Vi bruker cookies - de hjelper oss med å gi deg en bedre online-opplevelse.
Ved å bruke vårt nettsted aksepterer du at vi kan lagre og bruke cookies på din maskin.

Ledere

Din personlige guide til det nye Verdensmesterskapet!


2021-01-10 21:13:00

Etter flere måneders arbeid er det nye systemet for Verdensmesterskapet klar til avspark. Det er fullpakket med nye lanseringer, som et format som gjør at alle 144 ligaene kan delta, i tillegg til nye kontinentale mesterskap for Europa, Afrika, Amerika og Asia-Oceania.


Det overordnede målet har vært å gjøre det mer interessant å følge med på landslagene for alle brukere, uavhengig av om du trener spillere for landslaget, hjelper til med å speide på motstandere, eller om du bare er en virtuell fotballentusiast som heier på laget ditt! Denne uken er et perfekt tidspunkt for å gjøre deg mer kjent med landslagene hvis du ikke er det fra før, ettersom valgene for de nye landslagssjefene allerede er i gang!

I Hattrick har landslag vært en del av spillet i lang tid allerede, det første Verdensmesterskapet ble arrangert helt tilbake i 2002. Sverige vant 6 av de 7 første turneringene, men med tiden har andre ligaer reist seg og i dag er Verdensmesterskapet en jevn og nervepirrende affære, hvor sammensveisede og dedikerte samfunn kan oppnå spektakulære resultater hvis de arbeider godt sammen. Mye handler om  planlegge hvordan en skal trene for å maksimere potensialet til de beste tilgjengelige talentene i ligaen, noe som er grunnen til at det å få involvert flest mulig brukere alltid har vært viktig for landslagene.

Vi håper at det nye formatet for Verdensmesterskapet skal gi en boost til disse positive aspektene og forhåpentligvis også vil gjøre landslagene mer tilgjengelig og interessant for brukerne. Noen slike trekk har allerede blitt lansert, for eksempel de nye prospektlistene for landslag og at det er mulig å øremerke spillere for landslaget, noe som gjør det lettere for landslagssjefene å holde kontakten med eierne. En mer leken ting vi nylig gjorde var å gi alle brukere som returnere til Hattrick i julekampanjen en unik og ekstra god, men usalgbar, spiller fra et av de 16 nye landslagene, som en måte å oppmuntre dem til å bidra i deres utviklingsprosess.

På tross av alt dette er det naturligvis det nye konkurranseformatet som er hovedretten i dette festmåltidet. I stedet for en veldig lang kvalifisering for 128 lag som deretter følges av VM for 32 lag får nå alle de 144 Hattrickligaene delta, og hvis vi utvider til nye ligaer i fremtiden vil de også få muligheten til å delta.

Alle disse lagene vil delta i den nye Kontinentalcupen (en for Europa, en for Afrika og en for Amerika og en Asia-Oceania) i den første sesongen av landslagssyklusen. Disse kampene blir lagt til det klassiske kamptidspunktet kl 20.00 for å få det til å passe bedre inn i den lokale kalenderen.

På slutten av sesong en blir de regionale vinnerne kåret, og basert på resultatene i de regionale mesterskapene vil 96 lag kvalifisere seg (enten direkte eller gjennom wildcard) til VM. Gruppene i VM bestestemmes med utgangspunkt i rangeringspoeng, og trekningen gjøres i en direktesendt trekning, noe som i seg selv forhåpentligvis blir en morsom liten begivenhet.

Du kan gjerne sjekke ut alle detaljene for den nye landslagskalenderen i Manualen. Kalenderen har blitt presentert der tidligere, men vi har gjort noen mindre endringer siden den først ble lansert for å unngå å ha for mange kamper samtidig i helgene.

Vi kommer til å lansere disse endringene i faser. Denne sesongen får U20-lagene nye sjefer, og de starter den første sesongen i den nye syklusen, noe som betyr at de spiller regionale mesterskap denne sesongen og VM neste sesong. Neste sesong er det A-landslagenes tur til å ha sine valg og å starte opp med det nye formatet. Neste sesong vil også U20-lagene bli omgjort til U21-lag, slik at aldersgrensen for hvilke spillere som kan delta økes.

Valgene får også en stor overhaling. En stor utfordring for landslagene har vært at det ikke er så mange brukere som stemmer i valgene, noe som har medført at særlig de mindre ligaene har vært sårbare for "riggede" valg. Dette har typisk skjedd gjennom falske brukerkontoer som registreres god tid i forveien, og som deretter plasserer sin stemme på en bestemt kandidat. Vi gjør noe flere ulike tiltak for å forhindre at dette skjer i fremtiden.

 Stemmene blir heretter vektet. Som tidligere må man ha vært på Hattrick i et minimum av èn sesong for å ha stemmerett, men over tid kan du nå opparbeide det "bonusstemmer" som gjør at din stemme teller mer enn en helt ny bruker i din liga. Vi kommer også til å gi bonusstemmer til brukere som har vist seg å aktivt styre lagene sine gjennom den foregående sesongen.

For å løse problemet med den ekstra sårbarheten i de mindre liagene, hvor det kanskje bare er en håndfull reelle lokale brukere, så gir vi også brukere med et tilleggslag retten til å stemme i deres "adopterte" liga, i tillegg til i deres hjemlige liga. Disse brukerne er kanskje ikke lokale, men de har allikevel forplikte seg til ligaen og er ofte aktive i å hjelpe landslaget der. Med den nye vektingen av stemmer vil disse brukerne få en mindre betydningsfull stemme enn de lokale brukerne, men stor nok til å kunne demme opp for forsøk på å rigge valget gjennom falske lokale brukerkontoer.

En bruker vil bare kunne stemme èn gang i hver liga hvor du har et lag. Men avhengig av ansiennitet og hvor aktiv du er vil din stemme bli vektet når stemmene skal telles opp. Lokale brukere får sin første stemme etter en sesong, deretter får de ekstra stemmer etter 5, 10 og 15 sesonger i spillet. Tilleggslag får sin første stemme etter 2 sesonger, deretter kun en bonusstemme etter 10 sesonger i samme liga.

Brukere får også opp til to aktivitetstemmer, avhengig av hvor aktivt laget deres har blitt styrt. Vi vil ikke forklare nøyaktig hvordan dette vil fungere for å gjøre det vanskeligere å manipulere dette, men vi har gjort utformingen av dette slik at det er veldig lett for ethvert normalt styrt lag å oppnå aktiviteten som kreves, men veldig utfordrende å oppnå hvis du forsøker å ivareta et sett av falske lag gjennom flere sesonger i et forsøk på å rigge valget et sted. Vennligst merk deg at du ikke vil se nøyaktig hvordan din stemme er vektet, vi bare forklarer prinsippene i systemet.

To eksempler på hvordan dette kan fungere:
 *  Du er en lokal bruker i Botswana. I dette tilfellet vil stemmen din i valget for ny landslagssjef i Botswana være vektet med èn etter din første sesong, den vil være vektet til to etter 5 sesonger, vektet til tre etter 10 sesonger, og vektet til fire etter 15 sesonger. Hvis du har styrt laget ditt aktivt når valgurnene åpner så vil du få opp til to ekstra stemmer lagt til i vektingen.  * Du har et tilleggslag i Malta. Stemmen din vil vektes til èn etter sesong nr. 2 og stemmen vektes til to etter 10 sesonger. Hvis du har styrt laget ditt aktivt når valgurnene åpner så vil du få opp til to ekstra stemmer lagt til i vektingen. 

En aktiv lokal bruker vil alltid ha minst dobbelt så høy stemmevekting som stemmen som tilhører et aktivt styrt tilleggslag.

Eiere av tilleggslag kan stemme en gang pr. lag, men bare hvis lagene er i ulike ligaer. Det innebærer at hvis en eier har mer enn ett lag i samme liga så vil vektingen av stemmen styres av det eldste laget brukeren styrer.

For å oppsummere årsakene til at vi gjør dette:
Valgene har i lang tid vært et ganske skjørt system, lett å manipulere. Etter sommerens valg gjorde vi en grundig analyse av alle stemmene (sjekket brukerhistorikk, IP-adresser, etc) og vi så at problemene var mer utbredt enn vi hadde trodd. Med tanke på de kommende endringene i formatet for Verdensmesterskapet ville gi lage et nytt og mer robust system som maksimerer sannsynligheten for at ligaene får de landslagssjefene de fortjener, brukere som vinner posisjonen gjennom meritter og dialog heller enn gjennom å manipulere valg.

Med det nye systemet får vi ikke bare utvidet basen av verifiserte, troverdige brukere som kan stemme i hvert valg - noe som i seg selv er et avgjørende grep - men vi får også muligheten til å kraftig redusere innvirkningen i valgene fra lag som settes opp bare for skaffe flere stemmer, gjennom å gjøre denne formen for manipulering langt vanskeligere. Om nødvendig kan det hende vi legger til flere regler og filtre i fremtiden.

Vi blir veldig glade hvis denne lanseringen fører til at noen av dere, som fortsatt ikke har fått øynene opp for hvor gøy det kan være med landslag, gir det et nytt forsøk. Hva med å sjekke ut kandidattalene i valget i din lokale liga som en start, for så å ta turen innom det nasjonale forumet for å stille kandidatene noen spørsmål om hans eller hennes planer for å oppnå suksess og ære for din liga? Hvem vet, kanskje det til og med er en fremtidig landslagsspiller i laget ditt akkurat nå som bare venter på å få riktig trening?

Ha det gøy og hold dere trygge!


HT-Johan
Liste over alle ledere

Fellesskapsreaksjoner

Ingen har skrevet en pressemelding om dette enda.

 
 
Server 081