We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Oefenwedstrijden

Om zoveel mogelijk spelers op de juiste positie te trainen, zijn oefenwedstrijden de perfecte oplossing als je niet in de beker speelt. Deze wedstrijden zijn ook ideaal om formaties en tactieken uit te proberen of om een vriend uit te dagen voor een wedstrijdje.

Een oefenwedstrijd regelen

De gemakkelijkste manier om een oefenwedstrijd te regelen is door je team toe te voegen aan de speelvijver (pagina Uitdagingen). Kies een wedstrijdtype en wat voor tegenstander je wilt, en dan wordt er automatisch een club uit de speelvijver gekozen en een wedstrijd geregeld (zodra jij en een andere ploeg aan elkaars criteria voldoen).

Eerst heb je een tegenstander nodig. Als jij en de andere ploeg nog geen oefenwedstrijd hebben geregeld en niet in de beker spelen, kun je de andere ploeg uitdagen (tenzij de andere ploeg haar Managerdiploma nog niet heeft of heeft aangegeven niet uitgedaagd te willen worden).

Je kan zien wie jou heeft uitgedaagd (en omgekeerd) onder Mijn Club>>A-ploeg>>Uitdagingen. Wanneer de uitgedaagde club de uitdaging aanvaardt, wordt de wedstrijd zichtbaar in je wedstrijdprogramma en kan je je ploegorders ingeven.

Oefenwedstrijden tussenseizoen

Tijdens week 15 en 16 van elk seizoen, kan je ook oefenwedstrijden spelen in het weekend, tenminste wanneer je niet datzelfde weekend reeds een kwalificatiewedstrijd op je planning hebt staan.

Tijdens deze periode zullen uitdagingen voor oefenwedstrijden enigszins anders werken. Wanneer je dan iemand uitdaagt, verschijnt er een dropdownmenu waarin je kan selecteren of het gaat om een oefenwedstrijd die in het midden van de week gespeeld zal worden of een die in het weekend zal plaatsvinden.

De periode waarin je iemand kan uitdagen voor een weekendwedstrijd loopt van maandag 6:00 tot vrijdag 23:59 (gedurende week 15 en week 16) en is hetzelfde voor het uitdagen van nationale en internationale tegenstanders.

Soorten oefenwedstrijden

Er zijn twee soorten oefenwedstrijden: wedstrijden met normale regels en wedstrijden met bekerregels. Eindigt een oefenwedstrijd met bekerregels op een gelijkspel, dan volgen er verlengingen (en eventueel strafschoppen).

Internationale oefenwedstrijden

Je kunt ook oefenwedstrijden spelen in andere landen of buitenlandse clubs uitnodigen naar jouw stadion. Wanneer je in het buitenland speelt, zal de wedstrijd starten volgens de wedstrijdtijden van het land waar het stadion zich bevindt. Als je bijvoorbeeld in Portugal speelt, dan zal je wedstrijd plaatsvinden op de normale Portugese wedstrijdtijd: woensdag om 21.45 uur (MET).

Ongeacht je bestemming vertrekt de ploeg dinsdag om 18.00 uur (MET) en komen de spelers terug op donderdag om 8.00 uur (MET). Internationale oefenwedstrijden moeten ten laatste op dinsdag 18.00 uur (MET) worden geregeld. Je kan bovendien geen oefenwedstrijden regelen terwijl je in het buitenland zit. Als je geen internationale oefenwedstrijd hebt gespeeld, kun je op donderdag al vanaf 6.00 uur (MET) een internationale oefenwedstrijd regelen voor de week erop.

Wanneer je naar het buitenland reist, kost dat 6 000 US$, maar internationale oefenwedstrijden zorgen wel voor wat meer toeschouwers.

Overige

Er komen heel wat minder toeschouwers opdagen voor oefenwedstrijden dan voor competitiewedstrijden. Oefenwedstrijden met bekerregels zorgen voor wat meer toeschouwers en internationale oefenwedstrijden voor nog wat meer.

Oefenwedstrijden hebben geen invloed op je zelfvertrouwen, teamgeest of je supporters en hun stemming. Het risico op blessures tijdens een oefenwedstrijd is even groot als tijdens een andere wedstrijd.

Wedstrijden op neutraal terrein

Als je niemand thuisvoordeel wilt geven, kun je kiezen voor een wedstrijd op neutraal terrein. Denk er echter om dat je thuisvoordeel krijgt zolang je in je eigen regio speelt, ook al ben je de uitploeg. Oefenwedstrijden op neutraal terrein brengen de eigenaar van het stadion geen geld op.

Wedstrijden tegen een buitenlandse ploeg worden steeds beschouwd als internationale oefenwedstrijden, ongeacht waar je speelt.

 
 
Server 081