We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Când să extragem un junior?

HT-Tools și Hattrick Youthclub au analizat 645,129 de juniori pentru a identifica trend-urile, distribuția și frecvența jucătorilor talentați. Am împărțit cercetările în trei bucăți. În prima, am studiat abilitățile juniorilor de-a lungul anilor. În cea de a doua parte, am examinat dacă momentul extragerii unui jucător are un impact asupra skill-urilor sale și, într-un final, am căutat trend-uri ca să ne facem o idee dacă reumplerea bazei de date cu jucători e importantă.

Possible spoiler. Click here to show


Ca să primești juniori buni, ar fi bine să folosești Academia de Tineret. Poți să angajezi între 1 şi 3 scouteri ce vor căuta talente, adică viitoarele tale vedete. Pentru fiecare scouter, poți să alegi în ce regiune să caute și ce tip de jucător ar trebui să urmărească (portar, fundaș, etc). Fiecare regiune are o bază de date cu juniori, iar unele persoane susțin că există şi o bază de date pentru fiecare poziție (portari, fundași, extreme, mijlocași, atacanți) în regiunile scotocite de scouteri. Poți, de asemenea, să îi lași să caute orice tip de jucător.
O cercetare mai veche arăta că șansa de a primi un jucător mai bun este (puțin) mai mare dacă vei căuta un anumit tip de jucător pentru o anume poziție.
Cert e că, din moment ce au fost extrași jucători din baza de date, Hattrick trebuie să îi înlocuiască regulat.

HT-Tools împreună cu Dantekavala (10800601) și Hattrick Youthclub cu Mackshot (1532705) au analizat 645,129 de juniori pentru a identifica trend-urile, distribuția și frecvența jucătorilor talentați.
Am împărțit cercetările în trei bucăți. În prima, am studiat abilitățile juniorilor de-a lungul anilor. În cea de a doua parte, am examinat dacă momentul extragerii unui jucător are un impact asupra skill-urilor sale și, într-un final, am căutat trend-uri ca să ne facem o idee dacă reumplerea bazei de date cu jucători e importantă.

Am vrea să vă atragem atenția că acesta nu e un ghid ce trebuie urmat cu ochii închiși. Din moment ce am analizat și vom prezenta statistici bazate pe date din trecut, e probabil ca, dacă mulți manageri din Hattrick își vor schimba comportamentul (datorită acestor studii), rezultatele repetării cercetărilor să fie diferite.

Frecvența juniorilor talentați

Am grupat jucătorii după suma skill-urilor lor (portar, apărare, construcție, extremă, pase, atac și faze fixe) din momentul promovării în echipa mare. De exemplu, un jucător care avea suma punctelor skill-urilor 17, a fost introdus în grupul 16-20.
Graficul (vezi graficul 1) ne duce cu gândul la o distribuție normală a acestui tip de jucător, ce înseamnă că e logic să existe în baza de date mai mulți jucători slabi și medii, față de cei cu adevărat talentați. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că nu toți managerii pot să-și antreneze maximal absolut toți juniorii.



GrupFrecvență
0­‑50
6­‑100
11‑­1513478
16­‑2068124
21­‑25331514
26­‑30213722
31­‑3517954
36­‑40329
41­‑4514
46­‑500
51­‑550


Graficul 1: ( http://www.ht-tools.eu/static/img/research1.PNG).

Importanța momentului extragerii

Mai mult, am studiat importanța momentului când suni scouteul/extragi juniorul. Am împărțit datele în grupuri, cuprinzând intervale de câte două ore, aranjate în funcție de zi (de luni până duminică). Am calculat suma, frecvența și, în final, variația standard a fiecărui grup.

Se poate observa foarte ușor (în graficul 2) e faptul că managerii își sună scouterii mult mai des în weekend decât în zilele de lucru. Ceea ce e destul de normal, din moment ce meciurile de seniori au loc la final de săptămână, utilizatorii conectându-se pentru a vedea rezultatele sau chiar pentru a urmări live meciurile. În plus, managerii pot să își apeleze scouterii doar o dată pe săptămână, iar această restricție se resetează înainte ca weekend-ul să înceapă.

Oricum, diferenţa în punctajul skill-urilor jucătorilor este între 0 şi 1 punct, în weekend faţă de zilele de lucru. Examinând aceste grafice (deviația standard și coeficientul de variație), se pare că avem cele mai mici numere (axa Oy) între orele 6:00 și 8:00 ht time, în fiecare zi. Asta înseamnă că, de-a lungul acestei perioade, toți juniorii sunt oarecum similari, conform sumei punctelor skill-urilor. Nu sunt foarte mulți jucători slabi, medii și foarte buni în acest ciclu de timp. Astfel, vei extrage ori jucători slăbuți, ori talentați.

Combinând acestea cu graficul cu suma medie a punctelor skill-urilor, observăm câte un vârf/maxim pe grafic în fiecare zi, chiar în acea perioadă de timp. Asta înseamnă că (bazându-ne pe aceste date de ieșire și analize), ai o probabilitate mai mare de a extrage un jucător talentat între 6:00 și 8:00 ht time.

Graficul 2: ( http://www.ht-tools.eu/static/img/research2.PNG).

Căutând trend-uri

Nota traducătorului: Sensul de trend este o direcție generală în care se dezvoltă ceva. În studiile noastre, trend-ul examinat/căutat este o bucată din grafic ce se repetă.

Folosind un algoritm pentru a căuta periodicități/repetiții în seriile de date (partea academică aici:(http://stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/pts/Stat_in_Trans_10_2.pdf)) bazate pe proceduri sistematice, am examinat dacă există vreun trend față de juniorii talentați, după ce baza de date este înlocuită.

Algoritmul împarte datele de intrare în toate sublistele posibile, calculează media și deviația standard în fiecare sublistă și verifică dacă există vreo posibilitate ca datele să pară (cel puțin) duplicate. Dacă e vreo bucată din grafic (vezi graficul 3) ce se repetă, ar trebui să găsim un trend. Oricum, conform studiilor, nu a rezultat nimic care să ne ducă cu gândul că există vreun trend pe intervale de timp, deci credem că baza de date se reumple dinamic și depinde de dimensiunea curentă disponibilă.

Graficul 3: ( http://www.ht-tools.eu/static/img/research3.PNG).

Concluzii și viitoare cercetări

În general, se pare că nu există un anumit moment când toată baza de date se reumple. Astfel, emitem ipoteza că Hattrick completează din nou baza de date când nivelul acesta de umplere coboară sub un anumit prag. Vrem să rețineți că, pentru a confirma sau a respinge această presupunere, ar fi util să analizăm dacă aceste calități ale jucătorilor diferă în funcție de timp pentru o regiune sau țară.

Puteți citi întregul raport cu imagini aici: (http://www.ht-tools.eu/static/pdf/youthacademy.pdf).

Link pentru HT-Tools: (http://www.ht-tools.eu/).
Link pentru Hattrick Youthclub: (http://www.hattrick-youthclub.org/).

Mulțumesc!


Nota editorului:
Aprecierea cititorilor faţă de munca autorului poate fi exprimată cu un simplu click pe butonul Like, un comentariu sau o declaraţie de presă cu referire la acest material.
Vă aşteptăm pe forum: (16650185.1).



Articolul anterior: Impresii de la Cupa Persempre (18029).

2014-08-18 07:38:39, 2842 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=18187]

 
Server 071