Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Nybegynnerguide

Dette er den raske guiden til Hattrick. Gå til manualen for mer detaljert informasjon.

Din rolle

Du er manageren og har ansvar for alt relatert til klubben. Du planlegger taktikker og strategi, bestemmer hva du vil trene og velger hvilke spillere som bør få spille. Du kjøper og selger spillere, investerer i stadionutvidelser og mye mer.


Penger

Penger er viktig, så tenk nøye gjennom hva du vil bruke dem på. Et veldig godt råd i begynnelsen er å ikke bruke noen penger før du vet hva som er viktig og hvor pengene best kan brukes.

Du tjener penger fra kamper, sponsorer, fans og salg av spillere, og de brukes til å dekke dine kostnader fra spillerlønninger, ansatte, stadionvedlikehold - men også investering i nye spillere og stadionutbygging.


Spillere

Ta deg tid til å bli kjent med spillerne dine og deres egenskaper. Klikk på egenskapslenkene for å se hvor på skalaen de er. Treneren din har også valgt ut hva han mener er dine nøkkelspillere for å hjelpe deg i gang.

De fleste spillerne vil bruke flere av sine ferdigheter, men i begynnelsen kan du prøve å fokusere på hovedferdighetene:


Posisjon Hovedferdighet
Målvakt Målvakt
Forsvarere Forsvar
Sentrale midtbanespillere Ballfordeling
Vinger Ving
Spisser Målskåring

Kamper

En Hattrick-sesong varer i 16 uker: 14 serierunder, en uke for kvalifiseringskamper og en friuke uten noe seriespill. Du spiller seriekamper i helgene; i midtuken spilles cup- og treningskamper. Hvis det er én ting du må huske å få gjort som manager, så er det å sende inn kampordrer til kampene som laget ditt skal spille.

Når du ikke er med i cupen må du også huske å arrangere en treningskamp hver uke. Det er fort gjort om du benytter deg av utfordringspotten. Å spille treningskamper betyr at du kan få trent opp dobbelt så mange spillere hver uke, og det å få mest mulig ut av treningene er veldig viktig om klubben din skal komme seg opp og frem.


Grunnleggende om kamper

Forenklet, så simuleres en kamp i tre steg. I hver omgang blir det foretatt et visst antall angrep:

  • Din midtbane kjemper mot motstanderens midtbane om å få tildelt hvert enkelt angrep. Den sterkeste midtbanen har størst sjanse for å få tildelt angrepet. Dine midtbanespilleres ballfordelingsferdighet er det som betyr mest for din midtbanestyrke.
  • Når din midtbane har “vunnet” et angrep, blir det deretter avgjort hvordan laget angriper (venstresiden, høyresiden, gjennom midten eller på dødball).
  • Deretter vil din angrepsstyrke i den utvalgte sektoren bli målt opp mot motstanderens forsvarsstyrke i samme sektor. Dine spissers målskåringsferdighet er viktigst, mens vingferdigheten til dine vingspillere hjelper på sideangrepene. Han som skal ta dødballene dine bør naturligvis ha høyest mulig dødballferdighet.

Trening

Trening er ditt fremste verktøy for å forbedre laget ditt, og det er også en god måte å skaffe inntekter på (mer om det senere).

Som nytt lag anbefaler vi at du velger å trene en av hovedferdighetene, som målvakt, forsvar, ballfordeling eller målskåring, og holder deg til den en stund før du bytter.

Effekten av treningen legges til en gang i uken. For å få maksimalt utbytte av ferdighetstreningen må en spiller ha spilt 90 minutter i en relevant posisjon på banen mellom hver treningsøkt. Å spille mer enn 90 minutter i løpet av en uke gir ingen ekstra trening. For å motta full ballfordelingstrening må spilleren ha spilt på sentral midtbane, for å motta målskåringstrening må han ha spilt spiss o.s.v.


Overganger

Du kjøper nye spillere på overgangsmarkedet, og det er også her du selger dine egne spillere. Et godt tips er å sjekke "sammenlign overganger" for å få en idé om hvor mye lignende spillere vanligvis går for.


Ansatte

Spesialister i støtteapparatet kan bidra til din klubbs utvikling på flere måter. Assistenttrenere gjør at treningen av spillere går raskere, og kan være et godt valg for en klubb i oppstartsfasen. Jo mer kompetanse en spesialist har, jo høyere lønn krever han. Spesialister med veldig høy kompetanse kan være meget dyre i drift, så hold deg unna dem til du føler deg sikker på at du behøver deres tjenester. Du finner mer info om Støtteapparatet i manualen.


Stadion

Det kommer en tid hvor du ønsker å utvide stadionet ditt, men et godt tips er å vente til du jevnlig fyller opp det stadionet du har. Å utvide stadionet før det er etterspørsel etter billetter er bortkastede penger.


Ungdomsspillere

Å rekruttere ungdomsspillere er en morsom måte å hente nye spillere til klubben din på, men siden det er en del kostnader knyttet til ungdomsarbeid anbefaler vi å vente til du har fått bedre oversikt over spillet, slik at du ikke ender opp med å helle penger ned i sluket.


Lagbyggingsstrategier

Som nytt lag vil det være en god plan å bygge for fremtiden i stedet for å jakte på pokaler med en gang. Ditt lags fremtid ligger antageligvis i dine yngre spillere, så å bygge opp laget rundt dem kan være et godt råd. I blant kan det faktisk være lurt å selge sin beste spiller for å få råd til å hente inn noen lovende talenter.

Fokusér på trening og bygg opp en lagdel om gangen. La dine beste spillere spille seriekampen, og kjøp noen talenter (unge spillere som er akseptabel/god i den ferdigheten du trener) som du kan la spille i treningskampene for å gi dem trening. I begynnelsen av karrieren kan det være smart å bruke talenter også i seriekampene, slik at du får trent flest mulig. Disse talentene kan deretter (når de har økt et par nivåer i hovedferdigheten sin) forhåpentligvis selges for en høyere pris enn du i sin tid betalte for dem - noe som gir klubben inntekter og penger til å forbedre spillerstallen ytterligere.

Bruk formasjoner som gir maksimalt treningsutbytte, i alle fall i treningskampene. Hvis du f.eks trener målskåring bør du passe på å spille med 3 spisser siden du da kan få trent opp flest mulig spillere. På samme måte bør du spille med 5 bak hvis du trener forsvar.


 
 
Server 081