We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Transfers

Op de transfermarkt kun je nieuwe spelers kopen en spelers verkopen die je niet meer nodig hebt. Je kern kan maximaal uit 50 spelers bestaan. Op de pagina 'Lopende transfers' (Teampagina>Transfers) vind je een overzicht van de spelers die je momenteel verkoopt en de spelers op wie je momenteel het hoogste bod hebt. Je vindt er ook de ex-spelers voor wie je geld opstrijkt door een transfer.

Spelers verkopen

Om een speler te verkopen moet je een startprijs bepalen en hem op de transferlijst plaatsen. Dit kan op de persoonlijke pagina van de speler. Om een idee te krijgen van zijn waarde, kun je de transfervergelijking gebruiken. Een realistische prijs vragen is steeds een goed idee. Hij staat dan drie dagen op de transferlijst, voordat hij naar de club gaat die het hoogste bod heeft gedaan (als er iemand op biedt, uiteraard). Een speler moet echter minstens een keer voor je club hebben gespeeld voor je hem kunt verkopen en je kunt een speler maar zoveel keer te koop zetten als hij wedstrijden heeft gespeeld voor je club. Deze beperking geldt niet voor spelers uit je jeugdacademie of talentenjacht, of voor spelers die al bij de club waren toen je begon als manager. Een verkochte speler verlaat de club wanneer de transferdeadline is verstreken, tenzij een van de bij de transfer betrokken clubs op dat moment een wedstrijd speelt. In dat geval maakt hij de overstap zodra de wedstrijd is afgelopen. Is niemand geïnteresseerd, dan blijft hij bij jouw club. Denk erom dat je een speler niet van de transfermarkt kunt halen: als je hem toch wilt houden, zul je zelf het hoogste bod moeten uitbrengen.

Spelers kopen

Spelers kopen doe je op de transfermarkt, die je opent via het prijskaartpictogram bovenaan rechts of via het tabblad Wereld en het menu Transferlijst. Je zoekt naar het type speler dat je wenst en klikt op de naam van een speler die je interesseert. Je moet steeds minstens 1 000 US$ of 2% meer bieden dan het vorige bod (afhankelijk van welk van de twee het meest is). Is er nog geen bod uitgebracht, dan bied je minimum 1 000 US$ of de vraagprijs als die hoger is dan 1 000 US$. Onthoud dat de som van al je biedingen plus het loon van de spelers in kwestie (een speler ontvangt zijn eerste loon meteen na aankoop) je niet meer dan 200 000 US$ in de schulden mag brengen.

Je kunt bieden tot op de deadline, maar bied je tijdens de laatste drie minuten, dan komen er na jouw bod weer drie minuten bij.

Een goed hulpmiddel om spelers te kopen is de informatie over hun vaardigheden, persoonlijkheid enz. Je kunt ook gebruikmaken van de 'Transfervergelijking' om te zien voor hoeveel gelijkaardige spelers onlangs werden verkocht.

Automatisch bieden

Automatisch bieden werkt exact hetzelfde als normaal bieden. Als je een maximumbod invoert, zal het systeem automatisch voor je bieden. Het huidige bod zal altijd met 2% verhoogd worden, met een minimum van 1 000 US$.

Je kan jouw maximumbod te allen tijde verhogen of verlagen, maar uiteraard kun je een reeds uitgebracht bod niet terugtrekken. Alleen jij kunt je maximumbod zien. Andere gebruikers zien alleen het huidige bod.

Je kunt maar één actief maximumbod tegelijk hebben. Als jouw maximumbod bereikt is, telt het niet meer mee en kun je weer een ander maximumbod instellen.

Voor sommige speciale gevallen (bijvoorbeeld wanneer twee clubs hetzelfde maximumbod invoeren, of wanneer twee automatische bieders het tegen elkaar opnemen) is wat slimme logica ingebouwd. Hier zijn een paar voorbeeldjes om deze logica uit te leggen.

Transferkosten en geld voor de makelaar, de moederclub en de vorige club

Een speler te koop zetten kost je steeds 1 000 US$. Na elke voltooide deal zullen de makelaar, de moederclub en de laatste eigenaar elk hun deel van het transferbedrag opeisen. Op de pagina van de speler kun je steeds zien hoeveel je overhoudt. De verdeling is als volgt:

Het bedrag voor de makelaar hangt af van hoe lang de speler bij je club zit.

De moederclub krijgt 2% van de verkoopprijs telkens als de speler wordt verkocht.

Er gaat altijd 3% van de verkoopprijs naar een fonds waaruit de vorige club wordt betaald. Hoeveel de vorige club hier daadwerkelijk van krijgt, hangt af van het aantal wedstrijden dat de speler in kwestie voor die club heeft gespeeld.

Meer informatie hierover vind je in deze tabellen.

Wanneer je een jeugdspeler verkoopt, word je niet gezien als de vorige club. Wordt die jeugdspeler vervolgens echter doorverkocht, dan ben je wel de vorige club en ontvang je een bedrag, tenminste als de speler voor je eerste ploeg heeft gespeeld.

Invloed van transfers op de teamgeest

Wanneer je een speler koopt of verkoopt, bestaat de kans dat je teamgeest daalt. Dit risico is groter wanneer je een speler met een goed karakter verkoopt of een speler met een slecht karakter aankoopt. Als je een jeugdspeler binnen de 6 dagen na zijn promotie verkoopt, loop je geen risico op een teamgeestdaling.

Onbeschikbare servers

Wanneer de servers niet beschikbaar zijn, kunnen de transferdeadlines worden verlengd (dit gebeurt zo eerlijk mogelijk). Denk er ook om dat je nooit 100% zeker bent dat de servers beschikbaar zijn. Een transfer wordt pas als beëindigd beschouwd wanneer de speler bij zijn nieuwe club is aangekomen. Tot die tijd is de transfer in het geval van eventuele onderbrekingen echter nog steeds blootgesteld aan mogelijke verlengingen van de deadline.

Wachten tot het laatste nippertje om een bod uit te brengen houdt dan ook risico's in. We raden je ook aan om je spelers voor een realistische prijs te koop te zetten, zodat ze niet voor een appel en een ei worden verkocht in geval de servers plots niet beschikbaar zijn.

Fair play op de transfermarkt

Goede spelers en geld zijn cruciaal binnen Hattrick. Daarom is het belangrijk dat de clubs niet profiteren van abnormale activiteiten op de transfermarkt. Het is dan ook verboden om spelers te kopen voor overdreven prijzen. Hetzelfde geldt voor alle activiteiten die bedoeld zijn om een club financieel voordeel te bieden. Enkel spelerkenmerken zoals vaardigheden, leeftijd, zeldzaamheid en NT/U21-potentieel, die een invloed hebben op het spel, spelen een rol bij het bepalen van de marktwaarde.

De GameMasters hebben de bevoegdheid om abnormale transferprijzen te annuleren of aan te passen en gebruikers te beboeten of zelfs te verbannen van Hattrick. Wanneer iemand een overdreven bod doet op een van je spelers, raden we je aan om de GM's meteen te contacteren. Dat kan via de pagina Info en contact.

 
 
Server 081