We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Archief systeeminfo

3-18-2024 Een woordje uitleg over de downtime op zondag

Hattrick ging zondagmiddag rond 15h30 uur offline en bleef de hele avond onbereikbaar. De reden was een defecte schijf in onze databaseserver, wat op zichzelf niet kritisch zou mogen zijn, maar wel gevolgen had op onze software en leidde tot een spontane heropstart van ons besturingssysteem. Toen dat systeem weer online kwam, moesten we echter eerst verschillende onderhouds- en reparatietaken uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle gegevens ongeschonden en veilig waren voordat we de site weer beschikbaar konden stellen.

Toen de site weer online kwam, hebben we alle transfers waarvan de deadlines tijdens de downtime en onmiddellijk daarna vielen, verlengd met 24 uur en vervolgens de game-engine opnieuw opgestart. Hierdoor kon de game-engine de achterstand van de ene op de andere dag inhalen, waardoor de meeste wedstrijden en geplande updates maandagochtend op schema lagen.

Uiteindelijk zijn er geen spelgegevens of andere belangrijke gegevens verloren gegaan. Wat wel verloren ging was kostbare tijd en vooral de kans voor veel gebruikers om hun wedstrijdorders voor zondagmiddag of zondagavond nog in te dienen of aan te passen. We hebben eerst nog overwogen om het herstarten van het spel uit te stellen om gebruikers toch meer kans te geven om hun wedstrijdopstellingen in te dienen, maar zoals al eerder het geval was in situaties als deze, riskeren we dan weer andere problemen en hebben we daarom besloten dat het veiliger en beter is om dit niet te doen.

Laat dit ongelukkige voorval in elk geval dienen als een herinnering aan het belang van het vroegtijdig indienen van wedstrijdorders en het hebben en regelmatig onderhouden van een standaardopstelling als back-up. Je kan een reeds doorgegeven opstelling vlak voor de aftrap altijd nog herzien als dat nodig is, maar het is altijd een risico om niet een enigszins deftige standaardopstelling achter de hand te hebben.

Vandaag hebben we ook een kleine aanpassing gemaakt, waarbij gebruikers die de uitdaging aangingen om dit seizoen alle competitiewedstrijden live te bekijken, niet worden gestraft voor deze downtime. De competitiewedstrijden van dit weekend worden geteld als 'gezien'.

 
Server 071