We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Nieuws

10-21-2020 Het is weer voorbij die mooie zomer!

Deze week, op zondagmorgen, eindigt de zomertijd en schakelt ook Hattrick terug over naar de standaard Midden-Europese tijd. Concreet betekent dit dat het uur tussen 02:00 en 03:00 (MET) tweemaal na mekaar zal plaatsvinden. Vanzelfsprekend zullen alle wedstrijden en transfers en dergelijke in die periode slechts één keer behandeld worden.

10-12-2020 Loting Hattrick Masters

Volgende week maandag beginnen de Hattrick Masters alweer. Na het grondig wassen van de onschuldige hand zal de loting voor de uitgave van dit seizoen vandaag omstreeks 15h00 (MET) worden gehouden.

9-21-2020 Wereldtitel voor China

Gisterenavond werd de finale van de World Cup gespeeld tussen Iran en China. Nooit eerder namen twee Aziatische ploegen het tegen elkaar op met als inzet de felbegeerde titel van wereldkampioen. Bovendien viel deze eer zelfs nooit eerder in de geschiedenis te beurt aan een Aziatisch land. In dit 31e wereldbekerseizoen zijn we dus hoe dan ook getuige van een langverwachte primeur.

Gedurende de eerste helft leek China het overwicht te hebben. Het creëerde een aantal open doelkansen, maar stootte telkens opnieuw op een voortreffelijke keepende Iraanse doelwachter, waardoor de nul op de bordjes bleef staan. Meer zelfs, China kwam nog goed weg toen de Iraniërs een strafschop toegekend kregen, maar ook op hun beurt op een ijzersterke doelman botsten. Een verrassende brilscore halfweg de wedstrijd was dan misschien ook niet helemaal onlogisch.

Het Iraanse elftal leek enigszins sterker en vooral gretiger uit de kleedkamers te komen, maar helaas stond het doelhout een prachtige openingstreffer in de weg. Zoals vaak in voetbal, valt dan natuurlijk een doelpunt aan de andere kant van het veld. Met nog 18 minuten te spelen, stond het plots 0 - 1 voor China, na een flitsende aanval via de linkervleugel. Terwijl de minuten meedogenloos voorbij tikten, kregen beide ploegen nog een paar mooie kansen, maar geen daarvan deed de netten nog een keer trillen. De einduitslag bleef dan ook 0 - 1 in het voordeel van China's gouden ploeg. Het land zal voortaan te boek staan als de eerste Aziatische wereldkampioen in 31 seizoen Hattrick World Cup.

Een dikke proficiat aan China en hun manager chenxiaolin!

9-17-2020 Verkiezingskoorts!

Nu de World Cup zijn ontknoping nadert - morgen worden de halve finales gespeeld en zondag de finale - is het binnenkort ook weer tijd om nieuwe nationale coaches te verkiezen.

• Als je jezelf kandidaat wil stellen voor zo'n functie, moet je je vooraf registreren, dat kan vanaf morgen (vrijdag)!
• Het stemmen zelf kan vanaf maandag en dat een hele week lang.
• Aangezien de stemhokjes na elk gebruik ontsmet moeten worden, kan het zijn dat de wachtrijen iets langer zijn dan normaal. Probeer het stemmen dus zoveel mogelijk te verspreiden doorheen de dag en de week.
• Voor de Antwerpse kiezers: gelieve tevens de nachtklok te respecteren.

Wie zich kandidaat wil stellen voor een verkiezing, moet het spel minstens een seizoen lang spelen. Om stemgerechtigd te zijn, moet je aan dezelfde voorwaarde voldoen, dit om verkiezingsfraude tegen te gaan.

Laat de campagnes maar van start gaan!

9-15-2020 Wisselen van reeks

Zoals ondertussen genoegzaam bekend, krijgen bepaalde ploegen de kans van de HFA om van reeks te wisselen tijdens het tussenseizoen:

• Deze mogelijkheid wordt enkel ter beschikking gesteld van donderdag 17 september 0h00 tot vrijdag 18 september 23h59 (MET)
HTI-ploegen kunnen slechts tot vrijdag 16h00 (MET) van reeks wisselen, omdat daarna de wedstrijden voor het nieuwe seizoen al worden gegenereerd
• Je kan van reeks wisselen als je in één van de drie laagste klassen van je land speelt
• Je kan enkel van reeks wisselen met een botploeg uit dezelfde klasse
• Je kan maar één keer wisselen per tussenseizoen en deze actie is onomkeerbaar, dus zorg ervoor dat je zeker bent vooraleer je je eraan waagt
• Gelieve bij het wisselen van reeks de sociale afstandsregels te respecteren

Het wisselen zelf gebeurt via de reekspagina van de botploeg waarmee je wil wisselen. In de tabel met het klassement zal je een link zien staan achter de naam van elke botploeg. Het moet daarbij om een echte botploeg gaan (herkenbaar aan het robotlogo). Een eigenaarloze ploeg die nog geen bot geworden is, komt dus niet in aanmerking voor zo'n wisselactie.

Wissel ze!

9-11-2020 Vijf nieuwe Hattrick-landen

Het nieuwe seizoen komt eraan en we nemen die gelegenheid te baat om nog eens vijf nieuwe competities toe te voegen aan de Hattrick-wereld. We verwelkomen trots Myanmar, Zambia, San Marino, Puerto Rico en Haïti in ons steeds verder uitdeinende voetbaluniversum!

Myanmar (of Birma als je dat liever hoort) is het meest bevolkte land dat nog geen deel uitmaakte van Hattrick. Het won tweemaal de Asian Games en eindigde in 1968 als tweede in de prestigieuze Asian Cup.

Zambia is niet alleen bekend omwille van de Victoriawatervallen, het land won ook al een keer de African Cup, namelijk in 2012.

Vanuit het Caribisch gebied verwelkomen we het Franssprekende Haïti en ook nog Puerto Rico, een zogenaamd 'niet opgenomen gebied' van de VS. Haïti kan daarbij de beste papieren voorleggen wat voetbal betreft. Het land beleefde namelijk een gouden periode in de jaren '70 en kwalificeerde zich zelfs ooit voor de wereldbeker van 1976. Alhoewel baseball in Puerto Rico nog altijd de populairste sport is, is het voetbal op het eiland aan een opmars bezig, net zoals dat het geval al is op het Amerikaanse vasteland. Met Haïti en Puerto Rico hebben we de twee meest bevolkte landen uit het Caribisch gebied die nog geen afzonderlijk lid waren van Hattrick nu ook toegevoegd.

Tot slot verwelkomen we nog het Europese San Marino. Deze stadstaat ligt te midden van een gebied met een voetbalcultuur van wereldklasse, aangezien het langs alle kanten ingesloten is door Italië. Sinds 1990 speelt het officiële wedstrijden binnen de UEFA. San Marino is daarbij ook houder van een aantal internationale voetbalrecords, zij het van de minder benijdenswaardige soort. Desalniettemin: Benvenuto!

Deze vijf nieuwe competities zullen de laatste landen zijn die toegevoegd worden vooraleer begin volgend jaar het nieuwe concept van de wereldbeker van start gaat. Ze zullen dus ook deel uitmaken van dat vernieuwde internationale toernooi.

Indien je geïnteresseerd bent om met een bijkomende ploeg in één van deze nieuwe landen te spelen, registreer je dan zeker dit weekend, anders riskeer je geen deel uit te maken van de bekerloting dit seizoen.

9-3-2020 Bredere kijk en nieuwe features

Nu het stof van deze hete zomer wat geblust is door de recente regendagen, wordt het tijd om Hattrick de nodige aandacht te geven met een nieuwe release. De belangrijkste wijziging zit hem dit keer in het letterlijk breder maken van jouw kijk op Hattrick, zodat we meer ruimte krijgen om informatie op jouw scherm te tonen. Op die manier blijven we bijvoorbeeld steeds de ruimte hebben om een linkermenu te voorzien, zelfs op recent toegevoegde pagina's waar die eerder noodgedwongen gesneuveld was, zoals bij de pagina's voor de Live Viewer, de ploeganalyse of de wedstrijdorders. Ook ons lettertype werd vernieuwd en vergroot op alle pagina's, zodat er geen storend verschil meer bestaat tussen de oudere en de nieuwere ontwerpen.

Er werd ook nieuwe functionaliteit toegevoegd aan volgende pagina's:

* De wedstrijdenpagina heeft nu bovenaan kaarten die de vorige en de volgende wedstrijd aangeven en laat je ook rechtstreeks toe om oefenwedstrijden te regelen.

* De reekspagina ziet er ook helemaal anders uit met een vernieuwde aanduiding van de ploegstatus, opnieuw aanduiding van het aantal gespeelde wedstrijden enz.

* Er is meer contextuele informatie beschikbaar op de spelerspagina's en er werden wat nieuwe sorteeropties toegevoegd.

* Bij het zoeken naar mogelijke transfers zal je ook heel wat nieuws ontdekken: schuifbalken voor het zoeken naar vaardigheden, filtericoontjes voor specialiteiten en automatisch bewaarde zoekopdrachten tussen verschillende sessies door. Ook je beschikbare budget wordt steeds getoond bij het raadplegen van de transferlijst.

Er zijn nog een heleboel andere nieuwigheden en details die we hier uitgebreid zouden kunnen vermelden, maar waarvoor we je liever verwijzen naar de Dev Blog. In dat artikel leggen we ook uit waarom we dit alles hebben gedaan.

We hopen natuurlijk van harte dat je deze nieuwe, frisse en brede kijk op Hattrick zal appreciëren! Geniet ervan!

 
 
Server 081