Ne përdorim cookies - ato na ndihmojnë ne për tju dhuruar juve një ekzperincë më të mirë online.
Duke përdorur faqen tonë ju pranoni që ne mund të ruajmë dhe të aksesojmë cookies në paisjen tuaj.

Ndihmë »   Manuali »   Miqësoret 

Miqësoret

Nëse nuk jeni duke luajtur në kupë keni gjithmonë mundësinë për të stërvitur lojtarët tuaj në pozicionet e duhura, ose të praktikoni ndeshje të ndryshme. Shpesh lihen rezervat të luajnë dhe të stërviten, por gjithashtu mund të jetë një mundësi e mirë për të testuar dhe stërvitur formacione të reja dhe urdhëra të rinj. Pse jo, mund të sfidoni edhe shokun tuaj të ngushtë për një çështje nderi.

Të caktosh një miqësore

Mënyra me e lehtë për të caktuar një miqësore është ta shtoni ekipin tuaj te radha e miqësoreve te faqa e sfidave. Zgjedhni çfarë lloj ndeshje dhe kundërshtari doni dhe "radha" do caktojë një ndeshje miqësore automatikisht kundra një ekipi (përderisa kriteret e vendosura nga ekipi tjetër përpudhen me kriteret tuaja).

Për sa kohë do jeni jashtë kupës dhe nuk keni vendosur asnjë ndeshje miqësore, mund të sfidoni cilindo kundërshtarë që gjithashtu nuk ka caktuar një miqësore. Disa ekipe mund të mos jenë të gatshme për sfida për shkak të preferencave të tyre ose statusit të Liçencës së Menaxherit.

Të gjitha sfidat (së bashku me skuadrat të cilat ju kanë sfiduar) janë të shfaqura në faqen e “Sfidave”. Sapo te krijohet ndeshja miqësore, ajo do të duket në faqen e takimeve, dhe ju mund të zgjidhni formacionin tuaj në menyrën normale.

Miqësoret gjatë pushimit të sezonit

Gjatë javëve 15 dhe 16 ju do të jeni në gjendje për të luajtur miqësore gjatë fundjavës për aq kohë sa ato nuk bien ndesh me ndeshjen kualifikuese.

Gjatë kësaj periudhe, sfidimi për një miqësore do të funksionojë pak më ndryshe. Kur bën një sfidë, një opsion do të shfaqet, ku ju mund të zgjidhni nëse sfida është për një miqësore mesjave apo fundjave.

Dritarja e sfidës për ndeshjet e fundjavës, pa marrë parasysh nëse ato janë ndërkombëtare ose kombëtare, do të jetë e hapur nga e hëna në orën 06:00 deri të premten në orën 23:59.

Llojet e ndeshjeve miqësore

Ka dy lloje ndeshjesh miqësore: ndeshje miqësore (normale) dhe ndeshje miqësore (me rregullat e kupës). Në ndeshjet miqësore me rregullat e kupës fituesi vendoset pas kohës shtesë (dhe ndoshta pas penalltive) nëse koha e rregullt ka përfunduar në barazim.

Miqësoret ndërkombëtare

Ju mund të zgjidhni të luani jashtë shtetit, ose të ftoni një skuadër të huaj në stadiumin tuaj. Nëse luani jashtë shtetit, ndeshja do të luhet në orarin lokal të stadiumit ku luhet ndeshja. Për shëmbull, nëse ju luani në Portugali, ndeshja do të luhet në orarin normal Portugez të Mërkurën (në orën 9.45 të darkës sipas Orës së Europës Qëndrore CET).

Pamvarësisht se ku do udhëtoni, ekipi juaj do niset në 6:00 p.m. (CET) të Martën dhe do kthehet rreth 8:00 a.m. (CET) të Ejnten. Miqësoret ndërkombëtare duhet të caktohen deri të Martën maksimumi në 6:00 p.m. (CET) dhe ju nuk mund të caktoni një miqësore tjetër deri sa të ktheheni Të Ejnten. Nëse ekipi juaj nuk luajti një miqësore ndërkombëtare, mund të filloni të caktoni një miqësore ndërkombëtare për javën tjetër në orën 6.00 a.m. të së Enjtes

Çdo udhëtim jashtë shtetit do t'ju kushtojë [PRICE], por miqësoret ndërkombëtare tërheqin më shumë spektatorë nga ana tjetër.

Të Ndryshme

Turrma që vjen në stadium për miqësoret është goxha më e vogël sesa për ndeshjet e kompeticionit. Miqësoret me rregulla kupe tërheqin më shumë spektatorë sesa miqësoret normale, dhe miqësoret ndërkombëtare tërheqin edhe më shumë.

Vetëbesimi dhe shpirti i ekipit nuk ndikohen, as tifozët dhe gjëndja e tyre. Gjithashtu, rreziku për dëmtime nuk është më i vogël thjesht për faktin që është miqësore.

Të luash në fushë asnjëanëse

Nëse doni që të luani një miqësore duke mos përfituar nga avantazhi i fushës, ju mund të luani në fushë asnjanëse. Por po të luani në një stadium në zonën tuaj përsëri do e keni avantazhin e ekipit vendas (edhe sikur të jeni listuar si ekipi mik). Pronari i stadiumit nuk do përfitoj gjë nga ky eveniment.

Panvarësisht se ku luani, një ndeshje me një ekip të huaj quhet miqësore ndërkombëtare.

 
 
Server 080