We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Artikels

Spiksplinternieuwe wereldbeker


2020-06-03 10:56:00

In januari 2021 geven we de aftrap voor een volledig nieuw format voor de landencompetities in Hattrick. Het nieuwe systeem zal flexibeler zijn, en alle landen in Hattrick zullen kunnen deelnemen. Daarnaast zien Continental Championships het levenslicht, dat betekent dat we ook een kampioen van Amerika, Europa, Afrika en Azië/Oceanië kunnen kronen!


In onze ogen zijn de nationale teams een geweldige manier om lokale gemeenschappen bij elkaar te brengen rond een project: het opleiden van jeugdspelers, hen vervolgens de juiste training geven en een bondscoach selecteren die alles tot één geheel kan smeden in een hopelijk winnend team. Voor zeer veel gebruikers is dit het leukste onderdeel van Hattrick. We hopen echt dat meer mensen dit aspect van Hattrick kunnen ontdekken, en daarom is het een doelstelling voor ons om het internationale gedeelte van Hattrick meer op de voorgrond te zetten.

De nieuwe tools die we het voorbije jaar hebben ontwikkeld voor de nationale teams zijn een deel van die doelstelling. De bondscoaches kunnen een T2 aanstellen alsook officiële scouts om hen te ondersteunen. Er is een uitgebreide lijst waar alle talenten van het land kunnen verzameld worden. Het volgende stukje in deze puzzel komt er nu aan: een nieuw format voor de wereldbekercompetitie.

Bij alles wat met de nationale teams te maken heeft is er maar één code woord: lange termijn plannen, daarom ook dat we ruim op voorhand met informatie komen over hoe het nieuwe systeem in zijn werk zal gaan. We geven vandaag alle details vrij, maar deze treden pas in werken vanaf januari 2021. In dit artikel geven we de grote lijnen weer, de volledige details zijn terug te vinden in de bijgewerkte handleiding voor nationale teams.

Continental championships
Amerika, Afrika, Europa en Azië/Oceanië krijgen een eigen continentaal toernooi, net zoals in het echt. De continental championships worden gespeeld tijdens het eerste seizoen van de nationaleteamcyclus, net na de verkiezingen dus. Alle landen krijgen een plek op het toernooi van hun continent, dat bovendien fungeert als de kwalificaties voor de World Cup. De continental championships worden gespeeld in groepen van 6 ploegen, met thuis- en uitwedstrijden, over een periode van 10 weken. De beste 8 teams uit de groepen spelen een eindfase met rechtstreekse uitschakeling en maken onder elkaar uit wie de titel (en bijhorende beker) wint.

Een leuke nieuwigheid is dat tijdens de continental championships, de wedstrijduren aangepast zijn aan de lokale tijd, en dus niet iedereen speelt op tijden die geschikt zijn voor een Europees publiek.

De World Cup
De tickets voor de World Cup worden uitgedeeld op basis van de resultaten van de continental championships. De meeste landen zullen zich rechtstreeks plaatsen, terwijl sommigen nog een extra play-off moeten spelen. Ook de potindeling voor de loting van de World Cup gebeurt op basis van de resultaten in de verschillende continental championships. Deze loting zal live te volgen zijn. In totaal zullen 96 landen deelnemen aan de World Cup die in week 13 van het eerste seizoen begint en doorloopt tijdens het volledige tweede seizoen van de cyclus. Er zijn in totaal 5 groepsfasen gevolgd door halve finales en uiteindelijk de finale.

Nations Cup
De teams die zich niet kwalificeren voor de eigenlijke World Cup, spelen nog een voor een troostprijs in de Nations Cup. Dit toernooi vindt gelijktijdig met de World Cup plaats.

Nieuwe wereldranglijst
De resultaten uit alle competities zullen meegenomen worden in de nieuwe wereldranglijst, die de basis vormt voor de loting van de continental championships. Dat zorgt ervoor dat elke wedstrijd van belang is, zelfs als een land al zeker is van uitschakeling. We willen dat landen die steeds hun beste beentje voorzetten daar ook voor beloond worden.

Nieuwe leeftijdsgrenzen: de U20 wordt de U21
De opdeling in een nationaal team voor de grote jongens, en een nationaal team voor de jonkies blijft behouden, met een bondscoach voor elk team en eigen wedstrijdschema’s. We veranderen wel de regels rond leeftijdsgrenzen.

De U20-ploeg wordt een U21-ploeg, en alleen spelers van 19, 20 of 21 jaar zijn speelgerechtigd. Spelers jonger dan 19 kunnen wel op de talentenlijst staan, maar ze kunnen niet spelen. Om bij de grote jongens te spelen, moet een speler minstens 22 jaar oud zijn.

De ondergrens van 19 jaar wordt vanaf nu al actief. De bovengrens van 21 jaar gaat pas in vanaf vanaf mei 2021. Het gefaseerd invoeren van deze grenzen is er om de overgang zachter te maken voor landen die nu al plannen hadden.

Vrije toegang tot NT federaties
Eén van onze doelstellingen in het algemeen is om de nationale teams attractiever te maken voor de “gemiddelde gebruiker” die af en toe een wedstrijd wil volgen van zijn nationaal team of een international wil trainen. De beste manier om die interesse te bundelen en te versteken is wellicht via de lokale federaties van nationale teams, waar tot nu alleen Supporters lid konden worden. Vanaf volgend seizoen gaan we geleidelijk aan alle gebruikers (dus ook niet-Supporters) de mogelijkheid bieden om lid te worden van de federatie van hun nationaal team. Om dat goed aan te pakken gaan we samen zitten met de beheerders van die federaties.

Nog een boel meer en een dankwoord aan de gemeenschap
Nog heel wat kleinere zaken omtrent nationale teams worden gewijzigd, dingen die misschien alleen interessant zijn voor de hardcore NT-fan. Er komt onder meer een nieuwe speelvijver voor nationale ploegen om makkelijker vriendschappelijke wedstrijden te regelen. Bondscoaches zullen aan het begin van de continental championships en aan het begin van de World Cup hun opstellingservaringen kunnen kiezen en we verhogen de transparantie over de kandidaten bij de verkiezingen. Verder verminderen we de ervaring die spelers opdoen in wedstrijden van het nationale team, maar dat wordt grotendeels gecompenseerd door het hoger aantal wedstrijden. De meeste van deze ideeën hebben we niet zelf bedacht, maar deze werden ons aangereikt door de gemeenschap van huidige en vroegere bondscoaches. Zij hebben ons ook enorm veel nuttige feedback gegeven over het vernieuwde WK format. En welgemeende DANKJEWEL aan al die mensen die ons onvermoeibaar geholpen hebben en die geduld hebben gehad met ons is meer dan op zijn plaats.
We zijn bijzonder tevreden met het eindresultaat en kunnen niet wachten tot we er in 2021 mee van start kunnen gaan!


HT-Johan
Lijst met alle artikels

Reacties van de gemeenschap

Nog geen persberichten hierover

 
 
Server 081