Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Oppstilling: Rutine og forvirring

Formasjonserfaring

Laget ditt kan spille alle formasjoner du måtte ønske, men spillerne kan bli forvirret og spille under sin normale kapasitet om de spiller en formasjon de ikke har erfaring med. For å få opp formasjonserfaringen og unngå forvirring må laget ditt ganske enkelt trene på det. Du forbedrer erfaringen i en formasjon hver gang du bruker den (både treningskamper og obligatoriske kamper teller like mye, men ikke turneringer, stigekamper, duellkamper og Hattrick Masters). Mengden erfaring du får i hver formasjon er minuttbasert (maks 90 minutter per kamp), akkurat som med trening. Hvis du vinner på walkover og selv stilte med minst 9 spillere, får du imidlertid formasjonserfaring som om kampen ble spilt over 90 minutter. Det blir vanskeligere å øke formasjonserfaringen på høyere nivåer. Formasjoner du ikke bruker vil du miste erfaring i over tid. Du risikerer også å miste litt formasjonserfaring når du selger en spiller.

Forvirring

Dersom laget ditt ikke har nok erfaring i en formasjon risikerer de å bli forvirret, noe som påvirker prestasjonene deres negativt. Et utmerket (eller høyere) formasjonsnivå vil være nok til å sikre deg mot forvirring. For lavere nivåer vil risikoen øke jo lavere ditt formasjonsnivå er. Men denne risikoen vil også kunne reduseres hvis spillernes samlede individuelle rutine er høy (se nedenfor).

I tilfelle forvirring vil formasjonserfaringen avgjøre hvor forvirret dine spillere blir. Jo lavere formasjonserfaring, jo mer forvirring.Dersom spillerne blir forvirret vil det nye organisasjonsnivået for laget ditt nevnes i kamprapporten. En forvirringshendelse som sier at lagets organisering falt til "elendig" betyr at det er veldig ille, mens et fall til "god" har svært liten påvirking. Dersom spillerne er forvirret ved pause eller før ekstraomgangene kan treneren din forbedre situasjonen ved å forklare taktikken på nytt.

Spillernes individuelle rutine

Rutinen påvirker en spillers prestasjoner på banen. Spillerne får erfaring ved å spille kamper. Kamper i den nasjonale cupen og divisjonscupene gir spillerne omtrent dobbelt så mye erfaring som i en seriekamp. Kamper i utfordrer- og trøstecuper gir spillerne omtrent halvparten av erfaringen de vil ville fått i en seriekamp. En internasjonal treningskamp gir omtrent en femtedel av erfaringen som en seriekamp. En vanlig treningskamp, innenfor landegrensene, gir omtrent halvparten av en internasjonal treningskamp. Landslagskamper gir mest erfaring, etterfulgt av Hattrick Masters-kamper.

Rutinen en bestemt spiller får er minuttbasert, akkurat som ved trening. En spiller kan ikke få mer enn 90 minutter rutine fra hver kamp.

Lagets kaptein og samlet rutine

Du kan utnevne en lagkaptein foran hver kamp. Rutine og lederevne er viktige egenskaper for kapteinen, siden nivåene hans i disse egenskapene gir en bonus når lagets kollektive rutine regnes ut - noe som kan forhindre både forvirring og nervøsitet i viktige og dramatiske kamper. I slike situasjoner er det kun laget med lavest samlet rutine på et spesifikt tidspunkt i kampen som risikerer en negativ kamphendelse på grunn av nervøsiteten. Forskjellen mellom lagenes rutine vil avgjøre hvor nervøse spillerne blir, og dermed også hvor stor effekten blir. Lagene vil aldri bli nervøse i ordinære serie- og treningskamper.

Lagets kaptein må være i startoppstillingen. Dersom du ikke har utnevnt en kaptein vil spillerne selv velge en kaptein de tror vil være godt skikket til jobben.

Dødballtakere

Cup- og kvalifiseringskamper kan ende med straffekonk dersom det fremdeles er uavgjort etter overtid. Du velger rekkefølgen på dine straffeskyttere i kampordreskjemaet. Når du legger inn ordren, vennligst husk at ingenting er mer nervepirrende enn en straffekonk og hver enkelt straffe er en skikkelig test av rutinen til skytteren. Bortsett fra rutine teller straffetakerens målskårings- og dødballferdigheter (i tillegg til teknisk spesialitet). For målvakter er det kun målvaktsferdigheten som betyr noe.

 
 
Server 081