Ne përdorim cookies - ato na ndihmojnë ne për tju dhuruar juve një ekzperincë më të mirë online.
Duke përdorur faqen tonë ju pranoni që ne mund të ruajmë dhe të aksesojmë cookies në paisjen tuaj.

Tifozët dhe sponsorët

Sponsorët dhe tifozat janë përgjegjës për burimin e disa të ardhurave të klubit. Për këtë arsye, është shumë e këshillueshme që të keni mardhenie të mira me ata duke mbajtur gjëndjen e tyre sa më lart – kjo do t’ju vlejë në fund.

Gjëndja e Tifozëve

Anëtarët e klubit tuaj vendosin shumë kur flitet për financat e ekipit. Pagesat e anëtarësimit (30 US$ / pjestar) pagohet një herë për çdo sezon, për më tepër, gjëndja e tyre ndikon të ardhurat nga biletat e stadiumit.

Mënyra më e lehtë për të mbajtur gjëndjen e tyre sa me lart, dhe të tërheqësh më shumë tifozë, është që të përmbushësh (ose edhe tejkalosh) pretendimet e tyre. Gjëndja aktuale e tifozave mund të vërehet në faqen e tifozave.

Shpresat për sezonin

Në fillim të çdo sezoni, tifozat do t’ju thonë se çfarë presin nga ekipi. Pretendimet e tyre varen më shumë nga çfarë ndodhi sezonin e kaluar, çfarë fansat pritën të ndodhi dhe çfarë ndodhi në të vërtetë.

Ndërsa skuadra juaj avancon (ose bie) nga liga, tifozat tuaj do të ambientohen gradualisht me ndryshimet e reja. Nëse ju sapo u ngritët në një seri të re, tifozat nuk do të presin shumë nga sezoni i ri. Nëse qëndron në të njëjtin division sezon mbas sezoni, atëhere tifozat do të kënë tendencën që të shpresojnë për më shumë.

Pretendimet për ndeshjen

Parashikimet e sezonit influencojnë parashikimet për çdo ndeshje. Në faqen e Tifozave, ju mund të shihni se çfarë pretendimesh kanë tifozat për çdo ndeshje. Zakonisht, tifozat presin më shumë nga ju kur ndeshja luhet në shtëpi.

Nëse rrezultati i ndeshjes është çfarë ata parashikuan, ata do t’ju pëlqëjnë në rast të një fitoreje (dhe nuk do të mërziten shumë nëse parashikimet e nje humbjeje dolën të vërteta dhe ekipi humbi). Nëse rrezultati i tejkaloi parashikimet, gjëndja i tyre do të jetë shumë më e mirë. Por nëse rrezultati është më i dobët sesa parashikimet, kjo do të influencojë gjëndjen e tyre negativisht. Për raundin e parë të sezonit, reagimi i fansave ndaj rezultatit do jetë më i qetë.

Në fillim të sezonit, parashikimet e ndeshjeve janë bazuar në pritjet sezonale e tifozëve të dy ekipeve. Ndërsa sezoni vazhdon, pozicioni në ligë dhe numri i pikëve të dy ekipeve bëhen shumë të rëndësishme. Ne ndeshjet e kupës, tifozat i bazojnë pretendimet e tyre vetëm në shpresat e sezonit (duke përfshirë ligën ku luajnë) për të dy ekipet.

Qëndrimi i ekipit dhe rezervat e parave influencojnë tifozët

Duke i urdhëruar lojtarët e juaj që të luajnë “Qetë” , ose të luajnë “Ndeshjen e Sezonit” gjithashtu influencon reagimin e tifozave ndaj rezultatit të ndeshjes. Nese rezultati është siç ishte pritur (ose më mirë), duke luajtur “Qetë” ju do të zvogëloni efektin pozitiv, dhe “Ndeshja e Sezonit” do të rris efektin pozitiv.

Nëse rrezultati është më i dobët se ai i parashikuar, duke luajtur “Qetë” ju do të rrisni efektin negativ dhe “Ndeshja e sezonit” do ta zvogëlojë efektin negativ.

Nëse ju keni shumë para, tifozat tuaj do të jenë më të vështirë për tu kënaqur sepse ata mendojnë qe ju i keni paratë për të investuar në ekip, që të jeni të suksesshëm. Tifozet e ekipeve të pasura reagojne shumë ndaj humbjeve, dhe më pak ndaj fitoreve se sa tifozët e ekipeve të varfëra. Sa më shumë para që ekipi juaj të ketë, aq më e madhe influenca e këtyre ndjenjave të tifozëve.

Sponsorët

Sponsorët preferojnë të përkrahin një klub sportiv me imazh të mirë tek i cili mund të mbështeten. Sa më i madh të jetë suksesi i skuadrës suaj dhe sa më i madh të jetë klubi i fansave të tij, aq më i mirë do të jetë edhe imazhi (dhe do ketë më shumë para sponsorësh). Gjëndja e sponsorëve tuaj mund të shihet në faqen e financave.
 
 
Server 081