We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Nieuws

1-15-2021 Volg vandaag de live-loting

Vandaag delen we de groepen in voor de nieuwe Continental Championships, waaraan alle nationale U20-ploegen vanaf dit seizoen zullen deelnemen.

Een leuke feature van deze competities is dat de wedstrijduren beter zullen passen bij de regio waarin ze gespeeld worden, wat trouwens eveneens geldt voor de timing van de live-loting.

Vandaag en morgenochtend wordt telkens 1 van de 4 lotingen gehouden op hetzelfde tijdstip als dat van de wedstrijden van het Continental Championship zelf.

Ga naar de Wereld-pagina en klik door naar U20 om dit event te volgen. De lotingen vinden plaats op:

vrijdag 12.00 (HT): Asian-Oceanian Cup
vrijdag 20.00 (HT): Euro Cup
vrijdag 21.00 (HT): African Cup
zaterdag 01.00 (HT): American Cup

Veel plezier bij de loting!

1-11-2021 U20 World Cup: aan het einde winnen de Duitsers

Op een bewolkte zondagavond speelden Duitsland en Oceanië de U20 World Cup finale. Beide teams hadden zo hun eigen insteek voor deze wedstrijd (al was dat bij Oceanië ook noodgedwongen door de lage teamgeest), maar het waren de Duitsers die aan het langste eind trokken. Het is de 8e keer in de Hattrick-geschiedenis dat Duitsland wereldkampioen wordt bij de U20, en ze volgen zichzelf op. De eindstand was 2-1.

Oceanië zette alles op de counter en dat bracht hen in het begin van de wedstrijd enkele goede mogelijkheden. Helaas lukte het niet om de bal voorbij doelman Nieukerk te krijgen. Na een halfuur spelen nam 'Die Mannschaft' de wedstrijd in handen, de 1-0 kwam op het bord na een geweldige actie op de flank. Oceanië gaf zich niet gewonnen en nog voor de rust maakten ze gelijk via een counteraanval. Het spel werd bitsig en beide teams verloren een speler met een blessure in deze eerste helft.

Ook in de tweede helft begonnen de Oceaniërs met een goede countermogelijkheid, maar Duitsland wachtte niet om orde op zaken te stellen. In de 51e minuut kwam het opnieuw op voorsprong. Deze klap kwam Oceanië niet meer te boven en ze bleken reeds hun beste kruit verschoten te hebben. Een tweede blessure maakte de situatie er niet beter op en dus moeten ze terug richting Down Under met een zilveren medaille. Het is hun eerste eremetaal sinds een zilveren plak in 2002 (in de allereerste U20 World Cup, waar het goud naar de onvermijdelijke Zweden ging).

Felicitaties zijn op hun plaats voor Duitsland en hun manager Hardy_HH, alsook voor Oceanië waar uglyeagle de plak zwaaide.

1-8-2021 Verkiezingskoorts en vernieuwde World Cup

Nu de U20 World Cup zijn ontknoping nadert - morgen worden de halve finales gespeeld en zondag de finale - is het binnenkort ook weer tijd om nieuwe nationale U20-coaches te verkiezen.

• Als je jezelf kandidaat wil stellen voor zo'n functie, moet je je vooraf registreren, dat kan vanaf vrijdag 7:00 (MET).
• Het stemmen zelf kan vanaf maandag en dat een hele week lang.
• Er worden verkiezingen gehouden in alle 144 Hattrick-landen, dus voor 16 ploegen die nooit eerder een nationale ploeg hadden, wordt dit een primeur!
• Aangezien de stemhokjes na elk gebruik virtueel ontsmet moeten worden, kan het zijn dat de wachtrijen iets langer zijn dan normaal. Probeer het stemmen dus zoveel mogelijk te verspreiden doorheen de dag en de week.
• In dat kader is de nachtklok niet van toepassing op online uitgebrachte stemmen.
• Wie zich kandidaat wil stellen voor een verkiezing, moet het spel minstens een seizoen lang spelen. Om stemgerechtigd te zijn, moet je aan dezelfde voorwaarde voldoen, dit om verkiezingsfraude tegen te gaan.

Nieuw deze verkiezing: je verkiezingsspeech zal automatisch als een nieuw topic gepost worden op het nationale forum van het land waarvoor je je kandidaat stelt. Mis dus zeker deze kans niet om je voor te stellen of vragen van de gemeenschap te beantwoorden.

Laat de campagnes maar van start gaan!

1-5-2021 Wisselen van reeks

Zoals ondertussen genoegzaam bekend, krijgen bepaalde ploegen de kans van de HFA om van reeks te wisselen tijdens het tussenseizoen:

• Deze mogelijkheid wordt enkel ter beschikking gesteld van donderdag 7 januari 0h00 tot vrijdag 8 januari 23h59 (MET)
HTI-ploegen kunnen slechts tot vrijdag 16h00 (MET) van reeks wisselen, omdat daarna de wedstrijden voor het nieuwe seizoen al worden gegenereerd
• Je kan van reeks wisselen als je in één van de drie laagste klassen van je land speelt
• Je kan enkel van reeks wisselen met een botploeg uit dezelfde klasse
• Je kan maar één keer wisselen per tussenseizoen en deze actie is onomkeerbaar, dus zorg ervoor dat je zeker bent vooraleer je je eraan waagt
• Gelieve bij het wisselen van reeks de sociale afstandsregels te respecteren

Het wisselen zelf gebeurt via de reekspagina van de botploeg waarmee je wil wisselen. In de tabel met het klassement zal je een link zien staan achter de naam van elke botploeg. Het moet daarbij om een echte botploeg gaan (herkenbaar aan het robotlogo). Een eigenaarloze ploeg die nog geen bot geworden is, komt dus niet in aanmerking voor zo'n wisselactie.

Wissel ze!

12-29-2020 Vaarwel Flash

Met de komst van 2021 komt er ook een einde aan Adobe Flash, de technologie de we gebruikten in onze tools om wedstrijduitrustingen te ontwerpen en stadions vorm te geven (allebei Supporter-functies). Webbrowsers zullen Flash-inhoud niet langer ondersteunen en sommige zullen het zelfs actief blokkeren. Als je nog een dringende upgrade wil geven aan je wedstrijduitrusting, kan je dat dus best nog doen voor Nieuwjaar, want het is nog onzeker hoe de tools daarna zullen functioneren. De bestaande wedstrijduitrustingen en stadions zullen wel beschikbaar blijven binnen Hattrick.

We zitten momenteel in de laatste rechte lijn (met name de testfase) van de ontwikkeling van onze nieuwe tools voor het ontwerp van wedstrijduitrustingen en stadions. De technologie die we hiervoor gebruiken is HTML5, waardoor dit ook geïntegreerd kan worden in de Hattrick-website.

De nieuwe tools zullen qua uitzicht, gebruik en functionaliteit misschien niet helemaal hetzelfde, maar toch zeer gelijkaardig zijn aan de oude. Wanneer ze gelanceerd worden, zullen we ook alle bestaande uitrustingen en stadions omzetten naar een nieuw formaat. De bedoeling is dat je eenvoudig je huidig ontwerp zal kunnen aanpassen in de nieuwe tools, zonder dat je helemaal van nul moet beginnen.

Omdat we nog volop aan het testen zijn, is er nog geen exacte datum bekend waarop de nieuwe tools beschikbaar zullen zijn, maar zeer waarschijnlijk wordt dit ergens in de loop van januari 2021.

12-28-2020 Prettige feestdagen!

We hopen dat jullie allemaal tevreden kunnen terugblikken op het afgelopen seizoen in Hattrick, maar we hopen nog meer dat jullie de komende dagen kleinschalige, maar vooral gezellige feestdagen mogen en kunnen beleven. Na dit nogal bijzondere jaar willen wij van het HT-team jullie in elk geval extra hard bedanken omdat jullie blijven spelen zijn. Speciaal voor jullie blijven we dit spel steeds verder ontwikkelen.

Voor 2021 staan dan ook enkele spannende projecten op stapel en we kunnen niet wachten om deze op jullie los te laten. Maar tot dan...

Prettige eindejaarsfeesten gewenst, en hou het veilig in jullie bubbel! God Jul!

12-20-2020 Zachte oplossing voor trainersprijzen

Vorige maand kondigde de Hattrick Syndicate for Football Coaches (HSFC) aan dat het prijsverschil tussen interne en externe trainers zou verdwijnen. Het voorstel zou er mede voor zorgen dat zogeheten 'future coaches' (spelers met veel leiderschap en ervaring) niet meer kunnen gebruikt (of misbruikt) worden als extra spaarcentje. Dit veelvoorkomend gebruik leidde overigens tot een prijsbubbel voor dit soort spelers.

Het voorstel werd echter snel na de aankondiging terug ingetrokken, omdat bleek dat het onvoldoende zou zijn om de problemen grondig op te lossen en het tevens een te groot effect had op de prijzen van future coaches.

Na verdere onderhandelingen tussen de HSFC en de Hattrick Football Association (HFA) is besloten dat er een meer globale oplossing zal komen die een stuk gematigder moet zijn dan voorzien in het oorspronkelijke plan. Noch future coaches, noch enige andere spelerscategorie zou in de toekomst nog mogen kunnen gebruikt worden als belegging.

Op dit moment kunnen we nog niet vertellen hoe dit dan exact in zijn werk zal gaan, omdat het plan nog verder wordt uitgewerkt. Wat wel al vast staat, is dat de wijzigingen erop gericht zullen zijn om het omzeilen van de regels rond de bestuursreserves (de financiële fairplay) in te perken, maar we zullen ons daarbij niet rechtstreeks focussen op de prijzen van (bepaalde groepen) spelers.

Het is mogelijk dat de prijzen indirect wel beïnvloed zullen worden door de nieuwe regels, maar in dat geval zal het effect veel gematigder zijn dan in het oorspronkelijke voorstel.

De uiteindelijke veranderingen zullen van kracht worden in augustus 2021 zoals oorspronkelijk ook de bedoeling was. Begin volgend jaar zal een bijkomende, meer gedetailleerde aankondiging volgen zodat iedereen de tijd krijgt om zich verder voor te bereiden op de wijzigingen.

 
 
Server 081