Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Spillere: Annen informasjon

Alder

Du kan se spillernes eksakte alder på spillersiden. Ett Hattrickår er 112 dager, som betyr at alle spillerne er en bestemt alder og 0-111 dager.

Personlighet

Alle spillere har en personlighet. De kan være omgjengelige eller ufordragelige, ledere eller einstøinger, temperamentsfulle eller rolige. Akkurat nå påvirker ikke personligheten så mye i kampen, men det er f.eks. lurt å velge en lagkaptein med gode lederevner. Mer om dette finner du i kapitlet om psykologi i reglene.

Rutine

Spillere som har spilt mange, og viktige, kamper får mer erfaring. Denne erfaringen vil hjelpe dem på forskjellige måter i fremtidige kamper. Erfaringen kan føre til spesialhendelser der spilleren skårer, eller forhindre at spilleren sørger for mål imot. Det kan også hjelpe laget å unngå forvirring, samt andre fordeler. Vi registrerer erfaring som en separat verdi, en som ikke er relatert til ferdighetene til en spiller. Hver kamp og kamptype spilt har en forskjellig effekt på hvor raskt en spiller opparbeider seg erfaring. En spiller trenger rundt 100 erfaringspoeng for å nå et nytt erfaringsnivå. Poengene man får for hver kamptype er presentert i den følgende tabellen.

Kamptype Rutinepoeng
Seriekamp 3.5
Kvalifiseringskamp 7
Kamp i hovedcupen 7
Kamper i andre cuper 1.75
Treningskamp 0.35
Internasjonal treningskamp 0.7
Kamp i HT Masters 17.5
VM-kamp 35
VM-sluttspillkamp 70
Landslagstreningskamp 7
Ungdomsseriekamp 3.5
Ungdomstreningskamp 0.35

Lojalitet

Spillere med høy lojalitet til klubben presterer bedre på banen. Lojaliteten øker i takt med hvor lenge spilleren har vært i klubben.

Det er to typer lojalitet:

Lojalitetsbonus for spillere

For hver dag du beholder en spiller i din klubb vil han bli litt mer lojal og knyttet til klubben. Og jo mer lojal og knyttet han blir, jo bedre vil han prestere.

Lojalitet øker raskere i begynnelsen, deretter saktere og saktere over tid. Maksimal lojalitet nås etter tre sesonger, mens man er halvveis fremme etter 12 uker.

Maksimal bonus: +1 nivå på alle ferdigheter (unntatt kondisjon)

Eksempel: Knut Heltne er en utmerket spiss med svak pasning, og han har maksimal (guddommelig) lojalitet. Han vil dermed prestere som om han var en eminent spiss med middelmådig pasning (og dette vil også bli reflektert i stjernekarakterene han får etter kampene).

Når en spiller oppnår guddommelig lojalitet får han den maksimale bonusen. Dine ungdomsspillere har guddommelig lojalitet fra starten av.

Vennligst merk deg at en spiller mister sin lojalitet til klubben hvis du selger ham. Hvis du kjøper ham tilbake senere, må du bygge opp lojaliteten hans på nytt.

Moderklubb-bonus

Spillere som spiller for sin moderklubb, som f.eks ungdomsspillere, og har gjort dette gjennom hele sin karriere, yter alltid litt ekstra på banen. Dette fordi de spiller for klubben i sitt hjerte.

Bonus: +0.5 nivå på alle ferdigheter (unntatt kondisjon).

Spillere som har spilt for sin moderklubb gjennom hele karrieren vil merkes med et ikon på sin spillerside. Vennligst merk deg at juniorspillere du har solgt og senere kjøpt tilbake ikke vil motta denne bonusen.

Motta begge bonuser

Det er fullt mulig for en spiller å motta begge bonuser. Når du trekker opp en ungdomsspiller til ditt seniorlag (hvilket ungdomssystem du bruker spiller ingen rolle), så vil han motta en bonus på +1.5 nivå på alle sine ferdigheter (unntatt kondisjon).

Total Skill Index (TSI)

Total Skill Index er en måleenhet for hvor bra en spiller er. TSI øker med trening og kan også øke (og synke) med formen.

Form

Jo bedre form en spiller er i, jo bedre vil han spille. Det handler imidlertid ikke om fysikken og har ingenting med hvor veltrent en spiller er. Form i Hattrick reflekterer en kombinasjon av aspekter som gjør det mulig eller hindrer en spiller i å nå sitt fulle potensial - som f.eks. hvordan privatlivet hans er for øyeblikket.

På spillersiden kan du se i hvilken form spilleren er i for øyeblikket, og er den formen som gjelder når det spilles kamp. En akseptabel spiller i god form vil vanligvis gjøre det bedre enn en utmerket spiller i elendig form.  Nåværende form blir påvirket negativt av mengden kondisjonstrening i laget. Jo mer kondisjon du trener (prosentvis), jo mer negativ effekt.

I tillegg er det en skjult "bakgrunnsform", som brukes til å regne ut hvilken vei spillerens form beveger seg. Hver uke, under treningen, vil spillernes nåværende form endres i retning av den skjulte bakgrunnsformen.  Når formen endrer seg, blir den ikke endret til bakgrunnsformen umiddelbart, men i stedet stiger eller synker den mot bakgrunnsformen i små steg over en periode på flere uker. Jo større sprik mellom nåværende form og bakgrunnsformen, jo større vil disse stegene være.

Etter at nåværende form er blitt endret under treningen er det en mulighet for at bakgrunnsformen blir endret for hver spiller. Alle spillerne har den samme individuelle sjansen for å få endret bakgrunnsformen sin, og det er ingenting du kan gjøre for å påvirke dette.  Når en spillers bakgrunnsform tilfeldigvis blir endret er det imidlertid flere faktorer som påvirker hva den nye bakgrunnsformen vil bli:

  • Dersom en spiller har deltatt i kamp i løpet av uken. Dette er veldig viktig!
  • Treningsintensitet - jo hardere du trener jo bedre er formen generelt
  • Treneren din - jo bedre egenskaper han har jo bedre er formen generelt
  • Formtrener - en formtrener er spesialisert i å forbedre formen.
  • Assistenttrenere - Assistenter hjelper også til med å forbedre formen

Spesialiteter

Omtrent halvparten av alle spillere har en ferdighet, kalt "spesialitet", som påvirker kampene. Det er 5 forskjellige hovedspesialiteter tilgjengelig for spillere: "Teknisk", "Rask", "Hodespesialist", "Kraftfull" og "Uforutsigbar".  Hver av disse har en god og en dårlig side, se forklaring i kapittelet om spesialhendelser. Spesialitetene kan også være nyttige for bestemte taktikktyper, se kapittelet om taktikk for mer info.

To sjeldne spesialiteter finnes også: Friskus og Lagspiller. Spillere med friskus-spesialiteten kommer noe raskere tilbake fra skade enn andre spillere og kan også komme over en lett skade underveis i kampen. Lagspillere vil forsøke å hjelpe lagkameratene de er i nærheten av på banen. Hvis de lykkes vil lagkameratene prestere bedre, men hvis de ikke lykkes kan det føre til et fall i organiseringen for hele laget.

Skader

Av og til blir spillerne skadet. Dersom skaden er alvorlig nok kan det hende spilleren går glipp av et par kamper. Risikoen for skader øker med høyere treningsintensitet eller det totale antallet assistenttrenere.

Eldre spillere bruker lengre tid på å komme seg til hektene, og du kan ansette en klubblege for å få spillerne raskere friske. Klubblegen hjelper også til med å redusere skaderisikoen. Spillere som nærmer seg førtiårene vil ha problemer med å bli kampklare i det hele tatt etter å ha pådratt seg en skade. Husk også at skadetiden som oppgis er estimert i uker - dersom stjernespissen din har en 1 ukers skade vil det ta ham opptil en hel uke å bli frisk igjen.

Gule og røde kort

Spillere kan pådra seg en advarsel eller bli utvist i løpet av kampen. Dette vil skje oftere med aggressive spillere, spesielt de som er uærlige og uerfarne. 2 gule kort i løpet av en kamp vil automatisk føre til utvisning. Å bli sendt av banen medfører karantene i neste obligatoriske kamp.   En spiller må også stå over en kamp etter å ha pådratt seg 3 gule kort i obligatoriske kamper i løpet av en sesong. Kort fra liga-, cup- og kvalifiseringskamper telles som det samme. Dersom en spiller allerede har to gule kort i ligakamper en sesong og får det tredje i en cupkamp vil han bli utvist fra den neste obligatoriske kampen, uansett om det er en liga-, cup- eller kvalifiseringskamp.

Du kan sjekke spillerlisten din for å se hvor mange kort spillerne dine har før en kamp. En spiller som har samlet opp 3 gule kort eller blitt utvist, vil ha et rødt kort-symbol på spillerlisten for å vise at han må sone karantene i neste kamp.  Utviste spillere får spille igjen så fort de har stått over en obligatorisk kamp. Gule og røde kort vil også bli fjernet etter sesongslutt. Treningskamper teller ikke i forhold til suspensjoner. En spiller som må sone karantene i sin neste obligatoriske kamp kan dermed fritt delta i treningskamper. Spillere kan heller ikke pådra seg noen suspensjoner (eller få slettet rullebladet sitt) i en treningskamp.

 
 
Server 081