We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Voorbeelden van automatisch bieden

Twee automatische bieders tegen elkaar

Wanneer twee automatische bieders het tegen elkaar opnemen, zal de club die als tweede een automatisch bod plaatst eerst een normaal bod plaatsen (dus een minimale verhoging van het huidige bod). Daarna zal het systeem het maximumbod van beide clubs vergelijken en onmiddellijk het beslissende bod plaatsen.

Een voorbeeld om dit te verduidelijken: Club A voert een maximumbod van €50 000 in en plaatst zo een bod van €20 000. Daarna voert club B een maximumbod van €40 000 in. De biedingen zullen vervolgens als volgt verlopen:

Club A - €20 000
Club B - €21 000
Club A - €41 000

Zoals je ziet, bekijkt het systeem het maximumbod van beide clubs en slaat alle biedingen over totdat club A het maximumbod van club B (€40 000) minimaal verhoogt.


Wat gebeurt er wanneer twee clubs hetzelfde maximumbod instellen?

Wanneer twee clubs hetzelfde maximumbod invoeren, is de basisregel dat de eerste bieder dat bod mag maken. In het voorbeeld van hierboven, maar dan met een maximumbod van €50 000 van Club B, zal het als volgt verlopen:

Club A - €20 000
Club B - €21 000
Club A - €50 000

Het systeem bekijkt de twee biedingen en slaat alle biedingen tot het maximumbod over. Aangezien het maximumbod van beide clubs gelijk is, krijgt de club die dit bod als eerste invoerde het voorrecht om dat bod te plaatsen.


Wat gebeurt er wanneer een manueel bod toevallig even hoog is als een eerder ingevoerd maximumbod?

Als iemand een gewoon bod plaatst dat even hoog is als het maximumbod van een eerdere bieder (d.w.z. de insteller van het maximumbod) dan krijgt de manuele bieder het voorrecht om dat bod te plaatsen. Met andere woorden, manuele biedingen gaan boven automatische biedingen. Het bieden verloopt dan als volgt:

Club A - €20 000
Club B - €50 000


Wat gebeurt er wanneer een manueel bod lager is dan een ingevoerd maximumbod, maar dat maximumbod niet hoog genoeg om het bod met 2% te verhogen?

Opnieuw gebruiken we hier de regel dat het voorrecht naar de manuele bieder gaat. We nemen nogmaals het voorbeeld van hierboven, maar dan met een handmatig bod van €49 500 van club B. Club A kan daar met een maximumbod van 50 000 niet over en dus blijft het bod van club B staan. Het bieden verloopt dan als volgt:

Club A – 20 000€
Club B – 49 500€


<< Terug
 
 
Server 080