Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Вовед

Ова е прирачник за Hattrick. За брзо запознавање со играта одете на водичот за почетници.

Hattrick е игра во која вашиот виртуален фудбалски тим можете да го водите по патиштата на славата во конкуренција со играчи од целиот свет.

Hattrick е едноставна игра со лесно разбирливи базични правила. Можете да играте дури и доколку се логирате еднаш до два пати неделно (секако очекуваме и се надеваме дека тоа ќе го правите почесто). Предизвикот не е да ја научите играта до перфекција, предизвикот лежи во натпреварувањето со другите менаџери. Низ тој натпревар можете да запознаете многу нови пријатели ширум светот што на Hattrick му дава социјална димензија.

Вашите главни задачи

Вашата улога е двојна - истовремено сте менаџер и сопственик на клубот. Ја планирате тактиката и стратегијата, одлучувате што ќе тренирате, кои играчи ќе играат. Купувате и продавате играчи, инвестирате во вашиот стадион и уште многу други работи. За да се биде успешен, еден од најдобрите совети и да направите добра стратегија и долгорочен план за развој на клубот. Успехот и славата не се доаѓаат преку ноќ ниту во реалниот живот.

Вашиот тим

Кога ќе го превземете управувањето со вашиот тим тој ќе го почне натпреварувањето од најниските лиги во натпреварувачкиот систем на Hattrick. За почеток добивате одреден број на играчи (некои од нив се малку подобри, некои малку полоши), стадион и одредена сума на пари. Потоа доаѓа времето кога треба да го покажете вашето знаење да управувате со клубот.

Немојте да се грижите доколку се премислите за името на клубот. Секогаш можете да го промените во периодот на меѓусезоната, но сепак тоа ќе ве чини 10 000 US$ и дел од навивачите ќе го напуштат клубот.

Региони и време

Вашиот тим припаѓа на одреден регион кој вие сте го одбрале на почеток на регистрацијата. Можете лесно да проверите кои други играчи и менаџери се во вашиот регион. Уште една битна функција на регионот е дека секој од нив си има своја временска ситуација (сонце, дожд, облачно време). Времето се менува од ден во ден, некогаш тоа ќе ви одговара, некогаш не, но сите региони имаат еднакви шанси и за добро и за лошо време, така што не морате да се грижите за тоа кога ќе го одбирате вашиот регион.

Временската состојба има влијание на неколку работи, најважните се посетеноста на натпреварот (Доколку врне, на стадион ќе дојдат помалку гледачи) и перформансот на играчите. На страната “Региони“ можете да видите какво е времето за тој ден и каква е прогнозата за утре. Ако денеска е сончево, веројатноста е голема и утре да се задржи истото време, така што временската прогноза не е сосема базирана врз случаен избор.

Ако сакате да го промените вашиот регион, тоа можете да го направите помеѓу две сезони. Тоа ќе ве чини 10 000 US$ и ќе загубите 3% од вашите навивачи.

Добар совет - пари вреди

Најдобриот совет што можеме да ви го дадеме за почеток е - добро прочитајте го ова упатство. Не мора се да читате одеднаш, добро би било за почеток да ги прочитате првите неколку поглавја кои ќе ви дадат генерална слика што треба да правите. Исто така, доколку имате некои прашања, можете слободно да ги користите форумите. Во нив постојат делови специјално посветени за поставување на прашања.

Постои само една работа на која инсистираме: за максимално да уживате во Hattrick и вие и останатите постојат некои едноставни правила на однесување кои можете да ги прочитате на следниов линк.
 
Server 070