We gebruiken cookies - deze helpen ons om je een betere online-ervaring te bieden.
Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies opslaan en gebruiken op je toestel.

Supporters en sponsors

Je sponsors en je supporters staan in voor een groot deel van je inkomsten. Het is dan ook belangrijk om een goede relatie met hen te hebben en hen goedgehumeurd te houden. Je zult merken dat dit loont.

Supporterstemming

De leden van je supportersclub zijn belangrijk voor je financiën. Elk seizoen betalen ze voor hun abonnement (30 US$/supporter), maar nog veel belangrijker: hun stemming bepaalt voor een groot deel hoeveel mensen er naar je wedstrijden komen kijken en dus hoeveel geld je daaraan verdient.

De gemakkelijkste manier om hen blij te houden en meer supporters aan te trekken, is presteren volgens of boven hun verwachtingen. De stemming en verwachtingen van je supporters vind je terug op de pagina 'Supporters'.

Verwachtingen voor het seizoen

Aan het begin van elk seizoen laten je supporters weten wat ze van de ploeg verwachten. Dit hangt vooral af van het voorbije seizoen: wat waren de verwachtingen toen en heb je die ingelost?

Naarmate je ploeg promoveert of degradeert, zullen je supporters zich langzaam maar zeker aanpassen aan de nieuwe situatie. Als je net gepromoveerd bent, zullen ze niet veel van je verwachten. Maar als je seizoen na seizoen in dezelfde reeks blijft hangen, gaan ze net dat kleine beetje meer durven hopen.

Verwachtingen voor een wedstrijd

De verwachtingen voor het seizoen hebben op hun beurt een invloed op de verwachtingen voor iedere wedstrijd. Op de pagina 'Supporters' kun je zien wat ze van een wedstrijd verwachten. Algemeen gezien verwachten je supporters meer van je wanneer je thuis speelt.

Als het resultaat van de wedstrijd is wat de supporters ervan verwacht hadden, zullen ze je graag zien komen (en verwachtten ze een nederlaag, dan zullen ze niet zo teleurgesteld zijn). Als het nog beter gegaan is, zullen ze uiteraard nog enthousiaster zijn. Maar als het minder goed is uitgedraaid dan gehoopt, zal dit een negatieve invloed hebben op hun stemming. De eerste competitiewedstrijden van het seizoen zullen je supporters een beetje gematigder reageren op je resultaten.

In het begin van het seizoen zijn de verwachtingen voor een wedstrijd gebaseerd op wat de supporters van beide kampen verwachten voor het hele seizoen. Naarmate het seizoen vordert, zullen de plaats in de reeks en het aantal punten van beide clubs echter belangrijker worden. Voor bekerwedstrijden zijn de verwachtingen louter gebaseerd op de seizoensverwachtingen van beide clubs (rekening houdend met de klasse waarin beide clubs spelen).

Teammotivatie en kapitaal beïnvloeden de supporters

Ook de orders 'Speel het rustig' en 'Wedstrijd van het seizoen' bepalen mee hoe je supporters zullen reageren op het resultaat. Als de verwachtingen worden ingelost (of overtroffen), zal het positieve effect kleiner zijn bij 'Speel het rustig'. 'Wedstrijd van het seizoen' zal het positieve effect in dat geval dan weer vergroten.

Verloopt de wedstrijd echter niet volgens de verwachtingen, zal 'Speel het rustig' het negatieve effect vergroten. Bij 'Wedstrijd van het seizoen' wordt het negatieve effect dan kleiner.

Als je veel geld in kas hebt, zullen je supporters minder snel tevreden zijn. Ze zullen immers het gevoel krijgen dat je geld hebt om te investeren in een betere ploeg. De supporters van rijke clubs zullen harder reageren op een nederlaag en minder positief op een overwinning dan clubs met weinig geld. Hoe meer geld je hebt, hoe meer je dit zult ondervinden.

Sponsors

Sponsors worden graag gelinkt aan een club met een goed imago. Hoe meer succes je boekt en hoe groter je supportersclub, hoe beter je imago (en hoe meer sponsorgeld je krijgt). De sponsorstemming vind je terug op de pagina 'Financiën'.
 
 
Server 081