We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Artikels

Roadmap: winter 2019


2019-02-11 11:51:00

Sinds oktober vorig jaar hebben we ons als doel gesteld om wekelijks nieuwe features aan te bieden. Dergelijke kleine projectjes met relatief korte doorlooptijd zijn trouwens ook bijzonder leuk voor ons als ontwikkelaars en we merken ook aan de gebruikersstatistieken dat de gemeenschap dit ook apprecieert. In dit achtergrondartikel blikken we terug op onze beloftes uit het verleden en onze plannen voor 2019.


Toen onze vorige roadmap in oktober 2018 werd bekendgemaakt, hadden we net een gigantisch project achter de rug: de nieuwe Hattrick-app voor smartphones. Deze werd ontzettend goed onthaald door de (mobiele) gebruikers, maar het betekende wel dat we een aantal maanden weinig of geen aandacht hebben geschonken aan de webapplicatie, toch nog steeds het kloppende hart van dit spel. Daarom hadden we onszelf tot doel gesteld om na elkaar een resem kleinere projecten te starten die elk afzonderlijk binnen een spanne van één of twee weken ontwikkeld, getest en gelanceerd zouden kunnen worden. Ondertussen is deze manier van werken reeds een aantal keer met succes toegepast en we zullen er, gesterkt door de vele nieuwe suggesties van enthousiaste gebruikers, ook nog een tijdje mee doorgaan.

Laat ons nu eerst eens terugblikken op wat in oktober beloofd was en inmiddels op de site geïntroduceerd:

* HT-mails gegroepeerd per gesprek
* Verbeteringen aan de speelvijvers
* Update van de jeugdacademie
* Verhoogde kans op gebeurtenissen tijdens de toegevoegde tijd
* Verbeteringen van de zoekpagina voor transfers en bij het volgen van spelers die te koop staan
* Inschatting van de training van jeugdspelers (een Supporter-feature waarvoor onze Supporters Platinum hun stem uitbrachten)

Bovendien hebben we ook nog 5 nieuwe landen aan de Hattrick-wereld toegevoegd en een completere speelgeschiedenis van je elftal beschikbaar gemaakt. En dan vergeten we nog bijna de Directe Duels bij de krachtmetingen, de extra statistieken en de wedstrijduitrustingen voor jeugdacademies (enkel voor Supporters). Tot slot hebben we nog wat wijzigingen aan de layout van spelersratings en vaardigheden doorgevoerd. Alhoewel deze eerst nog zorgden voor wat ophef, zijn we van mening dat deze nu algemeen aanvaard zijn nadat we de gebruikers de kans hebben gegeven om al dan niet te kiezen voor bepaalde ontwerpwijzigingen.

Zoals reeds vermeld in het vorige artikel, blijven we wat betreft de introductie van een nieuw kleedje voor Hattrick op de ingeslagen weg verder gaan, zij het in kleine stappen en met de nodige aandacht en voorzichtigheid. We zijn dus niet van plan om zomaar het hele ontwerp van de site overhoop te halen, maar we hebben wel graag het gevoel dat we de ruimte krijgen om hier en daar een aantal aanpassingen aan de layout te mogen doen, wanneer we denken dat het tot een beter samenhangend geheel voor de ganse site zal leiden. De volgende pagina die we onder handen zullen nemen is de live-pagina. Op Stage wordt die trouwens nu reeds getest. Het is de bedoeling om deze pagina binnen enkele weken overal te vernieuwen. Daarna gaan we aan de slag met de pagina van het wedstrijdverslag.

De belofte om trainingskampen in te voeren, hebben we nog niet kunnen waarmaken. We hebben enerzijds nog niet genoeg concrete specificaties kunnen vastleggen voor deze nieuwe toevoeging aan het spel en anderzijds waren er naar onze mening voorlopig nog heel wat interessantere en belangrijkere zaken om prioriteit aan te geven.

Het nieuwe rankingssysteem waarover we het de vorige keer hebben gehad, is nog in volle ontwikkeling. We hebben al mooie vorderingen gemaakt en zullen jullie op de hoogte houden wanneer we hierover meer nieuws hebben. Ook de belofte om onze communicatiekanalen te verbeteren, zijn we niet vergeten. We gaan dit echter verder uitwerken bij het herontwerpen van de pagina's My Hattrick en Wereld.

Wat ligt er verder nog op de plank voor 2019?

Sinds oktober mikten we op ongeveer één release per week en dat is ons ook grotendeels gelukt. We vinden het een aangename manier van werken en belangrijker nog, het lijkt ook positieve gevolgen te hebben voor de gebruikersstatistieken. De laatste paar maanden merkten we immers op dat significant minder gebruikers stopten met Hattrick in vergelijking met de vorige jaren en dat is voor ons bijzonder motiverend nieuws! Af en toe hebben we gelukkig een kleine toestroom van nieuwe gebruikers naar ons geliefd spel - mooie publiciteitscampagnes in onder andere Israël en Portugal zorgen typisch voor heel wat nieuw aanmeldingen - maar voor ons blijft het belangrijkste dat we onze bestaande gebruikers zoveel mogelijk bij ons kunnen houden. Als we deze tendens verder kunnen doortrekken, is het misschien zelfs niet ondenkbaar dat we in 2019 eindelijk nog eens groei zullen kennen. Dat zou echt de max zijn! In 2019 zullen we onze marketingstrategie met een frisse kijk proberen te benaderen met aandacht voor slimmere manieren om bestaande gebruikers geïnteresseerd te houden in het spel en nieuwe gebruikers de weg naar Hattrick te doen vinden.

In maart houden we onze volgende grote ontwerpmeeting en daarin zal mogelijk opnieuw aandacht geschonken worden aan grotere projecten. Het rankingssysteem zal immers moeten geïmplementeerd worden. Bovendien hebben we reeds een visie ontwikkeld over waar we naartoe willen met de nationale ploegen en het hele gebeuren daarrond, dit met de bedoeling om deze voor meer gebruikers toegankelijk te maken. Het is echter nog te vroeg om hier dieper op in te gaan.

Tot die tijd kan je van ons dus nog een maand vol kleinere releases verwachten en als toemaatje ook nog een wat grotere release i.v.m. de live-pagina's. Dat laatste zal de live-beleving vlotter en op verschillende manieren interessanter maken.

Tot later!


HT-Johan
Lijst met alle artikels

Reacties van de gemeenschap

Nog geen persberichten hierover

 
 
Server 081