Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Spillere: Ferdigheter

Hver spiller har 8 basisferdigheter, men det er også noen tilleggsfaktorer som spiller inn på deres prestasjoner i forskjellige situasjoner. La oss ta en kikk på de forskjellige ferdighetene først:
Kondisjon: Bestemmer hvor mye kapasitet en spiller mister i løpet av kampen.
Ballfordeling: Evnen til å kontrollere ballen, og å skape målsjanser.
Målskåring: Meningen er at ballen skal i mål.
Ving: Evnen til å avslutte målsjanser ved å komme seg rundt på kantene
Målvakt: Ballen skal ikke i eget mål.
Pasninger: Spillere som evner å sende den avgjørende pasningen er til stor hjelp for lagets angrep.
Forsvar: Evnen til å stoppe motstandernes angrep.
Dødball: Utfallet av frisparkene og straffesparkene avhenger av hvor god dødballtakeren er.

Hvor god er spilleren din?

I det virkelige liv sier du at en fotballspiller er "en brukbar ving", eller "en skikkelig god forsvarer" når du ser de spille. I Hattrick gjør vi det på samme måte når vi beskriver hvor gode spillerene er. På spillere bruker vi en skala som går fra "fraværende" til "guddommelig". Du finner hele skalaen for benevnelser i vårt appendix.

Forskjellige spillere trenger forskjellige ferdigheter

Alle spillerne trenger ikke å være gode i alle ferdigheter, men kondisjon er viktig for alle.  Noen ganger er det bra nok hvis en spiller er god i bare en ferdighet, men du får mer ut av spilleren hvis han er god i flere ferdigheter.  Hvilke ferdigheter (bortsett fra kondisjon) en spiller vil ha nytte av avhenger av posisjonen han spiller i:

Målvakter:

Målvaktsferdigheten er selvfølgelig kun relevant for målvakter. De har også nytte av å være gode i forsvar, samt å ha dødballferdigheter for å stoppe frispark og straffer.

Midtstoppere:

Midtstoppere skal naturligvis ha mye forsvar. Ballfordeling er også nyttig, og deres pasningsferdigheter har stor betydning for kontringsspillet ditt.

Backer:

Forsvar er viktigst, men de har også god nytte av vingferdigheter. De bidrar litt med ballfordelingsferdigheten, og pasninger hjelper når det spilles kontringer.

Sentrale midtbanespillere:

Å ha gode ballfordelere på sentral midtbane er nøkkelen for de fleste suksessfulle lag. De bruker også mye av sine pasnings- og forsvarsferdigheter, og en god del av sine ferdigheter i målskåring.

Vinger:

Naturligvis lønner det seg å ha gode vingferdigheter, men ballfordeling er også viktig. Videre så bruker de også både pasning og forsvarsferdighetene sine.

Spisser:

Deres hovedoppgave er å skåre mål. Derfor er målskåringsferdigheten den viktigste. Pasninger er også nyttig, og det samme er ving og ballfordeling.

Endringer i ferdigheter

Ferdighetene endres sakte over tid. Alle ferdigheter kan bedres ved trening, men når spillerne blir eldre vil de begynne å miste litt av sine ferdigheter. Alt om endringer i ferdigheter er beskrevet i kapitlet om trening.
 
 
Server 080