We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

تاریخ هت تریک در ایران

آیا میدانید هت تریک چطور به ایران آورده شده است؟ در این مقاله سعی شده به‌طور اجمالی، روند ظهور و گسترش هت‌تریک در ایران مورد بررسی قرار گیرد. امید است با خواندن این مطلب، با تاریخچه‌ی این بازی زیبا و مهیج در ایران بیشتر آشنا شوید.

در سال ۲۰۰۴ نخستین ایرانی به نام سهند، تیم سمنت (463348) را در هت‌تریک تأسیس کرد و نامش به‌عنوان اولین ایرانی حاضر در هت‌تریک، جاودانه شد. آن روزها شاید کسی فکرش را هم نمی‌کرد که امروز تعداد ایرانیان هت‌تریک‌باز، از مرز 2000 نفر هم عبور کند.
ظرف کمتر از یک ماه پس از سمنت، گیشا(463360) متولد شد. حامد از دوستان سهند بود که به توصیه‌ی وی وارد هت‌تریک شده بود.
از آنجایی که لیگ ایران تازه فعال شده بود و کشوری نوپا در هت‌تریک به حساب می‌آمد، خارجی‌های زیادی با گرفتن تیم در لیگ ایران به‌دنبال کسب شهرت و افتخار بودند. سهند و حامد تنها کاربران ایرانی بودند که از فصل اول هت‌تریک در ایران، آغاز به کار کردند و تا کنون نیز فعال بوده‌اند.
اما در دی ماه 83 فردی از اهالی کشور استونی به نام تائونو با جستجو در گوگل و پیدا کردن انجمن یک سایت فوتبالی، مدیر انجمن سایت را با هت تریک آشنا کرد و از وی خواست تا هت تریک را در انجمن معرفی کند. آن مدیر انجمن در آن زمان سعید (متخلص به امیرحسین هاشمی) بود که با آشنا شدن با هت‌تریک و تأسیس تیم ایران بارسا (463338) و معرفی آن به سایر اعضای انجمن آن سایت فوتبالی، موجب پیوستن افراد زیادی به هت‌تریک شد. وی که با تائونو و دیگر اعضای خارجی هت‌تریک در ارتباط بود، به سرعت مهارت‌های این بازی را آموخت و آن را در انجمن‌ها به دوستانش انتقال داد. وی اولین مطلب آموزشی را برای آغاز تیم‌داری در هت‌تریک به رشته‌ی تحریر در آورد که نسخه‌ی PDF آن هنوز در کتابخانه‌های دیجیتالی در اینترنت موجود و قابل دریافت است. از این رو است که سعید را پدر هت‌تریک ایران نامیده‌اند.
کیان (جلاد(463356))، اردشیر (رادرانر یونایتد (463346)) و مسعود (ذوب آهن سابق) از اولین کسانی بودند که به توصیه‌ی سعید تیم گرفتند. پس از آنها و به تدریج، کوروش (پاسارگاد(463437))، نوید (نوید آمار (463443))، سعید (برشا (463379))، ماتا یونایتد((463361))، بلک بولد داگز((463337)) و محسن (آر وی ان یونایتد (463485)) به هت‌تریک پیوستند و تیم های خود را از فصل چهارم هت‌تریک در ایران مدیریت کردند.
در آن روزها که جمع کاربران به زحمت به 30 تیم می‌رسید، با حمایت‌ها و دعوت دوستان بسیاری از این افراد، هت‌تریک در ایران روز به روز شاهد حضور ایرانیان بیشتری شد تا اینکه در فصل 6 با معرفی خارجی‌های حاضر در ایران به مسئولان سایت، لیگ برتر و دسته 2 ایران از خارجی‌ها پاک شد و تیم جلاد توانست در فصل 7 به عنوان اولین ایرانی، قهرمان لیگ برتر شود که این عنوان را در فصل 8 نیز تکرار کرد.
در سال‌های اول، همان انجمن محل حضور و گردهم‌آیی کاربران ایرانی بود تا اینکه انجمن اختصاصی هت‌تریک در ایران راه‌اندازی شد. انجمن اختصاصی هت‌تریک تنها کارکرد راهنمایی و گردهم‌آیی داشت تا گسترش بازی در ایران. لذا عده‌ای از ایرانیان مقیم خارج از کشور به سرپرستی اولین مسئول زبان و مدیر انجمن ایران در هت‌تریک یعنی کیان شریفی، پروژه‌ی ترجمه‌ی سایت به فارسی را آغاز کردند تا زبان فارسی نیز به جمع سایر زبان‌های دنیا در هت‌تریک بپیوندد. اما آن ترجمه ناقص و دارای مشکلاتی بود که باعث می‌شد تا بسیاری از کاربران همچنان زبان انگلیسی را به عنوان زبان سایت انتخاب کنند.
لذا همچنان معرفی سینه به سینه تنها راه گسترش کاربران در هت‌تریک ایران بود تا اینکه فعالیت‌هایی تحت عنوان گسترش هت‌تریک در ایران شکل گرفت. ابتدا به همت احمدرضا حشمت‌زاده با تشکیل کارگروهی از ایرانیان مشتاق، دور جدید ترجمه صحیح سایت آغاز شد. وی همچنین با معرفی بازی هت‌تریک در اخبار 20:30 شبکه دوم و همچنین مطلبی کوتاه در مجله‌ی همشهری جوان و سپس مقاله‌ای بلند و مفصل در مجله‌ی پُرمخاطب چلچراغ، حرکتی بزرگ برای جذب مخاطب انجام داد. مقالات آموزشی دنباله‌دار نوید میرزامحمد در مجله‌ی مینو نیز حرکتی دیگر بود.
اتمام بخش اصلی ترجمه، هم‌زمان با رشد روز افزون کاربران ایرانی باعث شد تا مسئولان هت‌تریک در طراحی قالب جدید سایت، منوی راست به چپ اختصاصی را برای فارسی‌زبانان در نظر بگیرند.
و این‌گونه است که امروزه تعداد کاربران ایرانی از مرز 2000 نفر عبور می‌کند. به امید اینکه این سرگرمی سالم و مهیج روزی به بیش از 20 هزار کاربر در ایران برسد.
آرزویی که چندان دور از دسترس نیست...
نویسنده: نوید
تصحیح: سعید بندینی
ویرایش: احمدرضا

2009-04-28 19:25:51, 306 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=4295]

 
Server 071