Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Supportere og sponsorer

Både sponsorer og supportere styrer viktige inntektskilder. Derfor er det anbefalt å ha et godt forhold til disse, og holde stemningen deres på topp - det vil lønne seg til slutt.

Supporterstemning

Medlemmene av supporterklubben din bestemmer mye med tanke på lagets økonomi. Medlemsavgifter (30 US$,- per medlem) blir betalt én gang i året, men viktigere er det at stemningen deres betyr mye for inntekter fra billettsalg.

Den enkleste måten å holde humøret deres på topp, og for å få flere supportere, er å møte (eller til og med overgå) forventningene deres. Supporterstemning og supporternes forventninger kan sees på supportersiden.

Forventninger for sesongen

Ved starten av hver sesong vil supporterne fortelle deg hva de forventer av laget. Forventningene vil hovedsaklig basere seg på forrige sesong, hva supporterne forventet da, og hva resultatet ble.

Når laget ditt går oppover (eller nedover) i seriesystemet vil supporterne dine sakte men sikkert bli vant til dette. Hvis du akkurat har rykket opp vil de ikke forvente så mye av deg, men dersom du holder deg i samme divisjon år etter år vil supporterne typisk håpe at du gjør det noe bedre.

Forventninger til kampen

Sesongforventningene vil i sin tur påvirke forventningene til hver enkelt kamp. Hva som forventes av kampene dine kan du se på supportersiden. Supporterne vil generelt vente seg mer av deg når du spiller hjemme.

Dersom kampresultatet er hva de forventet vil de like deg dersom laget vinner, og de vil ikke bli like skuffede dersom tap var forventet resultat. Dersom resultatet er bedre enn forventningene vil stemningen bli enda bedre, men dersom resultatet er verre enn deres forventninger vil det påvirke humøret deres negativt. For sesongens første runde vil supporternes reaksjon på resultatene være litt mer moderate.

Ved starten av sesongen vil forventningene til kampen basere seg på forventningene til sesongen for begge lags supportere. Videre utover i sesongen vil tabellsituasjon og poeng for begge lag bli mer viktig. I cupkamper baserer kampforventninger seg bare på sesongforventninger (inkludert divisjonsnivå) for begge lag.

Laginnstilling og oppsparte midler påvirker supportere

Å fortelle spillerne dine "Ta det rolig", eller "Sesongens viktigste kamp", påvirker også supporternes reaksjon i forhold til kampresultatet. Dersom resultatet er som forventet (eller bedre) vil "Ta det rolig" minske, og "Sesongens viktigste kamp" øke, den positive effekten.

Er resultatet dårligere enn forventet vil "Ta det rolig" øke, og "Sesongens viktigste kamp" minske, den negative effekten.

Dersom du har mye penger i banken vil det være litt vanskeligere å tilfredsstille supporterne i og med at de mener pengene kan brukes for å oppnå suksess. Supporterne til rike lag reagerer kraftigere på tap og dårligere på seire, enn supporterne til mindre rike klubber. Jo mer penger i banken jo større innvirkning vil dette ha.

Sponsorer

Sponsorer foretrekker å støtte klubber med et godt "image" som de kan bli forbundet med. Jo mer suksess laget oppnår, og jo større supporterklubb laget har, jo bedre "image" har klubben (og du vil få større sponsorinntekter). Sponsorstemningen kan du se på økonomisiden.
 
 
Server 080