We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Het stadion

Je club begint met een klein stadion, dat je gedurende je Hattrick-carrière kunt uitbreiden. Op de pagina van je stadion kun je alle details van je stadion bekijken en beheren.

Inkomsten en kosten

Je kunt kiezen uit vier verschillende soorten plaatsen, die verschillen qua opbrengst en wekelijkse onderhoudskosten.

  Opbrengst Wekelijkse kosten
Staanplaatsen 7 US$ 0.5 US$
Zitplaatsen 10 US$ 0.7 US$
Overdekte zitplaatsen 19 US$ 1 US$
Vipplaatsen 35 US$ 2.5 US$

In de wedstrijdverslagen van je thuiswedstrijden kun je zien hoeveel tickets er voor elk type zijn verkocht. De verdeling van de ticketinkomsten verschilt afhankelijk van het type wedstrijd:

Competitiewedstrijden: de thuisploeg krijgt alle inkomsten.

Bekerwedstrijden: de thuisploeg krijgt 2/3e van de inkomsten, de bezoekers krijgen 1/3e. Dit geldt niet voor de laatste zes rondes, die op neutraal terrein gespeeld worden en waarbij de inkomsten fifty-fifty verdeeld worden.

Oefen- en kwalificatiewedstrijden: de inkomsten worden gelijk verdeeld.

Toeschouwers

Hoeveel volk er komt opdagen in je stadion, hangt vooral van je supporters af. De stemming van je supporters en de grootte van je supportersclub zijn hierbij het belangrijkst. Hoeveelste je staat in je reeks en het verschil in plaats met je tegenstander spelen ook een rol (voor competitiewedstrijden).

De supporters van je tegenstander (aantal en stemming) spelen eveneens een rol, want zij komen ook graag kijken. Het is ook interessant om te weten dat er meer volk komt opdagen naarmate het seizoen vordert. Algemeen gezien zal je stadion dus voller zitten op het einde van het seizoen.

Natuurlijk speelt ook het weer een rol. Er komen minder toeschouwers als het slecht weer is, maar wie toch opdaagt, zal eerder een duurder kaartje kopen voor een overdekt zitje. Als je over voldoende geschikte zitplaatsen beschikt, is het best mogelijk dat je inkomsten ongeveer gelijk blijven, ongeacht het weer.

Je stadion verbouwen

Om je stadion te verbouwen moet je een bouwfirma inhuren. Dat zal een week of langer duren, afhankelijk van de grootte van de verbouwing. Je betaalt een vaste prijs van 10 000 US$ en extra kosten per plaats die je bouwt of verwijdert. Ondertussen blijven echter alle bestaande plaatsen beschikbaar.
  Bouwkosten Sloopkosten
Staanplaatsen 45 US$ 6 US$
Zitplaatsen 75 US$ 6 US$
Overdekte zitplaatsen 90 US$ 6 US$
Vipplaatsen 300 US$ 6 US$

Het is een goed idee om je fans een mix van de verschillende soorten plaatsen aan te bieden. De meesten willen een staanplaats, dus daar moet je de meeste plaatsen van voorzien. Bepaalde supporters komen echter alleen naar een wedstrijd als ze kunnen zitten (en sommigen vragen ook nog een dak boven hun hoofd), dus van die plaatsen moet je er ook redelijk wat hebben. En dan is er natuurlijk de plaatselijke 'chichiclub' die in een hippe vipbox wil plaatsnemen. Die laatste groep is niet zo groot, maar je ziet ze toch maar beter niet over het hoofd. De opkomst voor overdekte zitplaatsen en vipplaatsen wordt niet zo hard beïnvloed door slecht weer als voor andere plaatsen.

 
 
Server 081