We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Un rezumat despre angajarea antrenorului

Un scurt rezumat care sper să prindă bine printre noii utilizatori. Am văzut că mulți manageri (relativi noi) nu prea sunt informați despre antrenorii echipei lor și își doresc doar antrenor excelent! (e excelent pe ăsta îl vreau, e cel mai bun), dar nu știu și celelate tipuri de antrenori si randamentul pe care îl dau!

Antrenorul este un personaj important și responsabil de antrenarea şi motivarea jucătorilor.

Un studiu amănunțit despre toate categoriile de antrenori!


1.Tipurile de antrenori sunt:
-excelent
-bun
-acceptabil
-inadecvat
-slab
-jalnic
Randamentul fiecărui antrenor diferă, precum și viteza de antrenament și eficiența acestora!

Antrenorul excelent are o eficiență 105.3%(% în comparație cu cel bun, prețul acestuia fiind foarte ridicat).
Antrenorul bun are o eficiență de 100%(este un antrenor bun si pretul nu este asa exagerat).
Antrenorul acceptabil are o eficiență de 90,9%(recomandat utilizatorilor noi din seriile inferioare).
Antrenorul inadecvat are o eficiență de 83,3%(devine o pierdere de timp pentru echipă)
Antrenorul slab si jalnic au o eficință scazuta de 76,9% respectiv 71,4% și la echipa de club deja sunt ineficienți deoarece antrenamentul va avea o viteză scazută, dar sunt buni pentru echipa natională deoarece acolo calitatea de antrenor nu conteză ci cea de lider.


2.Angajarea antrenorului

- Un antrenor poate fi adus "din afară" (/Club/Training/ChangeCoach.aspx), sau poate fi convertit un jucator din propria echipă.

a) Antrenorul adus din afară

- Antrenorul adus își intra imediat "în rol" înlocuind vechiul antrenor.
- Înlocuirea antrenorului vechi cu cel nou nu are nicio influenţă specială asupra spiritului echipei, efectul fiind acelaşi cu al unui jucător recent cumpărat.
- Antrenorul anterior continuă să facă parte din lot dar nu mai are nicio influenţă asupra antrenamentului şi nici nu mai poate fi vândut sau angajat vreodată că şi antrenor.

Un dezavantaj major ai antrenorilor straini sunt preturile exagerate pe care le platesti in functie de calitatea de antrenor dar si cea de lider:(http://www.hattrick-university.ro/images/antrenor_extern.png)

b) Jucator convertit ca antrenor

- Este mult mai rentabil ca un antrenor adus din afară!
- După convertirea în antrenor, i se aplică aceeași regulă a scăderi liderului! (lentă dar constantă).
- Trebuie de luat în calcul prețul jucatorului cumparat pentru a fi facut antrenor.
-Dacă îl avem deja în echipă, atunci nu este nicio problemă dar dacă ne gândim la a cumpăra un jucător pentru ca după 16 săptămâni să-l transformăm în antrenor, trebuie să ţinem cont de faptul că la preţul de conversie se va adăuga şi preţul de cumpărare.

Costurile pentru convertire diferă în funcție de nivelul de experiență pe care îl are:(http://www.hattrick-university.ro/images/antrenor_intern.png)

ATENTIE: transformarea unui jucător în antrenor va face ca să-i dispară automat accidentarea, în cazul în care acesta este accidentat, indiferent de numărul de săptămâni de accidentare. Nu este foarte recomandat ca un şiretlic pentru a salva în mod miraculos un jucător, pentru că o dată transformat în antrenor, jucătorul respectiv nu mai poate fi vândut şi în afara cazului în care caracteristicile sale sunt optime pentru a fi antrenor, va trebui să se angajeze imediat un alt antrenor adevărat.


3.Calitatea de Lider

- Pe lângă calitatea de bază a antrenorului mai este o calitate importantă și anume aceea de lider!
- Această calitate nu are influență asupra antrenamentului sau asupra vitezei de antrenament!
- Cu cît calitatea de lider a antrenorului este mai ridicată cu atâta scăderea TS-ului(Team Spirit=Spiritul Echipei) este mai lentă!
- Dacă liderul antrenorului este scăzut, va fi foarte greu de menţinut TS-ul la un nivel ridicat, fapt ce poate afecta randamentul echipei, TS-ul acţionând în mod direct în calculul ratingului de mijloc în meci.
- Dacă totuşi nu ne interesează decât antrenamentul şi/sau echipa se află într-o serie foarte joasă, se poate utiliza un antrenor cu lider scăzut.
- Un antrenor recent angajat își va păstra calitatea de lider cel putin 1 sezon, începând cu al 2lea sezon liderul acestuia va scădea, în primă fază fără să poți vedea (scăderea având loc în interiorul treptei), apoi vizibil până ajunge la acceptabil!


O altă varianta pentru managerii începători, care își doresc un antrenor bun cînd vor avea deja o echipă cît de cît formată ar fi să-și cumpere la început un jucător cu lider bun și experiență slab/inadecvat de o vîrstă rezonabilă (27-33 ani)- prețul mediu pe piață e foarte scăzut comparativ cu un jucător deja format pentru poziția de antrenor.
Odată cumpărat, acest jucător va fi jucat meci de meci în campionat și cupă pentru a acumula mai repede experiența pînă la bun. Nu contează foarte mult calitățile lui în teren, deoarece în mare parte în primele 3 sezoane se joaca mai mult cu echipe relativ de același nivel ca și echipa proprie.
Desigur că este și riscul ca un așa jucător să se accidenteze pe parcurs, dar riscuri există peste tot în HT, și ele se pot reduce prin mai multe metode - cumpărînd un jucator asemanator aditional, ridicînd numărul de medici cînd s-a accidentat jucătorul, etc.



Atenție: Odată ce antrenorul ajunge la lider dezastruous, începe să scadă capacitatea de antrenor.

4.Tipuri de antrenori

Antrenorul poate fi ofensiv, defensiv sau neutru, ceea ce afectează (numai) performanţele echipei în timpul jocului. Un antrenor ofensiv îmbunătăţeşte atacul în detrimentul apărării, iar antrenorul defensiv apărarea în detrimentul atacului. Un antrenor defensiv îmbunătăţeşte apărarea ca idee mai mult decât îmbunătăţeşte atacul un antrenor ofensiv. Antrenorul neutru nu ajută şi nici nu scade vreun compartiment. Tipul antrenorului nu afectează în nicio măsură viteză sau viteza antrenamentului şi nici spiritul echipei (TS) sau încrederea încrederea în sine a acesteia.


*a) Antrenorul ofensiv: oferă un bonus de 8% ratingurilor din atac, dar și o penalizare de 11% pentru ratingurile din apărare.
*b) Antrenorul defensiv: oferă un bonus de 14% ratingurilor din apărare, dar și o penalizare de 8% pentru ratingurile din atac.
c) Antrenorul neutru: nu influențează în niciun fel ratingurile din atac/apărare.

*a] poți angaja un antrenor ofensiv dacă scoți ratinguri bune în apărare și nu te afectează cu mult penalizarea in apărare dar doresti sa iți îmbunătățești atacul.
*b] poți angaja un antrenor defensiv dacă scoți ratinguri bune în atac și nu te afectează cu mult penalizarea în atac dar vrei să-ți îmbunătățești apărarea.[/u]


Tool-uri:(http://hattrick-romania.ro)
(http://hattrickinfo.com/en/tools)

Site-uri utile:(http://www79.hattrick.org/Help/Rules/Coach.aspx)(pentru inceput)
(http://www.hattrick-university.ro/index.html)
(http://hattrickinfo.com/en/team)


BAFTA TUTUROR!


Nota editorului:

Se pot lăsa scurte comentarii cu privire la acest material apăsând simbolul pentru comentarii, de mai jos.
Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like.

Pentru discuţii suplimentare, completări, întrebări şi sfaturi vă invităm pe: (16300575.1).
Mulţumim!

2013-07-05 09:29:37, 4322 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=17181]

 
Server 071