We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Wissels

Zoals vermeld in het hoofdstuk over de opstelling, neemt bij een blessure een bankzitter automatisch de plaats in van de speler die het veld verlaat. Je kunt echter ook voorwaardelijke wissels plannen.

Voorwaardelijke wissels

Het is mogelijk om vooraf wissels te plannen voor een wedstrijd en zo een geniale tactische zet te doen of een vermoeide speler te vervangen door een frisse invaller. Je kunt bijvoorbeeld een spits vervangen door een extra verdediger om je voorsprong te verdedigen of net het omgekeerde doen als je achter staat. Het is ook mogelijk om de individuele orders van een speler te wijzigen.

Een voorwaardelijke wissel toevoegen

Als je een wissel wilt toevoegen open je het tabblad 'Wissels & individuele orders' bij je wedstrijdorders. Kies welke speler het veld moet verlaten en wie zijn vervanger is. Vervolgens bepaal je de voorwaarden voor de wissel. Je kunt kiezen om een wissel door te voeren op een bepaald moment en/of op basis van de score (klik op 'Geavanceerd'). Onder Geavanceerd kun je ook wisselen wanneer een speler (van jou of van de tegenstander) rood heeft gekregen en de positie van de speler wijzigen.

Individuele order wijzigen

Op dezelfde pagina kun je een speler ook een andere individuele order geven. Het systeem lijkt op dat van de wissels: je kiest de speler in kwestie en bepaalt vervolgens onder welke voorwaarden zijn individuele order verandert.

Je kunt vijf spelersorders toevoegen.

Je kunt maximaal vijf spelersorders toevoegen (wissels en wijzigingen van individuele orders). Denk er ook om dat de scheidsrechter niet meer dan drie wissels zal toelaten!

Je spelersorders vinden plaats zodra aan de voorwaarden is voldaan.

Zodra aan alle voorwaarden is voldaan, worden je spelersorders uitgevoerd. Wordt er niet aan de voorwaarden voldaan, dan worden ze ook niet uitgevoerd. Als je een wissel plant in de 65e minuut bij gelijk welke stand, vindt die wissel plaats in de 65e minuut. Als je echter een wissel plant in de 70e minuut wanneer je voor staat, vindt die wissel plaats vanaf minuut 70 zodra je voor staat. Als je dus pas op voorsprong komt in minuut 80, zal je wissel dan pas plaatsvinden.

Stel, je hebt twee orders ingevoerd voor minuut 70: één voor als je voor staat en één voor als je voor staat met meer dan één doelpunt. Wanneer je dan in de 70e minuut bijvoorbeeld met 3-0 voor staat, dan worden beide orders uitgevoerd.

Let wel: wanneer je twee orders hebt ingevoerd met dezelfde voorwaarden (bijvoorbeeld zelfde minuut + resultaat), dan worden deze NIET op exact hetzelfde moment uitgevoerd, maar in de volgorde waarin ze gecreëerd zijn.

Na de wedstrijd krijg je een lijst met al je spelersorders (niet die van je tegenstander) via een link op de pagina met het aantal behaalde sterren, evenals info over wanneer ze uitgevoerd werden of waarom ze niet werden uitgevoerd.

Het is niet mogelijk om te reageren op blessures.

Je kunt geen voorwaarde instellen voor een blessure. Raakt een van je spelers geblesseerd, dan gebeurt de wissel automatisch. Een blessure kan dus je plannen danig in de war sturen, net zoals in het echte voetbal.
 
 
Server 081