We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Trédertippek

Tökéletesen kiegyensúlyozott csapat. A megfelelő képességekkel rendelkező játékosok. Mindenhol a kellő specialitás. Az elképzelhető legmagasabb értékelések.
Hogyan lesz ebből bármi is, ha nincs rá pénzed? Íme néhány trédertipp.

Ez a cikk korábban a belga nemzeti fórumon jelent meg, az egyik élvonalbeli menedzser, Patrickske (1526580) tollából. Felhívjuk a figyelmedet, hogy az itt olvasható ötletek valóban csak tippek, nem pedig kőbe vésett szabályok, és nem szavatolják a sikert. Azonban hasznukat veheted.
A magyar változat nonkelvladimir (7353298) „Trading Tips” (8613) című cikkének fordítása.


Ismerd meg a piacot!

Ha trédelni szeretnél, alaposan meg kell ismerned a játékospiacot. Hogyan alakulnak az árak szezon közben? Mennyit ér valójában az általad kinézett játékos?
A játékospiac forgalma ciklikusan alakul:

1–4. hét ==> ekkor a legmagasabbak az árak
5–7. hét ==> az 1–4. héthez képest az árak kissé leesnek
7–10. hét ==> az árak jelentősen leesnek
11–14. hét ==> az árak ekkor a legalacsonyabbak
15–16. hét ==> az árak ismét emelkedni kezdenek

1–4. hét ==> az árak ismét a csúcson vannak
És így tovább.

Ha megnézed ezt a szabályszerű rendszert, azonnal rájöhetsz, hogy a szezon első pár hetében nem érdemes játékost venned, mivel nem valószínű, hogy az eladásukkal túl nagy haszonra teszel szert.
Ezt figyelembe véve játékost a 13–14. héten érdemes vásárolnod, hogy aztán az 1–2. héten eladva jó pénzt keress rajta. A dolog szinte semmilyen tudást nem igényel: a piac automatikusan biztosítja számodra a profitot.

Mit ér az általad megvenni kívánt játékos?

Roppant fontos, hogy ismerd és pontosan tudd, hogy mennyit is ér az a játékos, amelyiket meg akarod venni. A legtöbb menedzser az Árbecslés alapján trédel, de ennél sokkal fontosabb, hogy pontosan tudd, mennyit is ér az adott játékos.
Például: egy kiemelkedő csatár megfelelő átadással jelenleg kb. 140 000 eFt-ot ér. Ha azonban megnézed az Árbecslést, látod, hogy egy ilyen csatár 90 000 eFt-ért kelt el. A csatárt tehát jó eséllyel 90 000 eFt-ért fogod tudni megvenni (mivel senki sem szeret többet fizetni az Árbecslésben szereplő értéknél).
A vásárlás után gyorsan megfigyelhető, hogy az Árbecslés értéke ismét a játékos aktuális értékének irányába mozdul. Jipí!

Verd át a piacot!

Ha keresett képességekkel rendelkező játékosokra licitálsz, észre fogod venni, hogy nem könnyű őket olcsón megszerezni.
Helyettük próbálj a vásárlásnál nem túl ígéretesnek tűnő játékosokat választani. Ilyenek például a:

Rendkívül rossz formában lévő játékosok:
A vevők nem tolonganak értük, ha azonban javul a formájuk a csapatodban, az érdeklődés is megnő irántuk.
Rendkívül rossz erőnlétű játékosok:
Ugyanaz a helyzet, mint a formánál. Ezt a trükköt a sok mellékképességgel rendelkező játékosokkal érdemes megjátszani, így a TSI-jük a formájuk/erőnlétük javulásával egyenes arányban nő. És minél magasabb a TSI-jük, annál többet kérhetsz értük, ugye.
Súlyos sérüléssel rendelkező játékosok:
Ha a játékos tényleg durva sérülést szedett össze, valószínűleg fillérekért megkapod!
Gyenge formában lévő válogatott játékosok:
A válogatott játékosokat mindig egyszerűbb újra eladni. Próbáld őket a lehető legolcsóbban megszerezni (pl. ha épp rossz formában vannak), majd ha sikerül a formájukat jóra vagy remekre tornásznod, és kiteszed őket a piacra, zsíros haszonra számíthatsz.
Rendkívül magas fizetéssel rendelkező játékosok:
A legtöbb csapat nem vesz 20 000 eFt feletti fizetéssel rendelkező játékosokat. Neked viszont nagy eséllyel jó pénzt jelent, ha ismét kiteszed őket a piacra, és van egy kis szerencséd.
Hamarosan a születésnapjukat ünneplő játékosok:
Valamilyen különös oknál fogva a 18–19 éves srácok gyakran olcsóbbak, mint a 20 évesek.
Ebből következik, hogy ha megveszel egy 19 éves és sok-sok napos, hamarosan öregedő játékost, az Árbecslés által a 19 évesekhez megállapított áron juthatsz hozzá. Néhány nappal később, a 20. évét immár betöltve és az Árbecslés szerint többet érve könnyedén haszonnal adhatsz túl rajta.
Faramuci időpontban kitett játékosok:
Reggel 6-kor szinte a kutya sincs online. Pedig nincs is jobb, mint egy jó kis transzferrel kezdeni a napot!
Az oldal döglődésének idején lejáró játékosok:
Ha a többség azon acsarog, hogy a fórumok használhatatlanok, vagy hogy az oldal botrányosan lassú, Te csak dobd be magad! Senkit sem érdekel, hogy ilyenkor a piacon nézelődjön – légy Te a kivétel!
Licitálj taktikusan!
Van kint például egy érdekes játékos, aki az Árbecslés szerint 140 000 eFt-ot ér. Nyomj rá egy 110 000 eFt-os licitet. Ezzel máris elriasztod az érdeklődőket, és idővel senki sem fog felüllicitálni.
Járj túl a farmcsapatok eszén!
Kerekedj felül a farmcsapatokon a potenciális válogatott játékosokért zajló licitversenyben. A válogatott megfigyelői hamarosan megkeresnek, hogy megkérdezzék, milyen képességét akarod edzeni. Ha a válaszod nem kielégítő, nem lesz probléma, hogy kitedd a játékost a piacra, és még többet keress rajta.
Vásárolj magas fizetésű, (valóban) öreg, a születésnapjukat hamarosan ünneplő játékosokat!
A magas fizetést a vásárláskor persze ki kell fizetni, épp emiatt nem fognak tülekedni értük. Amikor a játékosok egy évet öregszenek, a fizetésük is jelentősen csökken, így hirtelen egyre többen érdeklődnek irántuk.
Vásárolj különleges játékosokat!
A „különleges” talán egy kissé túlzó, viszont tény, ami tény: egy pazar tudású, megfelelő specialitással és megfelelő kiegekkel rendelkező játékost mindig jó áron lehet eladni. Az ilyen játékos nem terem minden bokorban, így gyakorlatilag Te döntöd el, mennyit ér.
Az eladásra szánt játékosokat csak 5 percig játszasd!
Hogy miért? Mert így csúcsteljesítményt nyújtanak (erőnlétveszteség és barna csillagok nélkül). A menedzserek nagy része rosszul értelmezi majd a teljesítményüket, mert sokan úgy gondolkodnak, hogy minél magasabb a csillagszám, annál jobb a játékos.
Vásárolj valóban öreg játékosokat!
Keress öreg, mondjuk 34 éves, de magas (pl. természetfeletti) főképességgel rendelkező játékosokat. Az ilyeneket roppant olcsón meg tudod szerezni, hiszen majdhogynem nyugdíjas korúak. Viszont! Az Árbecslés a 32–33 évesekhez sorolja őket, ami igen gyakran a Te malmodra hajtja a vizet. Így az öregecske játékosokat is szép pénzen tudod értékesíteni.
Használd az Árbecslést az egy évvel idősebbekre!
Ahogy már elmondtuk: egy 19 éves játékos gyakran olcsóbb, mint egy ugyanolyan tudású 20 éves. Tehát használd az Árbecslést, és nézd meg az egy évvel idősebbeket! De ne feledkezz meg az ellenkezőjéről sem. 25 éves kor felett a játékosok értéke fokozatosan csökken. Azaz jól jegyezd meg: egy 25. évét betöltött játékos értéke nagyban változik a piacon.

A jó vásárlás titka

Mikor tudsz sikeresen trédelni? Csakis akkor, ha a játékost jó (azaz alacsony) áron vetted. Mi minősül jó ajánlatnak?
A cél az, hogy játékosonként kb. 20 000 eFt nettó haszonra tégy szert, minimális erőfeszítéssel. Mondjuk találsz egy olyan játékost, akit kb. 120 000 eF-ért tudnál eladni. Nos, érte legfeljebb 88–90 000 eFt-ot érdemes kiadnod. Minél nagyobb árréssel dolgozol, annál kisebb az esélye, hogy egy játékost haszonnal tudsz eladni.
Légy türelemmel, és ha az ár meghaladta a képzeletbeli határt, szállj ki a licitálásból. Csak akkor kezdj el licitálni, ha előtte eldöntötted, hogy legfeljebb meddig mégy el!

A jó eladás titka

Mivel a játékosokat csak legalább egy lejátszott mérkőzéssel tudod piacra tenni, ügyelj arra, hogy mindenképpen piacra kerülhessenek. A kikiáltási árat az Árbecslés alsó értéke alapján add meg. Ha a játékosnak megfelelő spece is van, a kikiáltási ár magasabb is lehet. Ne feledkezz meg az eladási árról és a várt haszonról!
A nyilatkozat (a kis szövegbuborék), amelyben kiemeled az erényeit, pl. a TSI-t vagy a specialitást, szintén hasznos eszköz lehet. Ha lehet, használd ezt a funkciót.

Dióhéjban ennyi az egész. Jó üzletelést kívánunk, ha pedig véleményed van a cikkel kapcsolatban, amit megosztanál másokkal, vess egy pillantást a fórumra (13745500.1)!

2010-02-07 14:11:21, 5771 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=8655]

 
 
Server 081