We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Όταν ο Bob καλεί έναν ανιχνευτή!

Το άρθρο αυτό είναι ουσιαστικά η μετάφραση του blog post που έκανε ο HT-Tasos (10800601) στο Hattrick Dev Blog (https://devblog.hattrick.org/2016/10/when-bob-calls-a-new-scout/) και περιγράφει τον τρόπο που λειτουργούν οι ανιχνευτές ταλέντων.

Καλή ανάγνωση!

Θεέ μου… Η ζωή είναι τόσο απλή, αλλά επιμένουμε να την κάνουμε πολύπλοκη. Και το ίδιο συμβαίνει και στον κόσμο του Hattrick! Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο του συστήματος νέων. Σου κινήθηκε η περιέργεια; Εντάξει, τότε ας ρίξουμε μια ματιά. Βάλαμε μια κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του μάνατζερ Βob για να σας δείξουμε τι πραγματικά συμβαίνει όταν καλεί τους ανιχνευτές των νέων του. Παρακαλώ, μην του πείτε ότι θα μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες! Θα τρελαινόταν!...

Τύποι παιχτών

Από το εγχειρίδιο: Αν του πείτε να ψάξει για ένα συγκεκριμένο τύπο παίκτη (για παράδειγμα πλάγιους μέσους) θα σας προσφέρει τέτοιους παίκτες τις περισσότερες φορές αλλά οι παίκτες θα είναι γενικά πιο κακοί.

Υπάρχει ένα μυστικό: Ενώ είναι αλήθεια ότι ψάχνοντας για συγκεκριμένους παίχτες σου έρχονται κάπως λιγότερο εντυπωσιακοί παίχτες κατά μέσο όρο, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι γραμμικό. Αντιθέτως, όταν χρησιμοποιείς συγκεκριμένη αναζήτηση υπάρχει ένα ανώτατο όριο για το πόσο καλός αυτός ο παίκτης μπορεί να είναι. Αν διανύεις την τυχερότερη μέρα της ζωής σου, πάντα θα παίρνεις καλύτερο παίχτη αν ζητήσεις από τον ανιχνευτή σου να ψάξει για όλους τους τύπους παιχτών από το να τον βάλεις να ψάξει για κάτι συγκεκριμένο. Ποτέ δεν θα βρεις τις βέλτιστες προοπτικές μέσω ειδικευμένης αναζήτησης - αλλά από την άλλη, αν πάντα πηγαίνεις για το βέλτιστο, δεν θα μπορείς να επηρεάσεις το είδος των παιχτών που έρχονται στην ομάδα σου.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις δύο ίσης τύχης μέρες, θα πάρεις έναν παίχτη με υψηλότερες ικανότητες την μέρα που θα ψάξεις για οποιονδήποτε τύπο παίχτη, και όχι την μέρα που θα ψάξεις για μια συγκεκριμένη ικανότητα. Ωστόσο, από την στιγμή που δεν έχεις την ίδια τύχη κάθε μέρα, η επιλογή οποιουδήποτε τύπου παίχτη μπορεί μερικές φορές να σου αποφέρει χειρότερο παίχτη.

Η συχνότητα των τύπων αναφορών

Όπως μπορεί να έχεις παρατηρήσει, οι ανιχνευτές τροφοδοτούν τον χρήστη με τρία είδη διαφορετικών αναφορών. Θα μιλάνε για το τωρινό και το μέγιστο επίπεδο μιας ικανότητας, όπως επίσης για το γενικό επίπεδο ικανοτήτων του παίχτη. Κυρίως, θα ακούσεις τους ανιχνευτές να μιλάνε για την τωρινή και μέγιστη ικανότητα, αλλά υπάρχει επίσης μία στις τρεις πιθανότητες να σου δείξουν επίσης την συνολική! Επιπρόσθετα, αν ένας παίχτης έχει μια ειδικότητα, ο ανιχνευτής θα το αναφέρει μία στις δέκα φορές.

Τωρινές και μέγιστες ικανότητες

Όπως ανέφερε ο Bob στο τηλέφωνο, αυτό είναι αρκετά απλό. Ο ανιχνευτής θα πρέπει να γνωρίζει τις τρεις υψηλότερες ικανότητες του παίχτη και θα αποκαλύψει ένα τωρινό επίπεδο από αυτά και ένα δυνητικά μέγιστο επίπεδο, επίσης. Μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε συνδυασμό από αυτές τις τρεις ικανότητες, ακόμα και αν και οι δύο αναφορές έχουν να κάνουν με την ίδια ικανότητα.

Γενικό επίπεδο ικανοτήτων

Και μόλις λίγο πριν ο Bob κλείσει το τηλέφωνο, έχουμε απάντηση στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Τι είναι αυτό το γενικό επίπεδο ικανοτήτων που αναφέρουν οι ανιχνευτές, αλήθεια; Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι αυτό που χρησιμοποιείται από τους ανιχνευτές είναι ο μέσος όρος των τριών καλύτερων ικανοτήτων. Αλλά, στάσου, υπάρχουν περισσότερα να αναφέρουμε πάνω σε αυτό! Αυτές οι «τρεις καλύτερες» ΔΕΝ βασίζονται στο μέγιστο των ικανοτήτων, αλλά σε κάτι που μπορούμε να το λέμε “προοπτική προπόνησης”.

Ας δούμε δυο παραδείγματα

Παράδειγμα 1

Ο παίχτης Α είναι ανεπαρκής σκοράρισμα και μπορεί να φτάσει καλός σε αυτή την ικανότητα.

Ο Παίχτης Β είναι κακός σκοράρισμα αυτή την στιγμή αλλά και αυτός μπορεί να φτάσει καλός ως μέγιστη προοπτική.

Και οι δυο παίχτες έχουν την ίδια προοπτική. Αλλά αν μπορούσες να διαλέξεις ένας από αυτούς, ποιον θα διάλεγες;

Παράδειγμα 2

Ο παίχτης Α είναι σήμερα κακός στο σκοράρισμα, με προοπτική να φτάσει στο καλός.

Ο παίχτης Β μπορεί να περιγραφεί ως άθλιος σκόρερ, αλλά έχει την προοπτική να γίνει πολύ καλός.

Τώρα ο παίχτης Β έχει υψηλότερη μέγιστη ικανότητα, αλλά και πάλι, λαμβάνοντας υπόψιν την τωρινή του ικανότητα, ποιον παίχτη θα διάλεγες;

Όπως μπορείς να δεις, η μέγιστη ικανότητα στους νέους παίχτες είναι ένας τρόπος να τους συγκρίνεις, αλλά προσμετρώντας τον περιορισμένο χρόνο μέχρι τα επόμενα γενέθλια και την χαμηλή ταχύτητα προπόνησης, ποια επιλογή τελικά είναι η βέλτιστη για την ακαδημία νέων;

Πίσω στον bob τώρα. Χρησιμοποιούμε ένα στατιστικό μέτρο που είναι γνωστό ως μέσος εύρους ή απλά (μέγιστο+τωρινό)/2.Πέρνουμε τις τρεις ικανότητες με το υψηλότερο μέσο εύρους (εξαιρώντας την αντοχή και τις στημένες φάσεις) και μετά βγάζουμε τον μέσο όρο τους στρογγυλοποιώντας στον ακέραιο προς τα πάνω.

Ένα τελικό παράδειγμα:



ΙκανότηταΤωρινόΜέγιστοΜέσος εύρους
ΤέρμαΆθλιοςΆθλιος(2+2)/2=2
ΆμυναΆθλιοςΑνεπαρκής(2+5)/2=3.5
ΟργάνωσηΚακόςΚακός3
ΠλάγιαΚαταστροφικόςΑνεπαρκής3
ΠάσαΑδύναμοςΑδύναμος4
ΣκοράρισμαΑνεπαρκήςΚαλός6


Βάσει της μέγιστης τιμής ικανότητας, οι τρεις καλύτερες ικανότητες είναι οι Άμυνα, Πλάγια και Σκοράρισμα. Όμως για την αναφορά του γενικού επιπέδου ικανοτήτων χρειαζόμαστε τις τρεις υψηλότερες ικανότητες βάσει του μέσου εύρους, οι οποίες είναι οι Άμυνα, Πάσα και Σκοράρισμα. Ο μέσος όρος αυτών είναι (3.5+4+6)/3=4.5 ~ και στρογγυλοποιείται στο 5. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο παίχτης θα είχε συνολικές ικανότητες στο ανεπαρκής.

2017-04-14 12:24:37, 1479 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=20061]

 
Server 071