We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Nationale ploegen

Vanaf januari 2021, gelden er nieuwe regels voor nationale teams.

Net als in de echte voetbalwereld heeft Hattrick nationale ploegen die de strijd aangaan met ploegen uit andere landen. Maar in Hattrick wordt de bondscoach gekozen door jou! Elk land heeft, naast zijn nationale elftal, ook een U20-elftal, waarin alleen spelers mogen meedoen die 20 jaar of jonger zijn. Dat betekent dat elk land twee bondscoaches heeft, die door de gebruikers zelf worden verkozen.

De World Cup

De World Cup wordt om de twee seizoenen gehouden en begint met een kwalificatieronde, waarna 32 ploegen doorstoten naar het toernooi. Er zijn drie groepsrondes met vier landen per groep. De eerste twee van elke groep mogen naar de volgende ronde. De laatste twee rondes (halve finales en finale) werken met rechtstreekse uitschakeling. De World Cup U20 begint altijd in het seizoen na de reguliere World Cup en verloopt op dezelfde manier.

De loting voor de kwalificatieronde is gebaseerd op een rangschikking (op basis van resultaten in vorige World Cups). Wanneer er geen wedstrijden voor de World Cup plaatsvinden, kunnen de nationale ploegen oefenwedstrijden spelen.

Verkiezingen

De bondscoaches worden telkens gekozen voor twee seizoenen. De dag na de finale van de World Cup (in het begin van het seizoen) loopt het contract van de coach af en komen er nieuwe verkiezingen.

Denk erom dat je het spel minstens een seizoen lang moet gespeeld hebben om je stem te kunnen uitbrengen.

De nationale ploeg

De bondscoach selecteert maximaal 26 spelers (uit ploegen met echte eigenaars) uit alle bestaande spelers met dezelfde nationaliteit als de ploeg die hij vertegenwoordigt. Eens een speler geselecteerd is, ziet de bondscoach dezelfde gegevens over die speler van de nationale ploeg als de eigenaar van de speler.

Een international in je ploeg

Als een van je spelers wordt geselecteerd voor de nationale ploeg, dan kan je hem net als ervoor blijven opstellen voor je eigen wedstrijden. Interlands en clubwedstrijden worden gewoonlijk op verschillende dagen gespeeld (behalve voor Hattrick International). Je speler krijgt geen training voor de interlands, maar hij loopt wel het risico op een blessure wanneer hij speelt met de nationale ploeg.

Als je speler een wedstrijd speelt voor de nationale ploeg, dan heeft dat een aantal voordelen:

- De eigenaar krijgt een korting op het spelersloon van 33 of 40% (afhankelijk van het feit of de speler bij een buitenlandse ploeg speelt of niet).

- De speler doet heel wat ervaring op.

- Als de speler geblesseerd raakt en van het veld afmoet tijdens een interland, dan krijgt de eigenaar bovenop de normale loonsvermindering een vergoeding die 100% van zijn basisloon bedraagt maal het geschatte aantal weken blessure.

Denk erom dat het verboden is om nationale ploegen te ondermijnen door hun spelers te 'saboteren'. De National Team Administrators beschikken over de mogelijkheid om deze spelers op de transfermarkt te plaatsen bij sabotage.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als bondscoach of er meer over wilt weten, vind je meer info bij de regels voor nationale ploegen.
 
 
Server 080