Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Системски информации

Здравјето на Hattrick, колку што нам ни е познато

Здрав
Симулатор на играта
Здрав

Здрав
Трансфер пазар
Здрав

Здрав
Форум
Здрав

Здрав
Инфраструктура
Здрав

Здрав
CHPP
Здрав

Здрав
Мобилен
Здрав

...доколку пронајдете нешто друго, ве молиме да го пријавите.

Што се случува?

6-17-2024 Жреб за Хеттрик Мастерс

Жребот за 1. коло на Хеттрик Мастерсот е направен.
Ова е прв пат во Мастерсот да учествуваат повеќе од 256 тимови па поради тоа ќе имаме 9 кола оваа сезона:

1. коло: понеделник, 24. јун, 16:00 (5. недела)
2. коло: четврток, 27. јун, 20:00 (5. недела)
3. коло: понеделник, 1. јул, 16:00 (6. недела)
4. коло: четврток, 4. јул, 20:00 (6. недела)
5. коло: понеделник, 8. јул, 16:00 (7. недела)
6. коло: четврток, 11. јул, 20:00 (7. недела)
7. коло: понеделник, 15. јул, 16:00 (8. недела)
8. коло: четврток, 18. јул, 20:00 (8. недела)
9. коло: четврток, 25. јул, 20:00 (9. недела)

6-10-2024

Бидјеќи имаше проблем кој резултираше со неможност да се даде понуда за одредени играчи, привремено ги запревме сите активности на трансфер листата додека работевме на решавање на овој проблем. Во овој момент проблемот е решен и сите трансфери помеѓу 20:48 и 21:23 се продолжени за еден час. Се извинуваме доколку сте доживеале некоја непријатност.

6-4-2024 Промоција во Лигата на играчи со срце

Сакаме да објавиме дека во новоформираната лига на играчи со срце ќе има 2 промоции по сезона и додека тимовите не стигнат до првата дивизија. Тоа значи дека првите две екипи во секоја дивизија на крајот од сезоната автоматски ќе се промовираат во следната повисока дивизија. Оваа измена е усогласена со правилото што го имаме во слични специјални лиги, каде што обезбедуваме повеќе можности за напредување, како и за намалување на влијанието на ботови. Во исто време, „среќните губитници“ од пониската дивизија ќе добијат и дополнителна промоција за замена на ботови во V дивизија.

Промоциите ќе се постапуваат рачно, а не во исто време со останатите лиги. Ова значи, секогаш ќе има празнина од неколку дена помеѓу другите лиги и промоциите на лига на играчи со срце.

Ви благодариме и ви посакуваме сезона полна со радост.

Пораката е неодамна изменета, така што преведената варијанта можеби сеуште не е завршена. Поради тоа се прикажува оргиналната верзија:

We want to announce that Homegrown League will have 2 promotions per season going forward and until teams reach the top division. This means that the top two teams in each series at the end of the season will be automatically promoted to the next higher division. This changed is aligned with the rule we have in similar special leagues, where we provide more opportunities for growth inside the league, as well as to reduce the impact of bots. At the same time, "lucky losers" from the lower division will also get an extra promotion to replace the bots in V division.

The promotions will be handled manually and not at the same time as the rest of the leagues. This means, there will always be a gap of a few days between other leagues and HGL promotions.

Thank you and we wish you a season full of joy.

5-19-2024 Missing Prize and Promotion money

Teams across Hattrick has not received their league prize money and promotion bonuses as expected today. We are well aware of this and will work to solve this issue as soon as possible. It may very well not be until Monday that the issue is properly solved, but rest assured, the money will come.

5-17-2024 Changes regarding weather updates and match times in some countries

From the next season on, the weather for the day after will not be a forecast that may or may not change, but it will show the actual weather with total certainty. This will help users set the lineup one day prior to the match knowing 100% sure what the weather will be.

Besides this, in some countries we've also changed one weather update that was too close in time to some National Team matches, in order to avoid an unlikely (but possible) situation in which a delay in the weather update could make a NT match be played with the weather of the day before. The affected countries are Liechtenstein and Finland (on Mondays), and Switzerland, Paraguay, Bolivia and Ecuador (on Fridays).

Due to several reasons, we've also had to move the match times of most of the countries on the American continent - Brazil, Panama, Uruguay, Peru, Colombia, Belize, USA, Guatemala, Honduras, El Salvador, Mexico and Argentina. After gathering feedback and votes from the local communities, we rearranged the match times from the next season onwards in the affected countries by trying to cause the least inconvenience to the local users.

League matches
Brasil: Mon 0:00 -> Sun 23:55
Panama: Mon 0:15 -> Sun 22:10
Uruguay: Mon 0:30 --> Sun 22:30
Peru: Mon 0:45 --> Sun 22:50
Colombia: Mon 0:50 --> Sun 23:40
Belize: Mon 0:55 --> Sun 21:45
USA: Mon 1:00 --> Sun 23:20
Guatemala: Mon 1:10 --> Sun 23:50
Honduras: Mon 1:15 --> Sun 21:55
El Salvador: Mon 1:45 --> Sun 21:50
Mexico: Sun 17:30 -- Sun 02:00

Cup/Friendly matches:
Brasil: Thu 0:00 -> Wed 23:55
Panama: Thu 0:15 -> Wed 22:10
Uruguay: Thu 0:30 -> Wed 22:30
Peru: Thu 2:15 -> Wed 22:50
Colombia: Thu 0:50 -> Wed 23:40
Belize: Thu 1:20 -> Wed 21:45
USA: Thu 1:00 -> Wed 23:20
Guatemala: Thu 1:10 -> Wed 23:50
Honduras: Thu 1:15 -> Wed 21:55
El Salvador: Thu 1:45 -> Wed 21:50
Argentina: Thu 1:30 -> Wed 23:10
Argentina (friendlies): Thu 3:00 -> Wed 22:20
Mexico: Thu 2:00 -> Wed 2:30

Weather updates
Liechtenstein: Mon 19:59 -> Mon 18:59
Suomi: Mon 20:00 -> Mon 19:00
Switzerland: Fri 19:30 -> Fri 18:50
Paraguay: Fri 23:15 -> Sat 02:35
Bolivia: Fri 22:45 -> Sat 02:40
Ecuador: Fri 23:45 -> Sat 02:45

5-15-2024 Guinea, Homegrown League, new league expansions and Club 200

The new league, Guinea, is now open and ready to welcome all the users that want to open a team there. And as to the Homegrown League, all teams and series have now been created, and there are only a few slots left for more teams.

Along with this, we want to announce that three existing leagues will expand next week, adding a fourth division to each. Those leagues are Belize, RD Congo and Botswana. These expansions will make room in the leagues both for more local users and for new additional teams, just in case you have been waiting for your chance to join.

In addition to that, we want to inform you about the rebranding of one of the new achievements after receiving feedback from several users. The "Goal-Getter" achievement has been renamed as "Club 200" and the top 2 ranks have been reduced to 150 and 200 goals.

5-14-2024

Лигата за играчи со срце ќе започне утре и истата ќе биде со големина од пет дивизии. Ова значи дека бројот на тимови ќе биде ограничен и додека го пишуваме ова уште 200 се слободни.

Ако сеуште не сте аплицирале а сакате да го направите тоа сега е време да се регистрирате.

Доколку се надевавте да отворите два тима во лигата на играчи со срце ова ќе бидете во можност да го направите откако првата рунда на регистрација на тимови ќе биде завршена. Можеби ќе има шанса ова да го направите уште утре.

Ова важи и за менаџерите кои се надеваат да регистрираат тим во лигата на играчи со срце кој потекнува од новата држава Гвинеја. Лигата во Гвинеја ќе биде креирана отакако лигата на играчи со срце ќе биде креирана. Постои голем ризик да не добиете тим во новата лига доколку вашиот план е токму ова.

Нема да има пријателски во средина на неделата во првата недела од формирањето на лигата на играчи со срце. Ова значи дека првото ажурирање на тренингот ќе биде во петок наутро ќе има негативно влијание на позадинската форма и кондиција, при што важно е да се напомене дека влијанието е исто за сите натпреварувачи. Ова го правиме за да сите менаџери имаат ист почеток и при креирањето на тимовите не направат грешка и не закажат пријателска.

3-18-2024 Во врска со проблемите во недела

Хеттрик беше офлајн во неделата попладне околу 15.30 часот по средноевропско време и остана неактивен цела вечер. Причината беше харддиск од нашиот сервер, кој сам по себе не беше критичен, но имаше дополнителни софтверски ефекти, што доведе до спонтано рестартирање на оперативниот систем. Кога системот се врати на интернет, моравме да извршиме различни задачи за одржување и поправка за да се осигураме дека сите податоци се недопрени и безбедни пред да се направи резервна копија на страницата.

Кога страницата се врати на интернет, ги продолживме сите трансфери чии рокови беа за време на застојот и веднаш потоа за 24 часа, а потоа го рестартиравме МЕ. Ова му овозможи дека повеќето натпревари и закажаните ажурирања се на распоред до понеделник наутро.

На крајот, не беа изгубени никакви податоци за играта или на друг начин важни податоци. Она што беше изгубено беше времето и шансата за многу корисници да ги достават или ажурираат своите наредби за натпревари во недела попладне и навечер. Размислувавме да го одложиме рестартирањето на играта за да им дадеме на корисниците втор прозорец за поднесување состави, но како што е често случај во ситуации како оваа, тогаш ризикуваме нови проблеми и решивме дека е побезбедно и подобро да не го правиме ова.

Дозволете ова да послужи како потсетник за важноста од рано поднесување наредби за натпревари и стандардна постава како резервна копија. Секогаш можете да ја ревидирате поставената постава блиску до стартот доколку е потребно, но немањето пристојна постава е секогаш ризично.

Денеска применивме мала поправка, што значи дека корисниците кои имаат за цел да ја остварат целта да ги следат сите лигашки натпревари во живо оваа сезона, нема да бидат казнети за овој прекин. Натпреварите ќе се бројат како видени.

3-5-2024 Новини за 5ти март

• Ја променивме почетната страница, па ако ја посетите Hattrick страната за прв пат со нов уред или пребарувач, полето за најавување веќе нема да биде видливо веднаш. Наместо тоа, само копчето за пријавување ќе биде во фокусот и постоечките корисници треба да кликнат на врската „Дали веќе имате налог?“ за да дојдете до дијалогот за најавување.

Ако вие, како и повеќето наши посетители, дојдете на Hattrick од познат прелистувач (со соодветно колаче), сè ќе изгледа исто како порано. Ова е мала промена која повеќето од вас нема да ја забележат, но ќе ја направи целната страница појасна и пофункционална за новодојденците во играта.

• Направено е поправка така што „прегледната заграда“ за Купот, која го прикажува вашиот потенцијален следен противник, сега може да се прикаже и додека тековното коло од Купот неодамна заврши.

• Ја додадовме и врската до старите сериски табели за младински лиги, кои беа погрешно поставени.

3-3-2024 Проблем со одредени натпревари и тактиката контра напади

Свесни сме за проблемот со кој се соочија поголем број на менаџери на нивните натпревари при што невообичаено голем број на шанси преку контра напади беа креирани (само за одредени натпревари). Нашиот тим го проверува проблемот и ќе сподели повеќе информации наскоро.

2-17-2024 Новини за 15ти февруари

Ќе бидат објавени следните подобрувања и корекции:
- На страната со претходните сезони во младинските лиги помеѓу сезоните може да ја видите и последната сезона
- Поправена е визуелната грешка на страната за наредби за натпреварите и кај вештините на младите играчи за Firefox
- Отстранети се временските настани во извештаите на натпреварите за младинските тимови бидејќи датата не беше точна
- Корегирани се проблемите со преводите во кои се појавуваат играчи кои се јавуваат во новите лигашки настани.

Како и секогаш, објавуваме и некои помали подобрувања и корекции на багови како би го подобриле вашето корисничко искуство.

1-28-2024 Проблеми со чатот

Беа идентификувани проблеми со Чет порталот кои го забавија истиот значително. Се извинуваме за непријатностите кои овој проблем ги предизвика.

1-23-2024 Проширување на лига

Најавивме две нови држави на Хеттрик оваа сезона (Гвајана и Тахити).

Би сакале да ја искористиме оваа прилика да го најавиме и проширувањето со четврта дивизија на следните држави: Капо Верде, Брегот на Слонова коска, Тринидад и Тобаго, Никарагва и Доминиканска Република.

Ова проширување ќе направи место за локални корисници и нови тимови, во случај да ја чекате шансата да се приклучите.

1-16-2024 "Single matches" преименовамо во "Duels"

Можеби имате приметено дека наместо терминот “Single match" на нашиот сајт почнавме да користиме термин “Duels“. Кај скоро сите јазици (вклучувајќи го и македонскиот) тоа зема ефект а сега ќе менуваме и на англиски и во останатите јазици. Оваа промена е во склоп на припремата за поголема промена на сите видови натпревари кои не претставуваат јадро на играта (турнири, скалила, дуели итн), а која ќе биде најавена следната недела.

Се ќе работи како и до сега само ќе дојде до промена на името.

1-11-2024 Facebook login issues

There appear to be some issues with logging in through Facebook. We are working hard together with Facebook to try to resolve this problem as soon as possible.

If you are unable or not willing to wait for this, then you can try to reset your password by clicking on the 'Lost your password?' link and submit either your login name or registered email address with which you then can reset your password. We will then send you an email to your registered email address with your login name and the possibility to set a new password.

If this doesn't work, you can contact the 'Privacy & GDPR' who can try to help you get back into your account. A link to the contact form, you can find at the bottom of our website.

1-10-2024 Issue with matches resolved

There was an issue that caused some matches to be delayed. The issue is fixed now and matches are being simulated.

12-19-2023

Утринава го отстрнивме проблемот поради кој не беше можно да се нарача Сребрен, Златен или Дијамански супортер. Ако сте биле меѓу корисниците кој го имале овој проблем сега може да одите до продавницата и да ги искористите поволностите на актулената понуда.

Исто така го решивме и проблемот кој влијаеше на купувањето на Златен и Дијамантски супортер помеѓу 10:10 и 12:03 попладнето, со опција 12+3 месеци. Нарачките кои беа погодени со проблемот ќе бидат реализирани во текот на следниот саат, така да можете наскоро да очкувате 3 додатни месеци на супортер на вашиот рачун. Нема потреба да ја конактирате продавницата.

12-18-2023 Shop issue with campaign offer

We are aware of a problem with processing the payment request after selecting the payment method. If this problem affects you, don't worry, we will try to fix this as soon as possible.

There is no longer the need to send us a message about this if you are affected. We will publish a new message here when the issue has been fixed. You can go to bed without a problem now, as the offer will still be here tomorrow!

We apologize for the inconvenience if you have been affected by this unfortunate mishap.

12-7-2023 Chat notification issues

We're having some issues that may cause you to get a chat notification for the Hattrick Masters final. We are working on it.

11-21-2023 Release notes 21st November

The following fixes and improvements have been released:

• As of now you will get a message from your secretary when a scheduled transfer is coming up (24h before) and once again when the player is being transferlisted.
• The badge shown to you when you are able to call your youth scouts will be hidden as soon as you visit that page, and is not shown again until after the next financial update.

As always we also release other minor bug fixes and improvements to improve your experience on our site.


Види повеќе

 
Server 071