nu cred că este greu. Trebuie să ajungi să înţelegi sensul comentariilor căutătorilor de talente şi ale antrenorului. Sunt foarte multe informaţii ascunse în acele comentarii. Din fericire, unii useri deja le-au analizat şi le-au publicat aici: (http://www.hattricks.de/index.php?title=Englische_Orginaltexte)

Ce strategie ai recomanda celor care îşi pornesc academiile de tineret?

Aş recomanda să se meargă cu antrenarea primordială a celui mai talentat jucător. Câştigi mai mult vânzând o vedetă decât vânzând cinci jucători mediocri.

Ai vorbit despre norocul tău cu găsirea de talente, echipa ta se numeşte Lucky Aggie (n.r. Aggie Norocosul), ai trifoiul cu patru foi în logo şi pe echipament. Apoi ai avut toţi aceşti juniori incredibil de buni. Spune-mi te rog, te consideri o persoană norocoasă în general sau ţi se întâmplă numai în Hattrick?

Echipa mea se numeşte Lucky Aggie, pentru că atunci când m-am apucat să joc m-am gândit că am nevoie de noroc în hattrick. Nu ştiam mai nimic despre joc în acel moment.

Nu am senzaţia că am găsit vreo formulă magică referitoare la academia de tineret. Nu cred că ceea ce fac este cu mult diferit faţă de alţi manageri.

Ce este cert esta că am o strategie şi mă ţin de ea. Cu siguranţă acesta este un ingredient cheie în succesul meu. Dar vânzările de jucători au legătură cu norocul la găsirea jucătorilor cu potenţial. Acesta este în continuare farmecul jocului. Fie la şcoala de juniori, fie la academie ai nevoie de noroc ca să găseşti super-jucători.

Şi în general cred că sunt foarte norocos pentru că sunt căsătorit cu o femeie extraordinară şi am doi băieţi fantastici!


Mulţumesc Aggie, mult noroc în a găsi super-jucători şi în a avansa în ligile din Olanda.

2009-04-09 06:39:07, 4041 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=3922]

 
 
Server 080