Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Hjelp »   Manual »   Stadion 

Stadion

Klubben din vil starte med et ganske lite stadion, som du vil få muligheten til å utvide i løpet av Hattrickkarrieren din. På stadionsiden kan du se og styre alle detaljer rundt ditt stadion.

Inntekter og utgifter

Ditt stadion kan ha fire ulike typer seksjoner, hver med sine egne muligheter for inntekter og ukentlige vedlikeholdskostnader (som du alltid må betale).

  Inntekter Ukentlig kostnad
Ståplasser 7 US$ 0.5 US$
Ordinære sitteplasser 10 US$ 0.7 US$
Sitteplasser under tak 19 US$ 1 US$
Plasser i VIP-bokser 35 US$ 2.5 US$

I kamprapportene fra hjemmekamper vil du kunne se hvor mange plasser som ble solgt i hver enkelt kategori. Inntektene fra kampene blir fordelt forskjellig, avhengig av hva slags type kamp det er:

Seriekamper: Hjemmelaget tar alle inntektene.

Cupkamper: Hjemmelaget tar to tredjedeler av inntektene og bortelaget får en tredjedel, unntatt de siste seks rundene som spilles på nøytral bane og hvor inntektene deles jevnt mellom lagene.

Vennskapskamper og kvalifiseringskamper: Inntektene blir delt likt.

Publikumsoppslutning

Hvor mange tilskuere som kommer på hjemmekampene dine, er i hovedsak avhengig av supporterne dine. Supporterstemning og størrelsen på supporterklubben er de viktigste faktorene. Din nåværende plassering i ligaen, forskjellen mellom din plassering og motstanderens, og motstanderens plassering i serien er også av betydning (i seriekamper).

Til en viss grad spiller også motstanderens supportere (stemning og supporterklubbstørrelse) inn, da noen av de også har lyst til å se på. Det er også verdt å vite at tilskuerne blir mer interessert i å se på kampene utover i sesongen, og du vil normalt få flere tilskuere mot slutten av denne enn i begynnelsen.

Været spiller selvfølgelig også en rolle. Færre tilskuere gidder å dukke opp om det er dårlig vær, men de som kommer er til gjengjeld interessert i de dyrere billettene under tak. Derfor er det mulig at de totale inntektene dine er relativt like, uansett vær, dersom du har nok plasser på de rette stedene.

Utbygging av stadion

For å forbedre stadionet må du be et byggfirma om å bygge om stadionet ditt. Det vil ta litt tid - omtrent en uke, avhengig av ombyggingens omfang. Alle tribuner du allerede har bygget er tilgjengelige under ombyggingen. Du betaler 10 000 US$ for hver ombygging, sammen med en kostnad for hver plass du vil bygge ut eller fjerne:
  Byggekostnader Rivingskostnader
Ståplasser 45 US$ 6 US$
Ordinære sitteplasser 75 US$ 6 US$
Sitteplasser under tak 90 US$ 6 US$
Plasser i VIP-bokser 300 US$ 6 US$

Det er en god idé å ha en blanding av de ulike typene plasser å kunne tilby dine fans. De fleste ønsker ståplasser, så derfor burde det være flest av denne typen. Noen folk møter bare opp på kampene om de får komfortable seter. Noen vil til og med ha tak over hodet, så du bør ha en del av disse plassene også. I tillegg har vi kanapé- og champagne-folka som er så fine på det at de bare vil sitte i VIP-boksene, og selv om det ikke er like mange av de bør du ikke glemme de. Oppmøte på plassene under tak og VIP-boksene påvirkes ikke like mye av dårlig vær som de andre typene.

 
 
Server 081