Ne përdorim cookies - ato na ndihmojnë ne për tju dhuruar juve një ekzperincë më të mirë online.
Duke përdorur faqen tonë ju pranoni që ne mund të ruajmë dhe të aksesojmë cookies në paisjen tuaj.

Ndihmë »   Manuali »   Financat 

Financat

Si menaxher i klubit ju jeni përgjegjës për gjëndjen financiare të skuadrës. Ju duhet të paguani shpenzimet dhe të mblidhni të ardhurat e javës çdo fundjavë. Për të parë momentin e saktë të azhornimit të ligës tuaj kontrollo Kalendari Lokal. Për shëmbull nëse blini një lojtar me çmim 10 000 US$ lojtari është menjëherë i disponueshëm, dhe “kostot e përkohshmë” do të rriten me 10 000 US$.

Të ardhurat dhe shpenzimet

Në faqen e financave ju mund të shikoni buxhetin tuaj për këtë javë dhe gjëndjen financiare të javës që shkoj. Ja çfarë kuptimi kanë këto të dhëna:

Të ardhurat

Shikues: Të ardhurat tuaja nga ndeshja e ligës në fushën tuaj dhe nga ndeshja e mes-javës. Shikoni kapitullin 10 'Stadiumi' për më shum informacion rreth të ardhurave nga turrma.

Sponsorët: Çdo javë ju merrni një shumë parash nga sponsorët. Shikoni kapitullin "Fansat dhe sponsorët" për më shumë informacion.

Lojtarë të shitur: Kur ju shisni lojtarë, të ardhurat grumbullohen këtu. Shikoni kapitullin "Transfertat" për më shumë info.

Komision: Nëse ju merrni të ardhura si klubi mëm ose klubi i fundit i lojtarit, paratë do tregohen këtu. Shikoni kapitullin 'Transfertat' për më shumë info.

Të përkohshme: Këtu futen të ardhurat nga veprime të momentit si për shëmbull shitja e një lojtari, kuotat e abonimit të tifozëve dhe paratë nga çmimet.

Shpenzimet

Rrogat: Çdo javë ju paguani rrogat e lojtarëve tuaj. Për çdo lojtar ju paguani 250 US$ plus një shumë të caktuar bazuar në aftësitë e tij dhe moshën. Ju paguani 20% ekstra për lojtarët e huaj.

Stadiumi: Kostoja javore për mirëmbajtjen dhe menaxhimin e stadiumit tuaj. Shikoni kapitullin 10 'Stadiumi' për më shumë informacion.

Ndërtimi i Stadiumit: Kostoja e ndërtimit ose rrëzimit të stadiumit.

Stafi: Çdo anëtar i stafit do t'ju kushtojë midis 1 020 US$ dhe 33 840 US$ në javë, në varësi të nivelit të tij (1 deri në 5) dhe të kohëzgjatjes së kontratës (1 deri në 16 javë).

Shpenzimet e të rinjve: Shpenzimet javore për akademinë rionre ose për investimet në zbuluesit e talenteve.

Lojtarë të rinj: Kostoja juaj për të blerë lojtar të rinj. Shikoni kapitullin 'Transfertat' për më shumë info.

Të përkohshme: Këtu futen të gjitha kostot nga veprime të momentit si për shëmbull blerje lojtarësh, perjashtimi i specialistëve dhe promovimi i lojtarëve në skuadrën e parë.

Interes: Nëse jeni në borxhe atëherë do paguani interes për kredinë.

Fondet monetare dhe rezervat e Bordit

Bordi kufizon paratë në dispozicion në para të menaxherit për shpenzime të tilla si pagat, tarifat e transferimit të lojtarëve, apo projekte të stadiumit. Çdo pasuri përtej këtij kapitali punue do të rezervohet nga Bordi për të siguruar stabilitetin e ardhshëm të klubit. Nëse është e nevojshme, Bordi do të nxjerrë para nga rezervat në kapitalin e punuës, por vetëm në një normë të matur.

Drejtori Financiar, i cili mund të punësohet në stafin tuaj, mund të rrisë kapitalin qarkullues të punës dhe normën e kthimit nga rezervat e parave të gatshme.

Borxhet dhe falimentimi

Asgjë nuk ju pengon që të shpenzoni para, edhe nëse gjendja e llogarisë suaj është zero. Për shembull, ju mund të blini lojtarë ose të punësoni një trajner deri në një shumë prej 200 000 US$ edhe nëse jeni në borxh. Nëse e kaloni këtë vijë, aftësia juaj për të shpenzuar para është shumë e kufizuar, por gjithsesi keni një kredi 500 000 US$ nga banka. Jini të përgatitur për interesin e madh që do të duhet të paguani nëse hyni në humbje. Nëse arrini borxhin prej 500 000 US$ do merrni një paralajmërim për falimentim. Nëse nuk e rrisni balancën tuaj në limitin 500 000 US$ brënda dy javëve nga paralajmërimi, ju do detyroheni të largoheni nga sistemi i serive të Hattrick! Nëse skuadra ka në listën e merkatos një lojtar në shitje të cilit i është bërë një ofertë e cila ju lejon të arrini "zonën e sigurtë" ose ekipi juaj ka një sasi të mjaftueshme lekësh në rezervën e Dirigjencës, atëherë skuadra nuk do të shpallet e falimentuar.

 
 
Server 080