Ne përdorim cookies - ato na ndihmojnë ne për tju dhuruar juve një ekzperincë më të mirë online.
Duke përdorur faqen tonë ju pranoni që ne mund të ruajmë dhe të aksesojmë cookies në paisjen tuaj.

Ekipet kombëtare

Në Hattrick, ashtu si në botën e vërtetë, ka ekipe kombëtare që garojnë kundër njëra tjetrës. Por në Hattrick trajneri i skuadrës së kombëtares të vendit tuaj zgjidhet nga ju! Secili vend i Hattrickut ka një skuadër kryesore kombëtare, si dhe një ekip të U21 me lojtarë 21 vjeç ose më të ri. Kjo do të thotë që secili vend ka nga dy trajnerë kombëtarë, që të dy të zgjedhur nga vetë ju. Përmasa e Kupës së Botës ndryshoi në Sezonin e 77 me (17 Janar 2021).

Arritjet e ekipit kombëtar

Ekipet Kombëtare garojnë kundër njëri-tjetrit në tre turne të ndërlidhur. Kampionatet Kontinentale, Kupa e Kombeve dhe Kupa Botërore aktuale. Cikli i konkurrencës përfshin dy sezone. Fillon me kampionatet kontinentale për ligat Europiane, Amerikane, Afrikane dhe Azi / Oqeania dhe përfundon me Kupën e Botës.

Kupa e Kombeve është një turne më i vogël për skuadrat që nuk arritën në Kupën e Botës dhe luhet paralelisht me Kupën e Botës.

Kampionatet Kontinentale

Cdo ekipi kombëtar në Hattrick është i garantuar një vend në Kupat Rajonale. Kupa Rajonale luhet në grupe me 6 ekipe. Grupet mblidhen bazuar në renditjen e Ekipit Kombëtar (shiko më poshtë).

Kupa Rajonale ka një format Round-Robin (ndeshje të dyfishta - jashtë vendit) dhe zgjat për 10 javë me çerekfinalet, gjysmëfinalet dhe finale në javën e fundit.

8 skuadrat më të mira në çdo rajon, bazuar në pozicionin e tyre, pikët, diferencën e golave ​​dhe golat e shënuar do të luajnë çerek, gjysmë finale dhe finale ndërsa pjesa tjetër e trajnerëve të Kombëtares mund të caktojë miqësore të Premten. Fituesi do të quhet kampion kontinental dhe do të shpërblehet me një trofe të artë. Trofetë e argjendtë dhe të bronztë u jepen skuadrave të vendosura përkatësisht të 2-të dhe 3-të-4-të.

Kupa e botës

Kupa e Botës fillon në javën e 13-të të sezonit të parë dhe zgjat pjesën tjetër të sezonit 1 dhe tërë sezonin 2. Ndahet në 5 raunde, e ndjekur nga gjysmëfinalet dhe finalet.

96 ekipe marrin pjesë në Raundin 1 në 16 grupe nga 6 ekipe në një format Round-Robin. 4 të parat e secilit grup do të vazhdojë në Raundin 2, ndërsa pjesa tjetër skualifikohen.

Raundi 2 do të ketë 16 grupe nga 4 ekipe në një format Round-Robin dhe 2 të parat e secilit grup do të vazhdojnë në Raundin 3.

Në Raundin e 3 kemi 8 grupe me 4 ekipe ku luajnë një ndeshje me çdo kundërshtar në një vend neutral dhe 2 kryesorët e secilit grup promovohen në Raundin 4.

Raundi 4 dhe raundi 5 do të kenë përkatësisht 4 dhe 2 grupe me 4 ekipe. Çdo ekip do të luajë kundër njëri-tjetrit një herë në fushë neutrale dhe 2 kryesorët e secilit grup promovohen në fazën tjetër.

Të dy gjysmëfinalet dhe finalja janë në vende neutrale. Fituesi i finales emërohet kampion Bote, dhe shpërblehet me një trofe të artë. Trofe argjendi dhe bronzi u jepen kandiduesve ne vend te dytë dhe tretë.

Para çdo qarku shpirti dhe vetbesimi i ekipit do të rivendosen plotësisht ose pjesërisht në vlerat e rivendosjes. Për shembull, nëse shpirti i tanishëm i ekipit është në shkallën 9 dhe vlera e rivendosjes është 5 atëherë me një rivendosje prej 80%, shpirti i ekipit tuaj do të ulet me (9 - 5) * 0.8 = 3.2 shkallë. Vlerat e mesme të rivendosjes për përditësimet ditore, si për shpirtin ashtu edhe për vetbesimin e Ekipit prirën të jenë 5.0.

Kupa e Kombeve

Ekipet që u eleminohen nga Kupa Rajonale, do të luajnë në Kupën Interkontinentale në të njëjtën kohë me Kupën e Botës. Ky turne luhet në turneun me format zviceran (i ngjashëm me Trofeun e Javës së Supporter).

Ky nuk është thjesht një turne ngushëllimi, por mund të jetë i rëndësishëm për skuadrat më të vogla pasi vëndi i fundit në Kupën e Kombeve përdoret për hedhjen e shortit të kampionatit tjetër kontinental. Në fund të Kupës së Kombeve, gjatë gjysmëfinaleve dhe finales së Kupës së Botës, 8 skuadrat më të mira do të kenë një turne me nokaut dhe fituesi do të marrë një trofe.

Gjatë Kupës së Kombeve, lojtarët nuk mund të dëmtohen, por kartonat do funksionojnë si në çdo turne. Eksperienca e formacionit do të mbahet nga Kupa Kontinentale dhe do të azhornohet mbas çdo ndeshje në Kupën e Kombeve.

Fituesi shpërblehet me trofeun e Kupës së Kombeve.

Kualifikimet e Kupës së Botës

96 ekipe përparojnë nga kampionatet kontinentale në Kupën e Botës.

Çdo kontinent ka vendet e caktuara të Kupës së Botës, të cilat u jepen skuadrave më të mira të vendosura në secilin grup të fazës së grupeve të Kupës Kontinentale. Siç mund ta shohim në tabelën më poshtë, Evropa ka 32 vende të caktuara, Azi-Oqeani 21 vende të caktuara dhe Afrika dhe Amerika 12 dhe 20 secila.


Kontinenti Totali ekipeve Vëndet për Kupën e Botës
Europa 48 32 (4 [Replacement Error: Missing plural form for 'promovime/promovimet']/ grup)
Azia-Oqeania 42 21 (3 [Replacement Error: Missing plural form for 'promovime/promovimet']/ grup)
Afrika 24 12 (3 [Replacement Error: Missing plural form for 'promovime/promovimet']/ grup)
Amerika 30 20 (4 [Replacement Error: Missing plural form for 'promovime/promovimet']/ grup)

Një numër vendesh shtesë (Wildcards) do shpërndahen midis ekipeve që nuk do kulifikohen drejtpërdrejt nga grupet e Kampionatit Konetinental. Një play-off për 11 Wildcard-et fituese do zhvillohet midis 22 ekipeve më të mira që nuk kanë arritur kualifikimin për Kupën e Botës, duke marrë parasysh pikët dhe golavarazhin nëpër grupet e Kampionatit Konetinental.

Në play-off për Wildcard ekipi me vlerësimin më të lartë (do konsiderohen edhe rezultatet në Kupën e Botës të edicionit të kaluar) do ndeshet me ekpin me klasifikimin më të ulët. i dyti me të parafundit dhe kështu me rradhë. Ndeshjet Play-off do luhen me formulën vajtje-kthim dhe do të resetohen Shpirti Ekipit dhe Vetëbesimi para ndeshjes së parë. Fituesi kualifikohet me Wildcard për Kupën e Botës. Në rast barazimi, ndeshja e dytë do ketë kohë shtesë dhe penallti.

Renditja e ekipit Kombëtar

Çdo ekip kombëtar ka renditjen e tij i cili përdoret si hedhje e shortit të grupeve të Kampionatit Kontinental. 5 sezonet e fundit kanë një ndikim për këtë renditje, por efekti do kalbet me kalimin e kohës që do të thotë se shfaqjet më të vjetra kanë më pak efekt në renditje.

Ekzistojnë 3 faktorë që ndikojnë në renditje: rezultati i secilës ndeshje (M), rëndësia e ndeshjes (I) dhe sa e fortë ishte skuadra kundërshtare (T). Në mënyrë të veçantë, formula që përdoret për të llogaritur renditjen është si më poshtë: P = M x I x T


Rezultati i ndeshjes (M) Pikët Rëndësia e Ndeshjes (I) Pikët
Fitore 3 Kupa e Botës Gjysëmfinale/Finalja 4
Barazime 1 KB pjesa tjetër e raundeve 2.5
Humbje 0 Finalet Kontinentale 3
Penallti të fituara 2 Pjesa tjetër e ndeshjeve Kontinentale 2
Penallti të humbura 1 Kupa e Kombëve 1
Miqësoret 0

Për ndryshoren T, ne zbresim renditjen e ekipit kundërshtar nga numri 250.

Pastaj, renditja përfundimtare është numri mesatar i pikëve (P) i 5 sezoneve të fundit të peshuar me 100%, 70%, 50%, 30%, 20% me 100% të sezonit aktual dhe 20% 4 të sezoneve më parë. Renditjet azhurnohen pas çdo ndeshje.

Shorti Kupës Kontinentale

Për shortin e kampionatit kontinental ne përdorim Renditjen e Ekipit Kombëtar për të krijuar vazot e shortit. Pozicioni i parë i secilit grup është gjithmonë i rezervuar nga ekipet më të larta, ku në grupin 1 do të marrin skuadrën e parë më të mirë, grupin 2 skuadrën e dytë etj. Pastaj kemi 5 vazo shortit, një për secilin pozicion në grup të mbushur me pjesën tjetër të skuadrave të renditura sipas Renditjes së tyre. Për shembull, në Kampionatin Amerikan kemi 5 grupe me 6 ekipe. Pozicionet e para të secilit grup plotësohen nga 5 skuadrat më të mira bazuar në renditjen e tyre. Pastaj pozicioni i dytë mund të mbushet nga skuadrat 6 deri në 10, pozicioni i tretë nga ekipet 11 deri në 15 etj. Gjatë shortit tonë live, ne punojmë nëpër të gjitha grupet, derisa të jenë zbrazur të gjitha vazot dhe të gjitha grupet të popullohen.

Shorti Kupes së Botës

Renditja e skuadrës nga kampionati kontinental do të përcaktojë vendin e asaj skuadre në shortin e Kupës së Botës. Ekzistojnë 16 grupe në raundin e parë të Kupës së Botës, dhe skuadra e parë për secilin grup zgjidhet automatikisht. Skuadra më e mirë evropiane nga Kampionati Kontinetal e fazës së grupeve (BE #1 në tabelën më poshtë) do të jetë gjithmonë skuadra e parë e zgjedhur për Grupin 1, dhe skuadra e renditur 8 nga Amerika do të jetë gjithmonë skuadra e parë e zgjedhur në Grupin 16.

Pasi të jetë caktuar një ekip në secilin grup, të gjitha ekipet e tjera zgjidhen duke përdorur një short live. Renditja nga kampionati kontinental është ende shumë e rëndësishme, por në vend që të caktohen direkt në një grup, ekipet futen në vazo shortesh.Nëse vazhdojmë të shohim tabelën më poshtë, në kolonën për "Ekipi 2", katër skuadra do të futen në vazone parë të shortit. Këto janë skuadrat e renditura 8 në Afrikë, 7 në Afrikë, 6 në Afrikë dhe 5 në Afrikë. Nga kjo vazo shorti ata caktohen si skuadra e dytë në Grupet 1, 2, 3 dhe 4, siç vendoset nga shorti. 4 ekipe të reja futen në vazon e shortit të dytë dhe shortohen për Grupet 5, 6, 7 dhe 8. Ky proces vazhdon derisa të jenë zgjedhur 6 të ekipet për të gjitha 16 grupet.

Sistemi është gjerësisht përcaktues, duke u siguruar që ne nuk mund të marrim të gjitha ekipet më të mira nga kontinentet më të forta në të njëjtin grup. Por në të njëjtën kohë kemi dashur një element të rastit, në mënyrë që menaxherët tashmë nuk mund të përcaktojnë gjatë kampionatit kontinental se si do të duken grupet e ndryshme në Kupën e Botës, pasi kjo mund të bëjë që disa skuadra të humbin lojërat me qëllim për të marrë një short sa më të mirë në Kupën e Botës. Ajo gjithashtu e bën shortin live shumë më argëtues.


Grupi Ekipi 1 Ekipi 2 Ekipi 3 Ekipi 4 Ekipi 5 Ekipi 6
1 EU#1 AFR#8
VAZO#1
AME#9
VAZO#5
AZO#16
VAZO#9
EU#17
VAZO#13
V#11
VAZO#17
2 EU#2 AFR#7
VAZO#1
AME#10
VAZO#5
AZO#15
VAZO#9
EU#18
VAZO#13
V#10
VAZO#17
3 EU#3 AFR#6
VAZO#1
AME#11
VAZO#5
AZO#14
VAZO#9
EU#19
VAZO#13
V#9
VAZO#17
4 EU#4 AFR#5
VAZO#1
AME#12
VAZO#5
AZO#13
VAZO#9
EU#20
VAZO#13
V#8
VAZO#17
5 EU#5 AFR#4
VAZO#2
AME#13
VAZO#6
AZO#12
VAZO#10
EU#21
VAZO#14
V#7
VAZO#18
6 EU#6 AFR#3
VAZO#2
AME#14
VAZO#6
AZO#11
VAZO#10
EU#22
VAZO#14
V#6
VAZO#18
7 EU#7 AFR#2
VAZO#2
AME#15
VAZO#6
AZO#10
VAZO#10
EU#23
VAZO#14
V#5
VAZO#18
8 EU#8 AFR#1
VAZO#2
AME#16
VAZO#6
AZO#9
VAZO#10
EU#24
VAZO#14
V#4
VAZO#18
9 AME#1 AZO#8
VAZO#3
AME#17
VAZO#7
EU#16
VAZO#11
EU#25
VAZO#15
V#3
VAZO#19
10 AME#2 AZO#7
VAZO#3
AME#18
VAZO#7
EU#15
VAZO#11
EU#26
VAZO#15
V#2
VAZO#19
11 AME#3 AZO#6
VAZO#3
AME#19
VAZO#7
EU#14
VAZO#11
EU#27
VAZO#15
V#1
VAZO#19
12 AME#4 AZO#5
VAZO#3
AME#20
VAZO#7
EU#13
VAZO#11
EU#28
VAZO#15
AZO#21
VAZO#19
13 AME#5 AZO#4
VAZO#4
AFR#9
VAZO#8
EU#12
VAZO#12
EU#29
VAZO#16
AZO#20
VAZO#20
14 AME#6 AZO#3
VAZO#4
AFR#10
VAZO#8
EU#11
VAZO#12
EU#30
VAZO#16
AZO#19
VAZO#20
15 AME#7 AZO#2
VAZO#4
AFR#11
VAZO#8
EU#10
VAZO#12
EU#31
VAZO#16
AZO#18
VAZO#20
16 AME#8 AZO#1
VAZO#4
AFR#12
VAZO#8
EU#9
VAZO#12
EU#32
VAZO#16
AZO#17
VAZO#20

EU: Europa
AME: Amerika
AFR: Afrika
AZO: Azia / Oqeania
V: Vëndet e veçanta

Zgjedhjet

Zgjedhjet mbahen në fillim të sezonit, duke filluar dy ditë pas finales së botërorit. Çdo sezon të dytë zgjidhet trajneri kombëtar dhe çdo sezon të dytë zgjidhet trajnerin i U21. Secili trajner zgjidhet për 2 sezone, duke përfunduar mandatin e tij rreth një javë pas finales së botërorit. Vini re se ju do të duhet të keni luajtur Hattrick së paku për 1 sezon në mënyrë që të keni mundësinë që të votoni në zgjedhjet e kombëtares.

Fuqia votuese

Ju mund të votoni vetëm një herë në zgjedhje. Sidoqoftë, kjo votë mund të fitojë peshë shtesë në listën e fundit. Ky sistem i fuqisë së votimit shpërblen përkushtimin ndaj lojës, por arsyeja kryesore për të është të bëjë më të vështirë manipulimin e zgjedhjeve.

Nëse jeni një përdorues lokal, ju merrni votën tuaj të parë pas 1 sezoni në lojë. Pastaj fitoni një të dytë pas 5 sezonesh në lojë, një të tretë pas 10 sezonesh dhe një të katërt pas 15 sezonesh. Ekipet lokale mund të marrin gjithsej 4 vota në këtë mënyrë.

Nëse keni një ekip shtesë në një kampionat tjetër (përveç Hattrick International), ju merrni votën tuaj të parë pas dy sezonesh dhe një votim të dytë dhe përfundimtar të vjetërsisë pas 10 sezonesh.

Të gjithë përdoruesit marrin gjithashtu deri në dy vota të angazhimit, varësisht nga sa aktiv ka qenë menaxhimi i ekipit të tyre. Ne nuk do të shpjegojmë saktësisht se si funksionojnë këto, për ta bërë më të vështirë manipulimin e tyre, por ato janë projektuar që të arrihen shumë lehtë për çdo ekip të menaxhuar normalisht, por shumë e lodhshme për tu arritur nëse po mbani një grup skuadrash të rreme. Ju lutemi vini re se si përdorues, nuk do të shihni peshën e saktë të votës suaj, ne thjesht do të shpjegojmë parimet që qëndrojnë pas sistemit.

Skuadra e Kombëtares

Trajneri i kombëtares mund të zgjedh lirisht deri në 26 lojtarë (nga skuadra me pronarë të vërtetë), të cilët lojtarë e kanë kombësinë e duhur. Sidoqoftë, lojtarët e U21 duhet të jenë të paktën 19 vjeçarë dhe lojtarët e kombëtares duhet të jenë të paktën 22 vjeçarë. Pasi të zgjidhen, trajneri mund ti shohë të njëjtat të dhëna për lojtarët e ekipit kombëtar ashtu si ju që i shifni për ekipin tuaj.

Çdo ekip kombëtar ka përvojën e vet të rreshtimit dhe në fillim të çdo kampionati kontinental ose botërorë, trajnerët kombëtarë do të kenë rreth një javë kohë për të vendosur se cilat 6 rreshtime do të kenë përvojë të jashtëzakonshme, ndërsa pjesa tjetër do të fillojë nga shkalla e dobët. Koha e përzgjedhjes fillon një ditë pas përfundimit të zgjedhjeve e deri në rivendosjen e shpirtit dhe vetëbesimin e ekipit para ndeshjes së parë të kampionatit kontinental dhe në Javën e 12 e deri në rivendosjen e shpirtit dhe vetëbesimin e ekipit në Javën e 13.

Të kesh një lojtar në ekipin kombëtar

Nëse njëri nga lojtarët tuaj është në ekipin kombëtar, aftësia e tij për të luajtur për ekipin tuaj do të jetë e papërfillshme. Ndeshjet kombëtare dhe ndeshjet e klubit luhen në ditë të ndryshme, kështu që gjithmonë mund t’i përdorni lojtarët. Ndeshjet për ekipin kombëtar nuk do t'i japin lojtarit tuaj ndonjë stërvitje, megjithatë, ai rrezikon të lëndohet ndërsa luan për ekipin kombëtar.

Nëse lojtari juaj luan një ndeshje për kombëtaren atëherë klubi juaj merr përfitimet e mëposhtëm:

- Ulje të pagës së lojtarit prej 33% e deri në 40% e pagës, në varësi të veprimit të tij se nëse ai luan në ndonjë vend të huaj apo përkatësisht në vendlindjen e tij.

- Lojtari përfiton në përvojën e tij. Sasia e përvojës që ai mer vlerësohet ndryshe nga varësia e llojit të ndeshjeve që ai zhvillon dhe në rendin zbritës kemi gjysmë dhe finalen e botërorit, ndeshjet e botërorit, çerek gjysmë dhe finalen e kupës kontinentale. Ndeshjet e kupës kontinentale, kupën e kombëve dhe në fund të fundit, miqësoret e ekipit kombëtar.

- Nëse një lojtar lëndohet dhe duhet të largohet nga fusha gjatë një ndeshje për kombëtaren e tij, klubi dëmshpërblehet me 100% e pagës së tij mbështetur mbi numrin e parashikuar të javëve që pritet të zgjasë dëmtimi i tij. Kjo vlen si shtesë përveç uljes së rregullt të pagës së tij.

Meqenëse miqësoret e ekipit kombëtar nuk kanë të njëjtin intensitet, rreziku i dëmtimit të lojtarëve është sa gjysma e tij në ndeshjet e rregullta.

Vini re se nga ju pritet të mos dëmtoni ekipet kombëtare përmes sabotimit të lojtarëve tuaj të ekipit kombëtar. Administratorët e Ekipit Kombëtar, si zgjidhja e fundit, kanë të drejtë të lirojnë lojtarët në tregun e transferimeve në rast të sabotimit.


Nëse dëshironi të kandidoheni, ose thjesht doni të informoheni më tej, ju këshillojmë të lexoni rregullat e skuadrave kombëtare.

Kalendari i Kupa e Botës - Sezoni 1

Jav E hën E mar E mër E enj E pre E shtu E die
1 Zgjedhjet Votimet Zgjedhjet Votimet Zgjedhjet Votimet Zgjedhjet Votimet Zgjedhjet Votimet/Shorti Live
/Miqësoret
Zgjedhjet Votimet Zgjedhjet Votimet
2 Zgjedhjet
Rezultatet
- - - Miqësoret - -
3 - - SH.E./V.B. Rivendosur 100% rivendosur - K.K. Ndeshja 1 - -
4 K.K. Ndeshja 2 - - - K.K. Ndeshja 3 - -
5 K.K. Ndeshja 4 - - - K.K. Ndeshja 5 - -
6 - - - - K.K. Ndeshja 6 - -
7 - - - - K.K. Ndeshja 7 - -
8 - - - - K.K. Ndeshja 8 - -
9 - - - - K.K. Ndeshja 9 - -
10 - - - - K.K. Ndeshja 10 - -
11 - - - - K.K. Çerek-finalet - SH.E./V.B. Rivendosur 100% rivendosur
(Vetëm Wildcard)
12 K.K. Gjysmë-finaletV Ndeshja 1 - - - K.K. FinaletV Ndeshja 2 - Shorti Live
13 - - SH.E./V.B. Rivendosur 100% rivendosur - K.B. R1 Ndeshja 1 - -
14 K.B. R1 Ndeshja 2 - - - K.B. R1 Ndeshja 3 - -
15 - - - - K.B. R1 Ndeshja 4 - -
16 - - - - K.B. R1 Ndeshja 5 - -

Kalendari i Kupa e Botës - Sezoni 2

Jav E hën E mar E mër E enj E pre E shtu E die
1 - - - - K.B. R1 Ndeshja 6 - -
2 - - - - K.B. R1 Ndeshja 7 - -
3 - - - - K.B. R1 Ndeshja 8 - -
4 - - - - K.B. R1 Ndeshja 9 - -
5 - - - - K.B. R1 Ndeshja 10 - -
6 - - SH.E./V.B. Rivendosur 80% rivendosur - K.B. R2 Ndeshja 1 - -
7 K.B. R2 Ndeshja 2 - - - K.B. R2 Ndeshja 3 - -
8 K.B. R2 Ndeshja 4 - - - K.B. R2 Ndeshja 5 - -
9 - - - - K.B. R2 Ndeshja 6 - -
10 - - SH.E./V.B. Rivendosur60% rivendosur - K.B. R3 Ndeshja 1 - -
11 K.B. R3 Ndeshja 2 - - - K.B. R3 Ndeshja 3 - -
12 - - SH.E./V.B. Rivendosur 40% rivendosur - K.B. R4 Ndeshja 1 - -
13 K.B. R4 Ndeshja 2 - - K.B. R4 Ndeshja 3 - -
14 - - - - K.B. R5 Ndeshja 1 - -
15 K.B. R5 Ndeshja 2 - - - K.B. R5 Ndeshja 3 - -
16 K.B. Gjysmë-finalet - - K.B. Finalet - -

K.K.: Kupa Kontinentale
K.B.: Kupa e Botes
W.: Kualifikimet shtesë
SH.E.: Shpirti i Ekipit
V.B.: Vetëbesimi:
 
 
Server 081