We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Extra club

Als Supporter Platinum of Diamond heb je de mogelijkheid om een extra club te beheren. Dit staat volledig los van je eerste ploeg, met eigen spelers, een eigen stadion, eigen financiën, jeugdspelers enzovoort.

Extra club oprichten

Je kunt gelijk wanneer een extra club oprichten. De club mag aantreden in eigen land of in het buitenland, zolang er in het land in kwestie nog plaats is.

Je bijkomende club start met wat centen (net als elke andere nieuwe club), maar je hoeft geen managertest af te leggen.

Algemene regels

Je kan tot twee extra clubs beheren.

Je kan geen spelers transfereren tussen je eigen clubs. Het is ook niet mogelijk om spelers te kopen waarvoor je met een van je andere ploegen moederclubgeld of vorigeclubgeld zou ontvangen.

Extra club in eigen land

Je eerste en je tweede club kunnen niet in dezelfde reeks aantreden (in dezelfde klasse kan wel) en geen kwalificatiewedstijden tegen elkaar spelen. Hetzelfde geldt voor bekerwedstrijden (met uitzondering van de finale).

Als beide ploegen samen in de hoogste klasse zouden terecht komen, dan zal diegene die als laatste naar daar zou promoveren, daarvoor niet meer in aanmerking komen. De ploeg die had moeten zakken om plaats te maken voor het niet-promoverende team, zal alsnog in de hoogste klasse blijven.

Promoveren beide clubs tegelijk naar eerste, dan krijgt enkel je eerste club een ticket voor de hoogste klasse.

Extra club in ander land

Hoeveel plaats er is voor 'buitenlandse' clubs in een land, hangt af van het aantal niet-gebruikte ploegen in dat land, en dit hangt af van de grootte van de competitie in dat land en het aantal gebruikers.

Minimaal 50% van de clubs in een land zijn voorbehouden voor lokale gebruikers. In een competitie met 168 clubs zijn er dus minstens 84 voor lokale managers (de rest kan ingenomen worden door lokale of buitenlandse gebruikers). Zodra een competitie 90% vol zit, reserveren we de resterende plaatsen voor lokale managers.

Van reeks wisselen

Ook tweede ploegen kunnen in een bepaalde periode van het tussenseizoen van reeks wisselen (indien mogelijk), maar uiteraard niet naar de reeks waarin de andere club van dezelfde eigenaar reeds speelt.

Vlaggen

Vlaggen verzamelen gebeurt afzonderlijk. Elke club heeft dus een eigen verzameling.

Het verzamelen van vlaggen verloopt op dezelfde manier bij extra clubs.

Wapenfeiten

Wapenfeiten zijn iets wat de manager verzamelt. Dit gebeurt dus niet per club.

Stemmen in verkiezingen

Wanneer je een bijkomende ploeg hebt in een ander land (met uitzondering van Hattrick International), dan krijg je een eerste stem na twee seizoenen en een bijkomende (en tevens laatste) stem na 10 seizoenen.

Faillissement

Gaat je hoofdclub bankroet, dan ben je ook je extra club kwijt.

Gaat je extra club bankroet, dan kun je een nieuwe club oprichten zestien weken nadat je je vorige extra club hebt opgericht (dus als je je extra club langer dan zestien weken hebt gehad, kun je meteen een nieuwe oprichten).

Extra club stopzetten

Je kan je extra club gelijk wanneer stopzetten, maar dan moet je wel zestien weken wachten (te tellen vanaf het moment dat je je extra club hebt opgericht) voor je een nieuwe kan oprichten. Je kan een extra club nog niet sluiten, zolang je nog spelers hiervan op de transfermarkt hebt staan.

Platinum- of Diamond-abonnement afgelopen

Als je Platinum- of Diamond-abonnement afloopt, blijf je nog één week manager van je extra club, maar na die week kan je geen beheersdaden meer stellen. 7 weken na het aflopen van je abonnement, zal je extra club dan automatisch losgekoppeld worden van je account. Koop je tijdens die 7 weken opnieuw Platinum of Diamond, dan wordt je toegang tot je vertrouwde tweede ploeg weer geactiveerd. Doe je dat niet, dan wordt de club eigenaarloos en verlies je definitief je toegang.

 
 
Server 081