We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Wereld »   Nieuws 

Nieuws

2-12-2008 Artikel: Tickets sturen: herziening & training volgens speelminuten

Het is nog twee weken aftellen naar het nieuwe seizoen en je supporters staan te popelen om te zeggen wat ze van je verwachten. Eerst geven we je echter nog wat info over enkele andere zaken. Zo hadden we toch bedenkingen bij de mogelijkheid om je tegenstander tickets te sturen en hebben we besloten om die functie niet toe te voegen.

Daarnaast veranderen we volgend seizoen de manier waarop de training wordt berekend. Voortaan zal de training gebaseerd zijn op het wekelijkse aantal speelminuten op een bepaalde positie in de plaats van op de laatste positie. Dit is niet alleen noodzakelijk voor de toekomst, het hele concept wordt ook eenvoudiger voor nieuwe gebruikers. Het klinkt misschien als een enorme verandering, maar voor de meeste managers zal er vrij weinig veranderen bij vandaag.
In december vertelden we jullie al dat de verwachtingen van de supporters belangrijk worden. Binnenkort kunnen jullie dan ook met eigen ogen zien wat de supporters van je club verwachten. We hadden het toen ook over wijzigingen op het vlak van tickets en thuisvoordeel. We zijn echter afgestapt van dat nieuwe ticketconcept (dat ook een invloed zou hebben op het thuisvoordeel). Verder stijgen bepaalde ticketprijzen en zijn er nog enkele kleine dingen, maar we beginnen bij het begin:

Je tegenstander tickets sturen
We hebben besloten om deze functie (nog) niet te implementeren omdat het volgens ons een klein aspect van het spel onnodig complex zou maken.

Thuisvoordeel
Aangezien het sturen van tickets er niet komt, wijzigen we het huidige systeem voor thuisvoordeel niet. Uitzondering: de thuisploeg in een derby krijgt een licht voordeel (ongeveer de helft van een 'normaal thuisvoordeel'). De belangrijkste reden hiervoor is dat clubs die toevallig in dezelfde reeks zitten met een sterkere ploeg uit hun regio, nu eigenlijk benadeeld worden in vergelijking met clubs uit een andere regio. De zwakste ploeg in een derby is meestal de gedoodverfde verliezer, terwijl een zwakkere ploeg in een normale wedstrijd nog een kans maakt om thuis aan het langste eind te trekken door het thuisvoordeel. Met deze verandering wordt het derbygevoel dus behouden, maar maakt de zwakste ploeg toch een klein beetje meer kans (als ze thuisspelen, tenminste).

Hogere prijzen voor overdekte zitplaatsen
Volgend seizoen zullen er flink wat meer tickets voor overdekte zitplaatsen worden verkocht als het regent of bewolkt is (en minder voor niet-overdekte plaatsen). De ticketprijs voor overdekte zitplaatsen stijgt bovendien naar € 18.

Aangekondigde veranderingen qua conditie
In ons artikel van 8 oktober kondigden we twee wijzigingen aan op het vlak van conditie die bedoeld waren voor dit seizoen. Die zijn er niet gekomen, dus even een update hierover:

• Conditieniveau beïnvloedt training: wordt niet geïmplementeerd.
• Blessures houden verband met conditie, maar spelers genezen sneller: wordt nu niet geïmplementeerd, maar blijft een mogelijkheid wanneer we het blessuresysteem aanpassen.

Training volgens speelminuten
Vanaf volgend seizoen zal de training die een speler krijgt afhangen van zijn wekelijkse speelminuten voor je club. Deze verandering komt er onder meer met het oog op de geplande wissels, maar biedt ons ook een beter en logischer trainingsysteem. Het huidige systeem op basis van de positie waar de speler het laatst speelde, is immers niet echt intuïtief. Bovendien beperken we hierdoor ook het buitensporige gebruik van skilltrading (verder meer hierover).

Dit klinkt misschien als een gigantische verandering, maar er verandert eigenlijk niet zo veel (ook niet qua planning). De meeste managers zullen hun spelers net zo trainen als vandaag, met drie verschillen:

• Spelers die geblesseerd raken, krijgen voortaan training volgens hun aantal speelminuten die week, ongeacht de ernst van hun blessure.
• Spelers die het veld opkomen (of verlaten) krijgen enkel training voor het aantal gespeelde minuten.
• Voor de vaardigheidstraining wordt enkel rekening gehouden met wedstrijden gespeeld voor de club die de speler bezit tijdens de trainingsupdate. Met andere woorden: als je dinsdagochtend een speler koopt (die gespeeld heeft in de laatste competitiewedstrijd bij z'n vorige club), zul je die speler nog moeten opstellen in je bekerwedstrijd/vriendschappelijke wedstrijd als je wilt dat hij die week vaardigheidstraining krijgt. Dit geldt zoals je ziet enkel voor de training van vaardigheden, niet voor vorm.

Op die manier wordt het overdreven, haast industriële gebruik beperkt van 'skilltrading', waarbij een speler die bij z'n vorige club heeft gespeeld, voor de trainingupdate wordt gekocht en meteen (een niveau hoger) weer wordt verkocht, zonder dat die speler ooit een wedstrijd voor je club heeft gespeeld.

Hoe werkt training volgens speelminuten?
Wekelijks kan een speler 90 minuten training krijgen (90 minuten training is gelijk aan één volledige training in het huidige systeem), en de positie blijft belangrijk voor de training. Speelt een speler meer dan 90 minuten op een trainbare positie, dan zal hij niet meer training krijgen. Speelt hij minder, bv. 50 minuten, dan krijgt hij minder training (in dit geval dus 50 van de maximum 90 minuten.

Enkele voorbeelden voor club A (training: Lange pass (vleugel)):
• Speler V speelt in je competitiewedstrijd 90 minuten als flankspeler. Hij speelt niet tijdens de oefenwedstrijd. Hij krijgt de volledige 90 minuten vleugelspeltraining.
• Speler W speelt in je competitiewedstrijd 90 minuten als flankspeler. Hij speelt ook 90 minuten als aanvaller in de oefenwedstrijd. Hij krijgt de volledige 90 minuten vleugelspeltraining omdat hij 90 minuten als flankspeler heeft gespeeld tijdens de week.
• Speler X speelt in je competitiewedstrijd 40 minuten als flankspeler. Hij speelt ook 90 minuten als aanvaller in de oefenwedstrijd. Hij krijgt 40 minuten vleugelspeltraining en 50 minuten klaverjastraining (ook wel osmosetraining/resttraining genoemd).
• Speler Y speelt in de competitiewedstrijd 90 minuten als flankspeler voor club B, wordt verkocht aan club A en speelt daar 90 minuten als aanvaller in de oefenwedstrijd. Hij krijgt 90 minuten klaverjastraining. Hij krijgt immers enkel vaardigheidstraining voor de wedstrijden gespeeld voor zijn huidige club.
• Speler Z speelt in de competitiewedstrijd 50 minuten als flankspeler. Hij speelt ook 90 minuten als flankverdediger in de oefenwedstrijd. Hij krijgt 50 minuten vleugelspeltraining aan 100 % en 40 minuten vleugelspeltraining aan 50 %.

De functie 'Niet trainen'
Deze functie is interessant voor clubs die bepaalde spelers graag zouden trainen, maar dit niet kunnen doen omdat andere (ster)spelers van hun ploeg dan een te hoog salaris zouden krijgen. De functie 'Niet trainen' biedt je de mogelijkheid om een speler geen volwaardige training te geven, ook al heeft hij op een trainbare positie gespeeld tijdens de week. Deze functie zal nog niet beschikbaar zijn wanneer het volgende seizoen van start gaat, maar het is de bedoeling dat ze in de loop van het seizoen wordt geïntroduceerd.
 
Server 071