Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Hjelp »   Manual »   Innbytter 

Innbytter

Som nevnt i kapitlet om lagoppstillingen vil en innbytter for en bestemt posisjon komme inn automatisk dersom en av dine spillere blir skadet, men du kan også gjøre planlagte bytter.

Planlagte bytter

Du kan sette opp innbytter for en kamp på forhånd, enten for å gjøre geniale taktiske endringer eller bare bytte ut en sliten spiller med en ny en. Du kan f.eks. bytte ut en spiss med en ekstra forsvarer for å sikre ledelsen i en kamp, eller bytte ut en forsvarer med en spiss dersom du ligger under. Du kan også velge å endre individuelle spillerordre for en spiller.

Legge til et planlagt innbytte.

For å legge til et innbytte går du til "Spillerbytter/ordrer" i kampoppsettet. Du velger spilleren du vil skal forlate banen og erstatteren som skal komme inn. Deretter bestemmer du vilkårene for innbyttet. Ved å vise "avanserte valg" kan du velge at innbyttet skal skje ved et bestemt tidspunkt, og/eller avhengig av stillingen i kampen. I tillegg kan du også endre en spillers posisjon på banen, og forberede endringer på laget dersom en av dine (eller din motstanders) spillere skulle bli utvist.

Legge til endring i adferd

Du legger til endringer i adferd under "Spillerbytter/ordrer" også. På samme måte som et innbytte kan du velge spilleren du ønsker, og deretter legge til vilkårene for når du vil han skal endre adferd.

Du kan legge til fem spillerordre

Du kan sette opp inntil fem ulike spillerordre (innbytter og endringer i adferd), men husk at dommeren vil ikke la deg gjøre mer enn 3 innbytter i løpet av en kamp.

Ordre utføres når vilkårene møtes

Alle dine spillerordre vil bli utført i kampen så fort alle vilkårene bestemt på forhånd blir møtt. Dersom et vilkår ikke møtes vil ordren aldri bli utført. Dersom du gir ordre om et innbytte i det 65. minutt uansett stilling, vil innbyttet bli utført i det 65. minutt. Dersom du gir ordre om et innbytte i det 70. minutt dersom du er i ledelsen, vil innbyttet bli utført når som helst etter det 70. minutt når/om vilkårene blir møtt, så dersom du går opp i ledelse i det 80. minutt vil innbyttet først bli utført da.

Dersom du setter opp to ordre for det 70. minutt - en om du er i ledelsen og den andre om du leder med mer enn ett mål, og stillingen er 3-0 når den tiden kommer - vil begge bli utført.

Merk dette: Hvis du har satt opp to ordre med samme vilkår (minutt i kampen og stilling, for eksempel), kommer de IKKE til å bli utført nøyaktig samtidig, men derimot i den rekkefølgen de ble opprettet.

Etter kampen kan du (men ikke motstanderen din) se en liste over alle dine spillerordre via en link på stjernerating-siden, sammen med informasjon om når de ble gitt eller hvorfor de ikke ble utført.

Du kan ikke reagere på skader

Det er ikke mulig å sette opp vilkår for skader. Dersom en av dine spillere blir skadet i løpet av en kamp vil det automatiske systemet ta seg av det. Dette betyr også at en skade kan ødelegge for innbytte-planene dine, akkurat som i virkelighetens fotball.
 
 
Server 081