We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Nieuws

12-9-2021 Verkiezingskoorts!

Nu de World Cup zijn ontknoping nadert - morgen wordt de finale alweer gespeeld - is het binnenkort ook weer tijd om nieuwe nationale NT-coaches te verkiezen voor alle 144 gerechtigde landen.

• Als je je kandidaat wil stellen voor zo'n functie, moet je je vooraf zelf registreren, dat kan vanaf vrijdag 7:00 (MET).
• Kandidaten moeten het spel minstens een seizoen lang spelen. Om stemgerechtigd te zijn, moet je trouwens aan dezelfde voorwaarde voldoen, dit om verkiezingsfraude tegen te gaan.
• Het stemmen zelf kan vanaf maandag en dat een hele week lang.
• Je verkiezingsspeech zal automatisch als een nieuw topic gepost worden op het nationale forum van het land waarvoor je je kandidaat stelt. Mis dus zeker deze kans niet om je voor te stellen of vragen van de gemeenschap te beantwoorden.
• Aangezien de online stemhokjes na elk gebruik nog steeds virtueel ontsmet moeten worden, kan het zijn dat de wachtrijen iets langer zijn dan normaal. Probeer het stemmen dus zoveel mogelijk te verspreiden doorheen de dag en de week.

Laat de campagnes maar van start gaan!

12-7-2021 Wisselen van reeks

Zoals ondertussen genoegzaam bekend, krijgen bepaalde ploegen de kans van de HFA om van reeks te wisselen tijdens het tussenseizoen:

• Deze mogelijkheid wordt enkel ter beschikking gesteld van donderdag 9 december 0h00 tot vrijdag 10 december 23h59 (MET).
HTI-ploegen kunnen slechts tot vrijdag 16h00 (MET) van reeks wisselen, omdat daarna de wedstrijden voor het nieuwe seizoen al worden gegenereerd.
• Je kan van reeks wisselen als je in één van de drie laagste klassen van je land speelt.
• Je kan enkel van reeks wisselen met een botploeg uit dezelfde klasse.
• Je kan maar één keer wisselen per tussenseizoen en deze actie is onomkeerbaar, dus zorg ervoor dat je zeker bent vooraleer je je eraan waagt.
• Gelieve bij het wisselen van reeks de sociale afstandsregels te respecteren en je nieuwe reeksgenoten voorlopig enkel te begroeten met een amicaal elleboogtikje!

Het wisselen zelf gebeurt via de reekspagina van de botploeg waarmee je wil wisselen. In de tabel met het klassement zal je een link zien staan achter de naam van elke botploeg. Het moet daarbij om een echte botploeg gaan (herkenbaar aan het robotlogo). Een eigenaarloze ploeg die nog geen bot geworden is, komt dus niet in aanmerking voor zo'n wisselactie.

Wissel ze!

12-2-2021 Kies de juiste sponsor voor jouw ploeg

Voor veel Hattrick-ploegen vormt sponsorgeld een aanzienlijke bron van inkomsten. Dit geld stroomt echter al jaren gewoon binnen zonder dat het managers voor interessante beleidskeuzes plaatst. Met ons nieuw sponsorsysteem hopen we daar verandering in te brengen.

Bij de start van elk seizoen zal je voortaan een keuze mogen maken tussen vijf verschillende sponsorcontracten. Het overgrote deel van elk contract bestaat uit een vaste wekelijkse inkomst, die bovendien gelijk is voor elk van de vijf contracten.

Elk contract bevat echter ook afspraken over een variabele beloning. Je kan daarbij op veilig spelen of juist meer risico nemen in ruil voor een hogere beloning. Het flexibele deel van een contract kan op één of meerdere doelstellingen gebaseerd zijn, zoals gewonnen wedstrijden, gescoorde doelpunten of het bereiken van een promotieplek.

Het is aan jou als manager om het contract te kiezen dat het best past bij de sterktes van jouw team en met een risicofactor die jij aanvaardbaar vindt. Ploegen die geen keuze doorgeven, zullen een standaard (veilig) contract krijgen en ook nieuwe ploegen zullen automatisch deze optie worden toegekend.

Als toemaatje zullen sponsors leuke namen en bijhorende kleine logootjes krijgen. De fictieve bedrijven zullen gebaseerd zijn op het grote Hattrick-universum.

We hopen dat deze bijkomende keuze voor jou als manager, samen met de narratieve omkadering, een leuke toevoeging aan Hattrick betekent!

11-29-2021 Transfers en de raad van bestuur

In ons roadmap-artikel van maart kondigden we een wijziging aan de transfermarkt aan om het gebruik van bepaalde spelers als een soort belegging aan banden te leggen. Deze zogenaamd 'goudgerande' spelers behouden hun waarde en worden enkel in een spelerskern gehouden om de financiële regels te omzeilen.

In het nieuwe systeem zal het bestuur de mogelijkheid hebben om (een deel van) de transfersom van een speler die eigenlijk zelden of nooit voor jouw ploeg speelde, rechtstreeks in de bestuursreserve op te nemen. Dat principe hadden we ook in maart al aangekondigd en blijft behouden, al is de concrete uitwerking wel aangepast. In onderstaande uitleg komen jullie vandaag te weten hoe het uiteindelijk in zijn werk zal gaan.

Het bestuur zal namelijk enkel doelmannen (met minstens goed keepen) en toekomstige trainers (met goed leiderschap en minstens matig ervaring) viseren. Als een speler aan deze criteria voldoet en dus beschouwd wordt als een goudgerande speler, én als de speler daarbij tijdens wedstrijden geen vaste waarde is in jouw elftal, zal bij verkoop een deel van de transferinkomsten niet naar je werkkapitaal vloeien, maar rechtstreeks naar de bestuursreserve gaan. Door deze extra voorwaarde op te leggen, hopen we de impact van deze nieuwe regel enigszins te beperken voor managers die gewoon te goeder trouw handelen.

De meeste Hattrick-managers zullen immers wellicht nooit met deze regels geconfronteerd worden. Wil je toch te weten komen of de regel van toepassing is op één van je spelers, kan je dat eenvoudig nagaan: vooraleer je een speler effectief op de transferlijst zet, kan je namelijk net zoals voor de makelaarskosten ook nu de percentages vooraf reeds raadplegen.

Naar de investeerders in dit soort typische spelers willen we benadrukken dat deze oplossing ook voor hen eerlijk blijft, aangezien er door de invoering van deze regel geen geld verloren gaat. Alleen zal het in bepaalde gevallen niet meer mogelijk zijn om de verworven inkomsten uit zo'n belegging meteen weer uit te geven, net om de financiële fairplay te waarborgen.

Tot slot nog dit: de definitie van 'goudgerande' spelers zou door ons in de toekomst nog kunnen aangepast worden, wanneer zou blijken dat managers geleidelijk aan beginnen investeren in andere types spelers om de bestaande financiële regels opnieuw te omzeilen.

11-12-2021 Aanpasingen Stadion Designer

We vonden het nodig om enkele kleine aanpassingen te voorzien voor de Stadion Designer ontwerptool.

Deze is niet alleen voortaan ook beschikbaar in de app, we hebben bovendien de ondersteuning voor mobiele interfaces en aanraakschermen in het algemeen verbeterd.

Daarenboven zijn de destijds tijdelijk uitgeschakelde weeranimaties opnieuw beschikbaar en heb je meer ontwerpmogelijkheden in de interface door toevoeging van de functies 'ongedaan maken' en 'herhalen' en is er beweging mogelijk via de Y-as.

Tot slot hebben we enkele foutjes hersteld en de ontwerptool beter geschikt gemaakt voor gebruik op smallere schermen.

We hopen van harte dat jullie de nieuwe versie zullen weten te waarderen!

10-27-2021 Het is weer voorbij die mooie zomer!

Deze week, op zondagmorgen, eindigt de zomertijd en schakelt ook Hattrick terug over naar de standaard Midden-Europese tijd. Concreet betekent dit dat het uur tussen 02:00 en 03:00 (MET) tweemaal na mekaar zal plaatsvinden. Vanzelfsprekend zullen alle wedstrijden en transfers en dergelijke in die periode slechts één keer behandeld worden.

10-25-2021 “Jouw Missie, mocht je kiezen om ze te aanvaarden”

Vandaag gaat een nieuwe feature live. Alhoewel de meesten onder jullie er niet onmiddellijk mee te maken zullen hebben, willen we jullie toch een woordje uitleg geven over onze nieuwe Missies. Kom je er vroeg of laat dan mee in aanraking, dan weet je tenminste waar al die heisa vandaag over gaat.

Een Missie is een miniverhaaltje dat op bepaalde momenten in je Hattrick-carrière kan worden geactiveerd. Je krijgt dan een soort uitdaging voorgeschoteld die je vervolgens kan negeren of aanvaarden. Doe je dat laatste, dan kan je een mooie beloning verdienen indien je de Missie met succes afrondt maar misschien ook gestraft worden wanneer je toch zou falen. We zijn niet van plan om uit te gaan leggen wat de specifieke voorwaarden zijn om zo'n Missie te activeren, maar weet wel dat deze voor iedereen gelijk zullen zijn. Wanneer twee ploegen aan dezelfde voorwaarden voldoen, zullen ze allebei dezelfde Missie krijgen.

Onze eerste Missies zijn niet bijzonder spectaculair of uitdagend en al helemaal niet 'impossible', maar gewoon gericht op ploegen en dan vooral hun managers natuurlijk, die omwille van uiteenlopende redenen hun interesse in Hattrick wat lijken verloren te hebben. Later zal je echter ook op totaal andere momenten in je Hattrick-leven voor een Missie kunnen opgeroepen worden.

Om alvast een voorsmaakje te geven van een Missie die nu geïntroduceerd wordt: Speel je in de laagste klasse van een land en heb je geen kans meer op promotie, dan kan je een bijkomend doel krijgen voor de rest van het seizoen, met name proberen je huidige positie in de reeks te verbeteren. Slaag je daarin, dan krijg je uiteraard een beloning.

De beloningen voor behaalde Missies zijn eerder bescheiden, zodat ze een eerlijke competitie verder niet in de weg zullen staan. Bovendien kan je je voor elke Missie maar één keer in je carrière aan een poging wagen.

Wij denken dat dit een leuk concept is om enerzijds wat secundaire doelen of bijkomende uitdagingen in het spel te brengen, weliswaar verborgen voor andere ploegen, en om anderzijds bepaalde groepen gebruikers of manieren van spelen via het uitzicht op een beloning net dat duwtje in de rug te geven dat ze misschien nodig hebben.

Naar goede gewoonte is de achterliggende gedachte echter dezelfde als altijd: We willen simpelweg wat extra plezier toevoegen aan het spel. We hopen dan ook dat het de Ethan Hunts onder jullie zal bevallen!

 
 
Server 080