We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

De trainer

Je trainer is een belangrijk iemand, die verantwoordelijk is voor de training en het inspireren van je spelers.

Trainersvaardigheden

Trainersvaardigheid: een degelijke trainer kent de juiste methodes om spelers beter te maken. Hoe hoger de vaardigheid van je trainer, hoe meer effect de training zal hebben. Een trainer kan nooit beter zijn dan 'uitstekend'. Alle nieuwe clubs krijgen een 'redelijke' trainer om te beginnen.

Leiderschap: naast het plannen van de trainingsactiviteiten moet je trainer je spelers ook kunnen inspireren. Over het algemeen zal je teamgeest beter zijn als het leiderschap van je trainer hoger is.

Tactiek: je trainer kan aanvallend, verdedigend of neutraal ingesteld zijn. Dit heeft alleen invloed op de prestaties tijdens de wedstrijd. Een aanvallende trainer zorgt voor een sterkere aanval ten koste van de verdediging, een verdedigende trainer doet net het omgekeerde. Een verdedigende trainer verbetert je verdediging een klein beetje meer dan dat een aanvallende de aanval verbetert, maar het nadeel van beide is even groot. Een neutrale trainer is noch verdedigend, noch aanvallend ingesteld en verbetert of verzwakt dus geen enkel deel van de ploeg.

Daling van vaardigheden

Zodra je trainer langer dan een seizoen bij je club is, zal zijn leiderschap langzaam verminderen. Wanneer hij rampzalig leiderschap heeft, zal zijn trainersvaardigheid afnemen.

Veranderen van trainer

Als je niet tevreden bent met je trainer, kan je ofwel een nieuwe aannemen die van buitenaf komt, ofwel één van je spelers tot trainer promoveren. Je kan van trainer veranderen door in het menu 'Mijn club' de pagina 'Personeel' te selecteren.

Alle trainers van een bepaald vaardigheidsniveau zijn gelijk. Als je een redelijke trainer aanneemt, zal hij altijd 'gemiddeld' redelijk zijn en niet 'hoog' of 'laag' redelijk. Een uitstekende trainer is echter maar een half niveau beter dan een goede.

Als je een nieuwe trainer aanneemt, wordt je huidige trainer een gewone speler van je club. Je kunt hem echter niet verkopen en hij kan ook niet opnieuw trainer worden. Als je hem niet wilt houden, zul je zijn contract dus moeten verbreken.

Een externe trainer aannemen

Wanneer je een nieuwe trainer zoekt, beslis je eerst welke tactische ingesteldheid je wilt, en dan beslis je hoe goed je trainer moet zijn. Elke combinatie van leiderschap en vaardigheid heeft een vaste prijs. Hoe beter de trainer, hoe duurder hij zal zijn.

Een speler trainer maken

Wanneer je een speler promoveert tot trainer, zal hij zijn leiderschap behouden. Zijn ervaring bepaalt hoe hoog zijn trainersvaardigheid kan zijn en hoeveel het je kost om hem tot een trainer van dat niveau op te leiden. Als je een zeer ervaren speler met hoog leiderschap hebt, kan dit dus heel voordelig zijn. De speler kan echter geen hogere trainersvaardigheid bereiken dan zijn ervaring en hij moet minstens één seizoen (16 weken) deel uitmaken van je ploeg voordat je hem kan omscholen tot trainer.
 
 
Server 081