We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Interviu cu managerii Ligii 1

Foarte mulți utilizatori aspiră să ajungă în Liga 1, dar trebuie să ținem cont că drumul nu este deloc ușor. Ai nevoie de un lot bun, însă pregătirea meciurilor este extrem de importantă.

De data aceasta, vom afla chiar de la managerii din prima divizie cum pregătesc ei meciurile, cât timp dedică acestei activități, ce strategii aplică, precum și alte lucruri interesante.

Nu vrei să te inspiri și tu de la ei? Ei, atunci nu e greu, trebuie doar să parcurgi articolul. :)

dude_ro (5896527)

1. Cum pregătești tu un meci?

Încerc să aflu:

- care este TS-ul curent;
- care au fost modificările de formă/stamina față de săptămâna precedentă;
- ce experiență cu formațiile are;
- ce tip de antrenor are și dacă are specialist tactic sau nu;
- cum e construit lotul (ofensiv, echilibrat, defensiv);
- cum a jucat meciurile importante în trecut;
- cât de des se conectează.

În general, îmi pot da seama dacă va juca la posesie sau pe CA.
De aici, este important unde faci compromisuri în funcție de lotul pe care îl ai valid înainte de meci. De multe ori, trebuie să riști - să forțezi atacul când ești aproape sigur că vine pe CA sau să forțezi mijlocul atunci când crezi că vine la posesie -, însă atunci când întâlnești adversari cu experiență și loturi puternice, orice este posibil.

Cert este că nu trebuie să faci greșeli. De obicei, când greșești, pierzi meciul. :)

2. Ce "ritual" ai pentru analizarea adversarilor?

Nu am niciun ritual, încerc să aflu cele enumerate mai sus și apoi mă gândesc cum să joc.

3. Cât timp dedici planificării unei partide?

10-15 minute, maxim.

4. Îți schimbi des strategia în ultimele momente?

Da, câteodată iese bine, câteodată mai bine nu schimbam ordinele. :)
De obicei, mă bazez pe intuiția pe care o am sâmbăta/miercuri dimineața.

5. Folosești aplicații CHPP pentru pregătirea meciurilor (ex: Hattrick Organizar sau altele)? Notă: Dacă da, ne poți spune de ce, în ce fel te ajută?

Foloseam HO acum multe sezoane, însă, de vreo 2-3 ani, am renunțat. Predictorul HT și timpul petrecut în joc ar trebui să fie fie suficiente.

6. Ești un fan al schimbărilor (de jucători) pentru o partidă? Notă: Dacă da, ce tip de schimbări - stamina, tactică, etc?

Da, în anumite meciuri schimb strategia în funcție de diferiți parametri (scor, minut, eliminări). Schimbări de stamina nu prea folosesc pentru că, în general, jucătorii mei sunt la excelent stamina și prefer să folosesc sloturile pentru mutări tactice.

7. Ce sfaturi legate de pregătirea unui meci le-ai putea oferi cititorilor din Hattrick Press?

Să fie atenți la cele enumerate și la primul punct:

- care este TS-ul curent;
- care au fost modificările de formă/stamină față de săptămâna precedentă;
- ce experiență cu formațiile are;
- ce tip de antrenor are și dacă are specialist tactic sau nu;
- cum e construit lotul (ofensiv, echilibrat, defensiv);
- cum a jucat meciurile importante în trecut;
- cât de des se conectează.




Je_suis_Sirman_Yndy (612494)

1. În zilele acestea, mă uit la ultimele 3-4 meciuri ale echipei adverse, apoi stabilesc strategia generală și pun jucătorii care sunt în formă pe cele mai bune poziții.

2. Niciun ritual.

3. În aceste zile, 2-3 minute.

4. Nu, niciodată.

5. Foxtrick, nu prea știu care sunt features de Hattrick și care de Foxtrick, dar le folosesc pe toate.

6. Nu, doar în cazul în care n-am destulă stamina, folosesc schimbări din minutul 61. Mai rar folosesc stamina predictor-ul că să văd minutul în care este optim să schimb jucătorul datorită rezistenței scăzute.

7. O pregătire serioasă a unui meci ar trebui să dureze o oră, inclusiv cu simulări ale formației adversarului și care formație, respectiv așezare se pliază cel mai bine pe cele mai probabile formații ale adversarului.




giugiaro (2269644)

1. Pentru mine, e o pregătire continuă. Mă asigur că TS-ul e la valoarea corespunzătoare, încerc să controlez influențele negative ale transferurilor, mă asigur că am experiență cu diferite formații, încerc să păstrez forma și stamina rezervelor. Lucrurile de bază.

La care aș adaugă că încerc să ascund punctele forte pentru a le valorifica la momentul oportun și uneori simulez existența unor puncte slabe pentru a induce în eroare.

2. Ar fi un ritual pentru ziua de miercuri și am ajuns să îl asociez cu meciurile de Cupă. Miercuri dimineața, spre serviciu sau când ajung la birou, beau o cafea. Pentru unii e banal, dar eu consum cafea extrem de rar. Și tot timpul mă face să mă gândesc la meciul de Cupă.

În trecut, mă documentam mult mai temeinic. Îmi notam informații cu privire la principalii adversari din campionat (jucători, formații, forme, antrenament), obligatoriu urmăream joi seara evoluția formelor jucătorilor echipei pe care urma să o întâlnesc în Cupă. Dar, în prezent, au dispărut aceste obiceiuri.

3. Uneori e nevoie să planific cu 2-3 meciuri înainte de partida propriu-zisă. Trimiterea ordinelor durează între unu și zece minute.

4. Nu. De obicei, dau ordinele o singură dată, vineri pentru meciul de sâmbătă, când am deja situația formelor. Și, ulterior, nu mă mai loghez până începe meciul, deci nici nu aș avea când să schimb ceva. În diminețile de sâmbătă nu există decât o persoană dragă lângă mine, nu este loc pentru HT.

5. Nu m-am ajutat niciodată de aplicaţii, nici măcar Foxtrick. E instalat pe un browser pe undeva, dar nu-l deschid.

6. Foarte rar. Eventual schimbări în funcție de stamina sau o schimbare defensivă/ofensivă. De obicei, plec de la premiza că aleg tactica potrivită și, fie ce-o fi, merg până la capăt cu ea.

7. Ce am învățat până aici este că nu trebuie să-mi fac așteptări cu privire la rezultatele din HT. Sunt imprevizibile și cel mai bine este să nu-ți creezi iluzii pentru a nu avea deziluzii. Dar e nevoie să riști uneori, iar răbdarea e un element absolut necesar. Obiectivele pot fi îndeplinite sau nu, important e să te distrezi.




maryusika (9674615)

1&2. Cea mai mare atenție o dau atitudinii jucate de adversar în ultimele meciuri. Încerc să identific când a jucat PIC/PIN sau MOS și, în funcție de asta și de forme, încerc să intuiesc mijlocul maxim pe care îl poate scoate în diverse formații.
Mă uit suficient de atent și pe evoluția formelor sale. De aici, încep pregătirea meciului. Este important și programul ulterior al adversarului și obiectivele acestuia. În funcție de estimările pe care le fac, încerc să-mi optimizez rating-urile propriei echipe.
Mai încerc şi să fiu imprevizibil, însă nu atât de mult încât să ajung în cealaltă extremă de a juca o tactică ineficientă doar pentru a surprinde.

3. Uneori, ordinele le dau în 10-15 minute, alteori pregătirea meciului îmi ia mai mult timp.
Îmi știu echipa bine, nu trebuie să simulez foarte multe formații ca să-mi dau seama care este cea mai bună așezare.

4. De obicei, dau niște ordine din timp, dar analiza meciului și ordinele finale la dau vineri.
Foarte rar, revin sâmbăta asupra lor. Doar dacă în meciurile de vineri seara ale naționalelor mi se accidentează un jucător sau dacă fac o achiziție nouă. Nu iau decizii în ultimul moment și nu mă răzgândesc pe ultima sută de metri.

5. Folosesc Hattrick Organizer.
Mă ajută să estimez rating-urile adversarilor sau când vreau să cumpăr un jucător, estimez întâi în HO bonusul în rating-uri al acestuia ca să-mi dau seamă dacă merită sau nu să-l cumpăr.

6. De obicei, fac schimbări defensive în cazul în care conduc.
Se întâmplă să mă aștept de la adversar la mai multe variante de a aborda jocul. Încep într-o formație care să acopere o variantă și, dacă nu conduc, schimb ceva.

Dacă îmi rămân schimbări, pot spune că fac și pentru stamina sau mai realizez schimbări în minutul 89 jucătorilor care nu sunt în formă sau pentru a le putea mări numărul de listări pe TL în viitor.
În 99% din cazuri, îmi folosesc toate schimbările/ordinele pe care le am la dispoziție.

7. Cea mai frecventă greșeală în pregătirea unui meci este previzibilitatea. Ea pleacă din modul în care userii își construiesc echipele. Am văzut foarte mulți useri care joacă fix același lucru săptămână de săptămână.

Sfatul meu este să încerce să schimbe ceva, să-și construiască o echipă prin care să poate jucă oricând și o formație de contraatac, dar și un 2-5-3 ofensiv.




Mr-Alex (2043077)

1. Dacă acum ceva vreme analizam la sânge adversarul (mă duceam chiar și un sezon în urmă), acum mai mult de 10 minute nu stau (și asta când meciul e decisiv). În principiu, cam în 5 minute mi-am făcut o idee despre ce poate adversarul. În aceste 5 minute mă uit la ultimele 3-4 meciuri jucate (în mare, ca rating-uri și așezare folosită), mă mai uit la tipul de antrenor și al său lider, la specialități, la stamina și la forme. Tot în aceste 5 minute știu cam în proporție de 90% ce voi juca eu. Ordinele le dau de obicei joi seara pentru ambele partide.

Însă, indiferent cât de bine pregătești un meci, indiferent cât de bine citești adversarul, totul se rezumă la ce poate echipa ta: ce rating-uri poți scoate pe diferite așezări, ce forme au jucătorii, ce specialități poți folosi, dacă ai suspendați sau accidentați. Eu, dacă știu că am scos maxim din jucători în condițiile date pentru un meci oarecare și pierd, nu mă supăr. Am făcut ce a depins de mine.

2. Îi trag de limbă la bere. :)

3. Vezi mai sus, 5 maxim 10 minute în funcție de adversar. Cu mici variațiuni după update-ul de TC de vineri.

Mi se pare că aceste 3 întrebări se cam leagă între ele și le-am acoperit cu primul răspuns.

4. În 90% din cazuri, ce decid după antrenament aia rămâne.

5. Folosesc HO pentru a avea o imagine a jucătorilor mei, de exemplu: cum s-au modificat formele, vârsta și salariul, cine a crescut la XP sau la loialitate și cam atât.

6. Nu sunt fan, preferam să nu fie, pentru că e o bătaie de cap în plus. Însă, pe principiul mai bine să am decât să nu am, fac și modificări dacă sunt condus, dacă conduc, eventual dacă vreau să mai joc și alți jucători la o anumită diferență de scor. Și de stamina, dar nu tot timpul.

7. Întotdeauna să plece de la analiza propriei echipe, puncte tari, puncte slabe. Dacă echipa a fost corect pusă în teren și e mulțumit de ce a jucat și totuși pierde, să nu se supere. Nu are cum influența un zar. Am văzut mulți useri care se supără după înfrângeri nemeritate și scot echipa pe TL. E greșit, meciuri ciudate și înfrângeri nemeritate or să tot fie. Cheia este răbdarea, perseverența și cu siguranță vor apărea și performanțele.

Și să nu se lase de joc, indiferent dacă ia pauze (mai lungi sau mai scurte). E păcat de timpul alocat jocului și de emoțiile investite pentru a renunța.

Mulțumesc pentru oportunitatea de a împărtăși câte ceva din viziunea mea asupra jocului cititorilor HP.

Continuare: (19383).


Nota editorului: Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like, un comentariu sau o declaraţie de presă cu referire la acest material.

Vă aşteptăm pe forum: (16915824.1).

Acest material poate fi citit și pe pagina de Facebook: (https://www.facebook.com/notes/hattrick-press-romania/interviu-cu-managerii-ligii-1/1545260669123086).

Articolul anterior: Dinozaurii NT și aligatorii U-20 (partea a II-a) (19330).

2016-01-09 15:16:45, 2919 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=19387]

 
Server 071