Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Hjelp »   Manual »   Overganger 

Overganger

Overgangsmarkedet er stedet der du kan skaffe nye spillere og forsøke å selge spillerne du ikke vil beholde. Du kan ha opptil 50 spillere i stallen din til enhver tid. Budsiden gir deg en oversikt over alle spillerne du enten selger eller kjøper. I tillegg vises alle overganger som involverer dine tidligere spillere, hvor du har rett på prosenter av overgangssummen.

Å selge en spiller

For å selge en spiller må du legge ham ut på overgangsmarkedet, noe du gjør fra siden til den bestemte spilleren. Du velger hva som skal være minsteprisen hans og han legges så ut på overgangsmarkedet. For å få en idé om spillerens verdi, kan du bruke "sammenlign overganger"-funksjonen, og vi vil foreslå å alltid legge ut til en fornuftig pris. Spilleren må ha spilt minst en kamp for ditt lag før du legger ham ut, og du kan ikke legge ham ut på overgangsmarkedet flere ganger enn han har spilt kamper for ditt lag. Begrensningen gjelder ikke for spillere fra ditt eget ungdomslag, eller for spillere som originalt var i laget ditt da du startet opp. Spilleren vil være på overgangsmarkedet i 3 dager før han går til klubben som har budt mest for ham, så sant noen har lagt inn bud. En solgt spiller forsvinner fra klubben din så fort budrunden er over, med mindre en av de involverte klubbene spiller kamp. Da vil spilleren bytte klubb etter kampslutt. Dersom ingen kjøpere legger inn bud blir han værende i din klubb. Så fort du legger ut en spiller på overgangsmarkedet kan du ikke ombestemme deg. Dersom du finner ut at du likevel ønsker å beholde spilleren må du vinne budrunden selv!

Å kjøpe en spiller

For å kjøpe en spiller må du besøke overgangsmarkedet, under "Min klubb", via "Verden" eller søkeikonet øverst i høyre hjørne. Du søker etter hva slags spiller du ønsker og for å legge inn et bud går du inn på spillerens side ved å klikke på navnet. Du må høyne budet med minst 10 000,- eller 2%, avhengig av hva som er høyest. Om det ikke er bud på spilleren kan du by minsteprisen, så lenge dette er like mye eller mer enn 1 000 US$. Vær obs på at summen av dine bud pluss lønningene til spillerne du byr på (du betaler alltid en spillers første lønning umiddelbart etter kjøpet) ikke kan føre til en samlet gjeld på mer enn 200 000 US$.

Du kan by på en spiller helt opp til budfristen. Dersom noen byr mindre enn 3 minutter før budfristen, utvides budfristen med 3 nye minutter fra tidspunktet budet ble lagt inn.

Når man kjøper spillere er informasjonen om ferdigheter, personlighet osv. veldig nyttig informasjon. Du kan også bruke "Sammenlign overganger" for å se hva tilsvarende spillere er blitt solgt for på markedet i det siste.

Autobud

Autobud fungerer på samme måte som vanlige bud. Hvis du legger inn et maksbud vil systemet automatisk by på dine vegne om det skulle bli nødvendig, helt opp til maksgrensen du har satt. Den vil alltid øke budet med det lavest mulige beløpet (2%, men minimum 1 000 US$)

Du kan endre (både øke og senke) maksbudet ditt når som helst, men du kan naturligvis aldri trekke tilbake et bud som er lagt inn på en spiller (og er aktivt). Ditt maksbud er kun synlig for deg selv, andre managere vil kun se det aktive budet.

Du kan ha ett maksbud til enhver tid. Hvis ditt maksbud har nådd sin grense, regnes det ikke som et autobud lenger, og du kan legge inn et nytt maksbud om du ønsker.

I noen spesielle tilfeller (som når to klubber legger inn det samme maksbudet eller når du autobud byr mot hverandre) har vi bygget inn litt smart logikk; her ernoen forklarende eksempler.

Agentutgifter, moderklubbspenger og overgangsavgifter

Å plassere en spiller på overgangsmarkedet koster 1 000 US$. Etter at overgangen er fullført vil spillerens agent, moderklubb og forrige klubb ta sin del av salgssummen. På spillersiden kan du alltid se hvor mye du vil beholde dersom du selger en spiller. Her er det grunnleggende:

Hvor mye agenten tar avhenger av hvor lenge spilleren har vært i laget ditt.

Moderklubben tar alltid 2% av salgssummen. Når du er moderklubben mottar du alltid 2% hver gang spilleren blir solgt.

Forrige klubb-fondet tar alltid 3% av salgssummen. Når det er du som er forrige klubb vil pengesummen du mottar avhenge av hvor mange kamper spilleren spilte for laget ditt.

Se disse tabellene for mer info.

Når du selger en ungdomsspiller regnes du ikke som forrige klubb. Men neste gang spilleren blir solgt gjør du det dersom han har spilt minst en kamp for deg.

Overganger kan påvirke lagånden

Når du selger eller kjøper en spiller risikerer du fall i lagånden. Risikoen øker når du selger en hyggelig spiller og når du kjøper en ufordragelig spiller. Du risikerer ikke fall i lagånden dersom du selger en ungdomsspiller innen 6 dager etter at han ble hentet opp til seniorlaget.

Nedetid på serverne

Budfrister på overganger kan bli utvidet (på så rettferdig måte som mulig) dersom serverne har vært nede. Husk også at serverne kan være nede akkurat når budfristen nærmer seg. En overgang er først fullført når spilleren er på plass i sin nye klubb, og inntil da kan budfristen fortsatt forlenges hvis det skulle oppstå problemer.

Det kan være dumt å vente til siste minutt med å by. Det anbefales at du legger spillerne dine ut på markedet for en pris du føler er fornuftig, ettersom du ellers vil løpe en liten risiko for at han selges for en lav pris pga uventet server-nedetid.

Rettferdig overgangsmarked

Gode spillere og penger er viktige faktorer i Hattrick, noe som gjør at det er veldig viktig at ingen lag drar nytte av unormale aktiviteter på overgangsmarkedet. Dette betyr at det er forbudt å kjøpe spillere til overpris, og det samme gjelder alle aktiviteter hvor formålet er å gi en klubb en økonomisk fordel. Det er kun en spillers attributter som har betydning i selve spillet, som f.eks ferdigheter, alder, unikhet og A-/U20-landslagspotensial, som har noe å si i forhold til vurderingen av hans markedsverdi.

GameMasters har full autorisasjon til å annullere eller justere unormalt høye overgangssummer, dele ut bøter til klubbene eller til og med utestenge de involverte managerne. Hvis du har mottatt et bud på en av dine spillere som åpenbart er langt over normal markedspris, vennligst ta kontakt med en GM øyeblikkelig. Du kan skrive en beskjed til dem via kontaktskjemaet.

 
 
Server 080